این روزها شما در هر محفل دیجیتال مارکتینگ و غیر دیجیتال مارکتینگی که وارد می شوید مانند نقل و نبات دارند از ChatGPT صحبت می کنند. بسیاری از تولیدکنندگان محتوا ورود ChatGPT به دنیای محتوا را یک تهدید بزرگ برای حرفه و درآمدشان به شمار می آورند. این افراد عقیده دارند که با گسترش استفاده از ChatGPT برای محتوا این افراد باید دنیای محتوا را ببوسند و کنار بگذارند؛ چون قرار است هوش مصنوعی جای آن ها را در دنیای دیجیتال مارکتینگ بگیرد.
از طرف دیگر تعداد دیگری از محتوا نویسان وجود دارند که اعتقاد دارند استفاده از هوش مصنوعی برای تولید محتوا نه تنها برای آن ها تهدید آمیز به حساب نمی آید؛ بلکه می تواند کیفیت کار آن ها را بالاتر نیز ببرد. حالا شما چه بخواهید و چه نخواهید قرار است هوش مصنوعی پیشرفت بسیار بیشتری در این حوزه کند و شما برای اینکه بتوانید در این حوزه پیشرفت کنید باید نحوه ی تعامل با آن را یاد بگیرید.
در این مقاله تصمیم داریم که نحوه ی استفاده ی درست از ChatGPT برای تولید محتوا را یاد بگیریم و با اصول و قوانین آن آشنا شویم تا بتوانیم تولید محتوای با کیفیت تری داشته باشیم.
مزیت استفاده از ChatGPT برای تولیدکنندگان محتوا
استفاده از هوش مصنوعی می تواند فرآیند تولید محتوا را تسریع کند و سرعت بیشتری به این فرآیند ببخشد. از طرفی بسیاری از کارها و عملکردها را به صورت خودکار انجام می دهد و این موضوع احتمال خطاهای انسانی مانند غلط های املایی را می گیرد و در کنار آن اگر شما بدانید که از ابزارهای هوش مصنوعی چگونه برای تولید محتوا استفاده کنید؛ می توانید محتوای با کیفیت تری را تحویل بگیرید.
فرآیند تولید محتوا به کمک هوش مصنوعی
هنگام استفاده از ChatGPT برای محتوا باید به چند نکته ی زیر توجه داشته باشید تا بتوانید یک خروجی با کیفیت از ابزارتان بگیرید.
مرحله اول: آموزش به هوش مصنوعی
همانطور که احتمالا می دانید هوش مصنوعی یک ربات است که به صورت اولیه هیچ اطلاعاتی درباره ی هیچ بیزنس یا کسب و کاری ندارد. پس اگر میخواهید هنگام استفاده از ChatGPT برای محتوا یک خروجی با کیفیت از هوش مصنوعی داشته باشید باید یک سری اطلاعات اولیه را در اختیار این ابزار بگذارید. به عبارت دیگر وظیفه ی انسان هاست که این ابزار را آموزش دهند تا بتوانند خروجی مد نظر خود را از این ابزار ارزشمند بگیرند.
این اطلاعات می تواند شامل کلمات کلیدی یا نمونه محتوای موجود یا عبارات مهم است که شما با فراهم آوردن آن ها برای هوش مصنوعی می توانید کاری کنید که ابزار ChatGPT سلیقه و علایق مخاطبان شما را تشخیص دهد.
مرحله دوم: هوش مصنوعی اهداف و مشخصات را تعیین می کند
پس از این که شما توانستید دیتای مورد نیاز هوش مصنوعی را فراهم کنید و از مرحله ی آموزش دادن به این ابزار گذر کردید؛ این ابزار بر اساس اطلاعاتی که شما برایش فراهم کرده اید شروع به تولید محتوا می کند. هوش مصنوعی در این تولید محتوا از دو ابزار تولید زبان طبیعی و پردازش زبان طبیعی استفاده می کند.
مرحله سوم: تولید محتوای سئو شده
شاید فکر کنید که مهمترین بخش نوشتن یک مقاله این است که از لحاظ نگارشی و محتوایی دارای ارزش بالایی باشد و همین که این ویژگی ها را داشته باشد کافیست. اما باید خدمتتان عرض کنم که این همه ی ماجرا نیست و بخش مهمتر از نگارش محتوا این است که محتوا را بتوانید زودتر به دست مخاطبانتان برسانید. حالا منظورم از این گفته چیست؟ منظورم این است که محتوای شما باید طبق اصول رتبه دهی گوگل بهینه سازی شده باشد تا بتواند در نتایج گوگل رتبه ی بالاتری را از آن خود کند. در این صورت کاربران احتمال بیشتری دارد که با محتوای شما برخورد کنند و آن را بخوانند. با استفاده از ChatGPT برای محتوا، خود هوش مصنوعی معمولا تلاش می کند استانداردهای سئو و چگالی کلمات کلیدی را در محتواهای تولید شده ی خود رعایت کند و محتوایی سئو شده به شما تحویل بدهد.
مرحله ی چهارم: ویرایش محتوای تولید شده
از آنجایی که محتوایی که دست شما را گرفته است حاصل تولیدات یک ربات به نام هوش مصنوعی است احتمالا خالی از اشتباهات نگارشی نیست. به همین دلیل اگر خروجی محتوا را از هوش مصنوعی تحویل گرفتید یکبار از لحاظ نگارشی و ویرایشی آن را مورد بررسی قرار دهید و تلاش کنید با اصلاح کردن آن محتوایی بی نقص و با کیفیت داشته باشید.
دستور درخواست محتوا از ChatGPT
فرض کنیم شما اکانت خود را در open ai ساخته اید و حالا میخواهید با chatGPT تولید محتوا کنید. شاید برایتان سوال باشد که چطور باید این کار را بکنید. همین اول کار باید بدانید که هرچقدر درخواست خود را شفاف تر و با جزئیات بیشتر به هوش مصنوعی بدهید، جواب دقیق تر و بهتری هم خواهید گرفت. برای مثال فرض کنید که میخواهیم یک مقاله درمورد فایل Robots.txt از هوش مصنوعی بگیریم که برای سئو خوب باشد و در نتایج سرچ به خوبی نمایش داده شود. در این صورت از این دستور استفاده میکنیم:
need a content about robots.txt file. i need it to be written in farsi. and i need it to be at least 2000 words. consider SEO and search intents when you write it
در این دستور ما دقیقا به چت جی پی تی گفتیم که یک مقاله درمورد فایل robots.txt به زبان فارسی میخواهیم که حداقل 2000 کلمه باشد و از نظر سئو و سرچ نیز بهینه باشد. البته فراموش نکنید که با وجود تذکر ما، هوش مصنوعی یک مطلب کاملا سئو شده به ما تحویل نمیدهد و در نهایت نیاز به بازبینی و ویرایش دارد. پاسخی که ChatGPT به شما میدهد احتمالا شامل چند بخش مثل مقدمه، مزایا، معایب، کاربردها و… درمورد موضوعی است که به او داده اید. شاید محتوای نوشته شده در این بخش ها کم باشد و پاسخگوی نیاز شما و مخاطبانتان نباشد. در این صورت میتوانید هر بخش به طور جداگانه به هوش مصنوعی بدهید و به او بگویید که آن بخش را برای شما با جزئیات بیشتر و طولانی تر بنویسد. به این ترتیب یک محتوای کامل از موضوعی که مد نظر دارید خواهید داشت.
استفاده از هوش مصنوعی برای تولید محتوا به درد چه کسانی می خورد؟
شما در هر کجای دنیا که باشید و دستی بر دنیای دیجیتال مارکتینگ داشته باشید احتمالا یک روزی دست به دامان هوش مصنوعی برای تولید محتوا می شوید. پس نمی توانیم تعیین کنیم که تولید محتوا با هوش مصنوعی بیشتر به درد چه کسانی می خورد اما می توانم بهتان بگویم که چه افرادی بیشتر از این ابزار برای تولید محتوا استفاده می کنند. این شما و این لیست افرادی که بیشتر از قابلیت تولید محتوای هوش مصنوعی استفاده می کنند:
- افرادی که در حوزه ی بازاریابی محتوایی فعال هستند
- افرادی که در زمینه ی ارایه ی خدمات پشتیبانی به مشتریان فعالیت می کنند
- افرادی که در زمینه ی بازاریابی شبکه هیا اجتماعی دستی بر آتش دارند
کلام پایانی
ما در این مقاله تلاش کردیم با طرز کار تولید محتوای هوش مصنوعی و استفاده از ChatGPT برای محتوا آشنا شویم و بدانیم که این ابزار عجیب و غریب که به تازگی راه خود را در بسیاری از مجالس باز کرده و نقل محافل شده است چگونه می تواند برای ما تولید محتوای با کیفیتی داشته باشد. اگرچه این روزها بسیاری از تولیدکنندگان محتوا نگران هستند که با پیشرفت هوش مصنوعی شغلشان را از دست بدهند و یک ربات جای آن ها را بگیرند و به اصطلاح نانشان را آجر کند باید خیالشان را راحت کنم که به این زودی ها قرار نیست این اتفاق بیفتد. شما به عنوان یک تولید کننده ی محتوا لازم است در حال حاضر طرز کار با این ابزار را یاد بگیرید تا بتوانید کیفیت محتوای تولید شده تان را بالا ببرید و خدمات سئو بهتری به مشتریان خود ارائه کنید.
امیدوارم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید 🙂
بیشتر بخوانید:
چطور سئو را جایگزین تبلیغات پولی کنیم؟