CTR چیست؟
نرخ کلیک (click-through rate) یعنی نسبت کلیک به نمایش (impression) تبلیغ. پس در گوگل ادز زمانی که تبلیغ در SERP نمایش داده می شود، یک impression ایجاد می شود و زمانی که شخصی که تبلیغ تان را دیده، روی آن کلیک میکند، کلیک رخ می دهد. پس CTR یعنی درصد افرادی که تبلیغ تان را می بینند و بعد به صفحه مورد نظر شما منتقل می شوند.
دلیل اهمیت نرخ کلیک وابستگی آن به PPC است. هرچه CTR بیشتر باشد، CTR مورد انتظار شما بالاتر است و کوالیتی اسکور هم بیشتر می شود. کوالیتی اسکور بالاتر منجر به رتبه تبلیغ (Ad Rank) بالاتر می شود. تبلیغاتی که رتبه بالاتری دارند، کلیک بیشتری دارند و گوگل هزینه کمتری از آنها می گیرد. هرچه هزینه به ازای هر کلیک کمتر باشد، هزینه به ازای هر عمل مخاطب، کمتر می شود و بهره وری افزایش می یابد.
نکته: اگر نرخ تبدیل پایین باشد، CTR بالا نه تنها خوب نیست، بلکه نشان دهنده هدر رفتن بودجه است چرا که شما در واقع برای تبلیغاتی هزینه می دهید که در راستای اهداف کسب و کار تان عمل نمیکنند.
چگونه CTR را بهبود دهیم؟
1- کلمات کلیدی مناسب را تارگت کنید
مطمئن شوید که کلمات کلیدی مناسب را هدف قرار داده اید. در اینجا سه نوع کلمه کلیدی برای تمرکز بر روی نرخ کلیک بالاتر وجود دارد:
- کلمات کلیدی با هدف تجاری: کلمات کلیدی با تارگت تجاری موقعی است که افراد برای پیدا کردن یک کسب و کار جهت خرید از آن، چیزی را سرچ می کنند (مثل «بهترین کفش ورزشی» یا ماشین ظرفشویی ضد زنگ) از کلمات کلیدی اطلاعاتی مثل «بهترین کفش ورزشی چیست» دوری کنید زیرا این امر منجر به کاهش CTR و هدر رفتن هزینه می شود.
- کلمات کلیدی برند: نه فقط برند خوتان، برند شریک، برند های رقیب یا سایر برند هایی را که در محدوده تارگت شما هستند، تارگت کنید.
- کلمات کلیدی محلی: کلمات کلیدی محلی (مثل مربی ورزشی در رشت)CTR بالاتری دریافت می کنند چون جستجوگران محلی اغلب قصد تعامل بالایی دارند.
2- از کلمات کلیدی منفی استفاده کنید
کلمات کلیدی منفی عباراتی هستند که از کمپین های search حذف می کنید تا از نمایش تبلیغات تان هنگام جستجوی این کلمات به خصوص، جلوگیری کنید. استفاده از کلمات کلیدی منفی می تواند هزینه هر کلیک را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. در این شیوه بودجه تان را با عبارات نا مربوط هدر نمی دهید.
3- تارگتینگ مخاطبانتان را محدود کنید
با محدود کردن مخاطبان خود به معیار های خاص تر، می توانید بهتر کپی تبلیغات را تامین کنید و نرخ کلیک تان را بهبود ببخشید، حتی اگر به طور کلی تعداد کلیک های شما زیاد نباشد.
4- کپی تبلیغات را ساده کنید
تقریبا هیچ تبلیغ آنلاینی به طور کامل خوانده نمی شود مگر اینکه یک بیلبورد بزرگ در حین یک ترافیک یا پشت چراغ راهنمایی رانندگی باشد. تبلیغات خود را ساده نگه دارید تا بتوانند در یک نگاه پیام موثری را منتقل کنند. به این صورت:
- کلمه کلیدی را در عنوان و توضیحات به کار ببرید، اما آن را تکرار نکنید.
- اگر نیازی نیست، به طور کامل از ظرفیت کاراکتر شمار استفاده نکنید.
- تبلیغات را با اختصاراتی که بصری نیستند، پیچیده نکنید.
- از زبان ساده جهت راحتی در خواندن متن استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: چگونه متن تبلیغ در گوگلی بنویسیم که کلیک بیشتری دریافت کند؟
به این شکل که «رتبه اول بودن» به دو شیوه متفاوت(درست و غلط) نوشته شده.
5- CTA دقیق داشته باشید
اعلام اینکه چیزی که مخاطب میخواهد را دارید، CTA نیست. باید بینندگان تبلیغات تان را دعوت کنید تا وارد عمل شوند. مثل همین الان اقدام کنید، خرید کنید، همین امروز دانلود کنید و… اگرچه فقط یک یا دو کلمه است، اما تلنگر کوچکی به مخاطب است که می تواند تغییر بزرگی ایجاد کند.
6- پیشنهادی خاص در تیتر تبلیغ قرار دهید
همه پیشنهادات خاص مثل تخفیف و ارسال رایگان را دوست دارند. اما به جای اینکه آنها را فقط در توضیحات قرار دهید، در تیتر PPC تان قرار دهید. به این دلیل که تیتر اولین (و گاهی اوقات تنها) چیزی است که جستجوگران می خوانند. همچنین به این دلیل که اعداد در تیترها همیشه عملکرد خوبی دارند و کلماتی مثل «رایگان» مغز انسان را متوجه خود می کنند.
7- کلمه کلیدی اصلی را در مسیر نمایش قرار دهید
مسیرهای نمایش گوگل ادز بعد از اسلش URL مقصد تان ظاهر می شود. اگرچه اختیاری هستند، اما باید از آنها استفاده کنید. آنها را به عنوان بخشی از کپی تبلیغات تان در نظر بگیرید و برای درج کلمه کلیدی خود استفاده کنید. در مثال زیر با این مسیر های نمایش به بیننده اطمینان می دهید چیزی را دارید که به دنبالش است.
8- تبلیغات احساسی بسازید
کپی احساسی نیازی به علامت تعجب، جملات بولد شده یا فاصله های زیاد ندارد. برای مثال:
تبلیغ غیر احساسی: بهترین راهنما برای سخنرانی – مهارت سخنرانی تان را ارتقا دهید
تبلیغ احساسی: با اعتماد بنفس بیشتری صحبت کنید – به بهترین ورژن از خودتان برسید – از نهایت پتانسیل خود استفاده کنید
9- استفاده از سئوی داینامیک (کلمه کلیدی متغیر-پویا)
محتوای لندینگ پیجتان می تواند پویا(داینامیک) یا ثابت(استاتیک) باشد. اکثر صفحات ثابت هستند، به این معنی که محتوا همیشه یکسان است. یک لندینگ پیج پویا بسته به رفتار بازدیدکننده(مخاطب) تغییر می کند. این در بهبود ارتباط و انسجام تبلیغات و لندینگ پیج تان مفید است. برای مثال، اگر لید روی تبلیغ «بهترین گوشی های هوشمند جدید» کلیک کند، عنوان لندینگ پیج ممکن است به این صورت باشد: «جستجوی بهترین گوشی های هوشمند جدید» حال، فرض کنید که لید روی تبلیغ «بهترین گوشی های هوشمند سال 2023» کلیک می کند. لید به همان لندینگ پیج میرسد اما تیتر به این صورت است: «جستجوی بهترین گوشی های هوشمند سال 2023» با استفاده از درج کلمه کلیدی داینامیک، تبلیغ تان در راستای خواسته مخاطب بوده و نرخ تبدیل + CTR تان افزایش می یابد.
استفاده از سئوی داینامیک تاثیر گذار است اما کپی، تیتر هوشمند و لندینگ پیج با دیزاین مناسب قطعا تاثیر بیشتری خواهد داشت.
10- از افزونه تبلیغات (ad extension) استفاده کنید اما به آن وابسته نباشید
افزونه تبلیغات (اطلاعات اضافه ای که می توانید در تبلیغات تان در SERP قرار دهید) باعث کلیک بیشتر شده ولی آن را دو برابر و یا سه برابر نمی کند. پس مثل کلمه کلیدی داینامیک کاملا به آن وابسته نباشید.
11- تبلیغات را تست کنید
برای اینکه به نرخ تبدیل قابل قبول برسید باید چندین تبلیغ مختلف با تایتل و کپی متفاوت را امتحان کنید تا بفهمید کدام تبلیغ کلیک بیشتری دارد.
12- بخش bottom third را غیرفعال کنید
این بخش در واقع یعنی تبلیغ شما در پایین صفحه نشان داده شود که اگر بتوانید bottom third تبلیغات پر هزینه تان را غیر فعال کنید، می توانید هزینه اش را صرف کارهای دیگری مثل ریمارکتینگ یا نمایش تبلیغ به صورت معمولی کنید.
این 12 روش کاربردی برای افزایش نرخ کلیک تبلیغات بود که با توجه کردن به عوامل دیگر بهره وری سایت و تبلیغ، به نتیجه مورد قبولی دست خواهید یافت.
بیشتر بخوانید:
- سئو کپی رایتینگ چیست؟
- راهنمای پیدا کردن کلمات کلیدی برای سئو و گوگل ادز
- هفت روش برای حرفهای شدن در کمپین های تبلیغ در گوگل
- مزایای تبلیغ در یوتیوب چیست؟