اگر فعالیت در یوتیوب را آغاز کرده باشید احتمالا با دو عبارت RPM و CPM رو به رو شده اید. اما این دو عبارت در یوتیوب چه معنایی دارند؟ در این مقاله به درک RPM و درآمد واقعی کانال یوتیوب میپردازیم و توضیح میدهیم که RPM دقیقا چه چیزی است (یا چه چیزی نیست!)
یوتیوب به عنوان یکی از پلتفرم هایی که بیشترین درآمد را برای کاربران خود به همراه دارد، همواره مورد توجه تولید کنندگان محتوا بوده است. نحوه کسب درآمد از یوتیوب نیز بسیار ساده است. شما محتوایی تولید میکنید و تبلیغات یوتیوب در میان محتوای شما پخش میشود. وقتی کاربران کانال شما آن تبلیغات را مشاهده کنند، یوتیوب به شما پول میدهد. به همین سادگی. هرکسی که تولید محتوا در یوتیوب را آغاز میکند، یک هدف مشخص دارد: رسیدن به درآمد و مانیتایز کردن کانال.
اکثر یوتیوبرها برای اینکه بفهمند کانال آن ها چقدر سوددهی دارد به CPM توجه میکنند که همان Cost Per 1000 impressions است. معنای فارسی آن یعنی هزینه به ازای 1000 بار نمایش. اما بهتر است بدانید که راه بهتری هم برای فهمیدن ارزش مالی محتوای کانال یوتیوب شما وجود دارد. برای درک بهتر RPM بهتر است بدانید که برخلاف CPM، این فاکتور روش های مختلفی که یک کانال از طریق آن ها درآمدزایی میکند را برای تخمین میزان درآمد در نظر میگیرد.
مقایسه RPM و CPM
برای اینکه بتوان میزان درآمد یک کانال یوتیوب را به درستی محاسبه کرد، نباید تمرکز خود را روی CPM بگذارید؛ چرا که CPM فقط بر روی درآمد حاصل از تبلیغ ها تمرکز میکند در حالی که RPM معیار جامع تر و فراگیرتری است. نه تنها شامل درآمد به دست آمده از تبلیغ میشود بلکه شامل عضویت، سوپر چت ها و درآمد یوتیوب پریمیوم نیز میشود. پس با درک RPM نه تنها میفهمید که تبلیغ کنندگان چه پولی میپردازند، بلکه میفهمید درآمد خود شما پس از کاهش سهم یوتیوب چقدر میشود.
البته باید گفت که RPM میزان دقیق درآمد شما را نمیدهد اما در مقایسه با CPM تخمین نزدیک تری به واقعیت است.
قدم به قدم تا به دست آوردن RPM
درست مثل هر معیار دیگری، میتوانید RPM را در بین اعداد و ارقام موجود در آمارهای یوتیوب استودیو پیدا کنید. مراحل زیر را دنبال کنید:
- وارد یوتیوب استودیو شوید و در نوار سمت چپ روی بخش Analytics کلیک کنید.
- سپس از نوار بالایی صفحه Revenue را انتخاب کنید و روی See more کلیک کنید.
- از منوی کشویی مقابل خود گزینه RPM را انتخاب کنید.
- در یک بازه زمانی خاص، RPM خود را مشاهده کنید. معمولا CPM از RPM عدد بزرگتری است در حالیکه RPM واقعی تر است.
پس از درک RPM اگر میخواهید خودتان به طور دستی آن را محاسبه کنید، باید بگویم کار سختی نیست. کافی است درآمد کل کانال یوتیوب خود را در یک بازه زمانی خاص به کل بازدیدهایی که گرفته اید تقسیم کنید . سپس حاصل را در 1000 ضرب کنید. فرمول آن به این شکل میشود:
RPM = (Total Views/Total Revenue) × 1000
شاید بد نباشد بدانید که میانگین RPM در سال 2023 بین 1.25 دلار تا 2.5 دلار بوده است. پس اگر میخواهید بدانید RPM مناسب چقدر است، باید بگویم 2 دلار و بیشتر از آن نقطه طلایی محسوب میشود. چند فاکتور مشخص وجود دارند که میتواند روی میزان RPM تاثیرگذار باشند.
موقعیت مکانی بازدیدکنندگان
تبلیغ کنندگان هزینه های متفاوتی را برای تبلیغ در یوتیوب میپردازند. برای مثال یک صاحب برند احتمالا تمایل دارد هزینه بیشتری برای تبلیغ در مکان هایی که صرفه اقتصادی بیشتری برایش دارد بپردازد. مثلا نیویرک یا لندن بیشتر مورد توجه تبلیغ کنندگان است. این علاقه به دلیل شرایط اقتصادی حاکم بر آن لوکیشن است. تفاوت هزینه های زندگی، قدرت خرید مردم و دیگر موارد اقتصادی در شهرهای بزرگ و کوچک تفاوت زیادی دارد. همین عوامل تاثیر زیادی بر روی میزان سرمایه گذاری افراد خواهد داشت.
مدت زمان ویدیو
اگر ویدیوی شما در یوتیوب طولانی تر از 8 دقیقه باشد، یوتیوب تبلیغات بیشتری در میانه محتوای شما پخش خواهد کرد که همین موجب میشود درآمد شما از یوتیوب نیز بیشتر شود. اما فراموش نکنید که اگر یک ویدیو بیش از حد طولانی باشد، ممکن است تماشاگران علاقه خود را به تماشای ادامه ویدیو از دست بدهند و این به خودی خود نکته مثبتی برای کانال شما نخواهد بود. پس تلاش کنید تا یک تعادل منطقی بین این دو فاکتور برقرار کنید.
نیچ کار کردن و نوع محتوا
هر موضوعی، تبلیغ کنندگان خاصی را تحت تاثیر قرار میدهد و برای درک بهتر RPM در یوتیوب باید این را بدانید که میزان علاقه و سرمایه گذاری تبلیغ کنندگان روی هر محتوایی متفاوت است. برای مثال کانال هایی که موضوع اقتصادی یا دیجیتال مارکتینگ دارد معمولا RPM بیشتری دارند. البته استثناهای زیادی هم وجود دارند. برای مثال کانال هایی که مربوط به گیمینگ هستند احتمال دارد که RPM بالاتری نسبت به میانگین کلی دریافت کنند.
نیچ کار کردن یعنی چه؟ یعنی اینکه شما موضوع محتواهای خود را مشخص کنید و در یک حوزه خاص تولید محتوا کنید و ویدیو بگذارید. اگر موضوع شما آموزش است، نباید ولاگ بگذارید! به یوتیوبرهای معروف توجه نکنید که از انواع مختلف محتوا استفاده میکنند. شما به عنوان کسی که تازه کار خود را شروع کرده باید متمرکز کار کنید.
راه های افزایش RPM
اگر میخواهید RPM کانال یوتیوب خود را بهبود ببخشید و درآمد بیشتری از یوتیوب به دست آورید این روش ها را امتحان کنید:
- فعال کردن تبلیغ دریوتیوب: حتما اطمینان حاصل کنید که پخش تبلیغ را در میان ویدیوهایتان فعال کرده اید و این اجازه را به یوتیوب داده اید که هرجایی از ویدیو که امکان پخش تبلیغ وجود داشت، این کار را انجام دهد.
- تعامل بیشتر: هرچقدر تعداد لایک ها و بازنشر ویدیو شما بیشتر باشد، الگوریتم یوتیوب هم بیشتر به شما توجه میکند. این توجه بیشتر هم به معنای ویو و بازدید بیشتر و در نتیجه RPM بالاتر است.
- کسب درآمد از راه های مختلف: تنها به درآمدزایی از تبلیغ های یوتیوب متکی نباشید. channel membership و سوپرچت ها نیز میتوانند RPM کانال شما را افزایش دهند.
یک یوتیوبر کاربلد، درآمد خود را محدود به تبلیغات نمیکند و از روش های دیگر هم استفاده میکند:
- همکاری با برندهای مختلف
- دریافت حق عضویت
- فروش محصولات
- افیلیت مارکتینگ
- دونیت
چه چیزهایی در محاسبه RPM در نظر گرفته نمیشوند؟
اگر تا اینجا فکر میکنید که RPM یک معیار بی نقص برای محاسبه درآمد کانال یوتیوب است، باید بگویم که خیر! مواردی وجود دارند که در RPM لحاظ نمیشوند:
- قراردادها: اگر شما یه عنوان یک اینفلوئنسر یا یوتیوبر با یک برند خاص قرارداد بسته باشید، این موضوع در RPM لحاظ نمیشود.
- درآمدهای غیرمستقیم: درآمدهای غیرمستقیم کانال یوتیوب شامل درآمد به دست آمده از فروش محصولات یا ارائه خدمات و مشاوره ها میشود.
نکته حساس اینجاست! محاسبه RPM با در نظر گرفتن منابع و عوامل مختلفی انجام میشود که برخی از آن ها مشخص نیستند! به همین دلیل است که در برخی بازه های زمانی خاص با وجود بازدید های بالا ممکن است RPM پایینی داشته باشید. البته این مشکل میتواند به دلیل غیرفعال بودن تبلیغ ها برای ویدیو شما باشد. گاهی اوقات نیز ممکن است با وجود بازدید های کم، RPM کانال بالا باشد که میتواند به دلیل افزایش سابسکرایبرها باشد.
توصیه ما این است که بر روی RPM برای محاسبه درآمد خود اتکا نکنید. از آمارهای یوتیوب استودیو برای رشد کانال خود استفاده کنید و برای فهمیدن دلیل نوسانات RPM نیز از داده هایی که خود یوتیوب در اختیار شما میگذارد استفاده کنید.
رشد کانال به کمک یوتیوب استودیو
سخن پایانی
رسیدن به درآمد بالا در یوتیوب شاید مسیری طولانی داشته باشد اما برداشتن قدم های کوچک برای بهبود RMP یک کار ضروری است که به عنوان یک یوتیوبر باید آن را انجام دهید. RPM تنها یک عدد نیست؛ بلکه نمایش دهنده پتانسیل کانال شما برای درآمدزایی است. دفعه بعد که درحال بررسی دیتاهای کانال خود بودید، یادتان نرود توجه کافی به RPM داشته باشید.
بیشتر بخوانید:
نحوه ایجاد تبلیغات بنری جذاب در یوتیوب