مارکترها علاقه ی شدیدی به استفاده از یوتیوب آنالیتیکس دارند و هر روزه زمان زیادی را در آن می گذرانند. شاید فکر کنید که اگر کمپین شما نام مناسبی داشته باشد، نتایج نیز چشم گیر خواهد بود. این در حالی است که مشخصه های دیگری نیز هستند که اهمیت بسیار زیادی دارند. برای دانستن این ۱۵ مشخصه برای یوتیوب آنالیتیکس با ما همراه باشید

این متن ترجمه ای از متن YouTube Analytics: The 15 Metrics That Actually Matter می باشد.

۱- واچ تایم یا مقدار زمانی که ویدیو دیده شده

واچ تایم مقدار دقایقی است که ویدیو شما توسط مخاطبانتان دیده شده است. واچ تایم یک شاخصه مهم است. این مساله به این دلیل است که یوتیوب ویدیو ها و چنل هایی که واچ تایم بیشتری دارند را در نتایج جستجو و پیشنهادات بالاتر می آورد.

در گزارش واچ تایم می توانید مقدار زمانی که ویدیو های شما دیده شده است را ببینید. شما همچنین می توانید ویدیو های خود را برحسب واچ تایم آن ها طبقه بندی کنید و آن ها را بر اساس استایل، تم و طولانی بودن آن ها دسته بندی کنید تا بتوانید متوجه شوید کدام دسته از ویدیو های شما بینندگان بیشتری دارند.

چگونه در یوتیوب استودیو قسمت واچ تایم را پیدا کنیم؟

analytics>overview>watch time

۲- میانگین درصد دیده شدن ویدیو ها

میانگین درصد دیده شدن ویدیو ها این است که به طور میانگین چه مقدار از هر یک از ویدیو شما دیده شده است. این میانگین میزان جذابیت ویدیو شما برای بینندگان را نشان می دهد. هنگامی که یوتیوب متوجه جذاب بودن ویدئو شما شود، به شما جایزه داده و ویدئوی شما را بالاتر از رقبا به کاربران نشان می دهد.

یوتیوب آنالیتیکس
یوتیوب آنالیتیکس

چگونه قسمت درصد میانگین دیده شدن ویدیو را در یوتیوب آنالیتیکس پیدا کنیم

analytics>overview>watch time>see more>content >watch time>more metrics>overview>average percentage viewed

۳- میانگین مدت زمان دیده شدن ویدیو

میانگین مدت زمان دیده شدن ویدیو، با محاسبه ی مدت زمان دیده شدن همه ی ویدیو های شما تقسیم بر تعداد پلی شدن و ریپلی شدن آنها بدست می آید. اگر ویدیو شما نتواند بیننده را برای دیدن ادامه ویدیو تان نگه دارد شما بیننده خود را از دست میدهید و در نهایت میانگین مدت زمان دیده شدن ویدیو شما کاهش چشم گیری پیدا میکند.

اما اگر ویدیو شما بتواند بیننده را درگیر کند و آن را برای دیدن ادامه ویدیو شما مشتاق نگه دارد، میانگین دیده شدن ویدیو شما همزمان با مدت زمان واچ تایم به طور کلی افزایش پیدا میکند و این رتبه بندی شما را در سرچ و پیشنهادات یوتیوب چندین برابر بهتر می کند. شما همچنین می توانید این مشخصه را در گزارش واچ تایم خود پیدا کنید.

یوتیوب آنالیتیکس
یوتیوب آنالیتیکس

چگونه میانگین مدت زمان دیده شدن ویدیو در یوتیوب استودیو پیدا کنیم

analytics>see more>watch time>more metrics>overview>average view duration

۴- مدت زمان نگه داشتن بینندگان

مدت زمان نگه داشتن بینندگان نشان دهنده ی درصدی از بینندگان است که در بازه های زمانی مختلف ویدئو را دیده یا از آن خارج شده اند.

یوتیوب ویدیو هایی که در آن ها بینندگان مدت زیادتری مانده و تماشا کرده اند را در سرچ ها و پیشنهادات بالاتر آورده و به آن رتبه ی بهتری می دهد.

همچنین این روند می تواند استراتژی نشان دادن ویدیو های شما را در آینده نیز مشخص کند. آن قسمت از ویدیو شما که بیشترین بازدید را دارد میتواند تاپیک یا موضوع ویدیو بعدی شما باشد چرا که متوجه شدید که بینندگان به این بخش از ویدیو ی ما علاقه نشان داده اند و به صورت عکس آن قسمت از ویدیو شما که بازدید زیادی نداشته به شما نشان میدهد که آن موضوع مناسبی برای ساخت ویدیو ی بعدی شما نیز نخواهد بود.

وقتی شما به اندازه ی کافی دیتا یا اطلاعات در مورد رفتار کاربران و مدت زمانی که ویدیو شما را تماشا کرده اند داشته باشید میتوانید ببینید که ویدیو ی مورد نظر نسبت به ویدیو مشابه ای با همان مقدار زمان و دقیقه چگونه دیده شده و آن ها را مقایسه کنید.

یوتیوب آنالیتیکس

چگونه میانگین مدت زمان دیده شدن ویدیو را در یوتیوب آنالیتیکس ببینیم:

Analytics > Engagement > Audience retention

5- ویدیو هایی که دوباره دیده شده اند

عبارت دوباره دیده شدن در این قسمت به معنای تعداد دفعاتی است که قسمتی از ویدیو شما دوباره دیده شده است.

اگر تعداد زیادی از مردم قسمت خاصی از ویدیو شما را دیده باشند بدین معناست که آن قسمت از ویدیو شما که موضوع خاصی را کاور میکند توسط مخاطبین شما مورد علاقه بوده و همان میتواند موضوع ویدیو بعدی شما نیز باشد.

شما می توانید این اطلاعات را همانند عکس زیر در یوتیوب استودیو ببینید:

یوتیوب آنالیتیکس

چگونه قسمت های دوباره دیده شده را در یوتیوب آنالیتیکس ببینیم:

Analytics > Engagement > Audience retention > Absolute audience retention

6- اینگیجمنت

یوتیوب آنالیتیکس

کامنت ها، بازنشر ، لایک ها و دیس لایک ها همگی دیتاهای با کیفیتی را به مارکترها میدهند. کامنت ها به صورت مستقیم میتواند نشان دهنده ی احساس مخاطبین شما نسبت به محتوایی که منتشر کرده اید باشد چرا که هر شخص به صورت فردی نظر شخصی اش را مینویسد همچنین کسانیکه ویدیو شما را بازنشر میدهند به شما و برند شما اعتماد داشته و آن را ساپورت میکنند.

لایک ها و دیس لایک ها میتواند به شما نشان دهد که آیا ویدیو شما برای مخاطبین جذاب بوده یا چه موضوعاتی از نظر آن ها کمتر مورد علاقه است.

چگونه قسمت اینگیجمنت را در یوتیوب آنالیتیکس ببینید:

Analytics > Engagement > Likes (vs. dislikes) > See More

7- CTR (نرخ تبدیل دیده شدن به کلیک)

CTR در یوتیوب آنالیتیکس به این معناست که مردم پس از دیدن ویدیو شما در قسمت پیشنهادات یا صفحه اصلی وب سایت یوتیوب چقدر ترغیب میشوند که روی آن کلیک کرده و آن را ببینند.

تعداد زیاد کلیک نشان میدهد که تایتل شما برای مردم ترغیب کننده بوده و مخاطبین زیادی مرتبط با موضوع ویدیو شما در یوتیوب وجود دارند که میخواهند در این باره بیشتر بدانند.

یکی از مشخصه های CTR بالا آن است که آن ها به سرعت پس از انتشار ویدیو روی آن کلیک کرده و آن را میبینند. سابسکرایبر های شما پس از آنکه محتوایی را منتشر میکنید آن را در بالای هوم پیج خود دیده و احتمالا روی آن کلیک میکنند.

CTR بالا عالی است ولی اگر بینندگان شما درست در ابتدای شما به دیدن آن خاتمه دهند ممکن است محتوای ویدیو شما با تام نیل شما مرتبط نباشد.

اگر کپشن یا تام نیل شما مرتبط نباشد ممکن است بینندگان احساس کنند که شما آن ها را فریب داده اید و به همین علت مرتبط بودن آن ها اهمیت بسیاری دارد.

چگونه اینگیجمنت را در یوتیوب آنالیتیکس پیدا کنیم

Analytics > Reach > Impressions click-through rate

8- یوتیوب کارت

این کارت ها در لبه ی بالای صفحه سمت راست نشان داده میشوند و ببیندگان را به دیدن ویدیو ای دیگر، سابسکرایب کردن یا کلیک کردن روی لینک وب سایتی دیگر ترغیب میکنند.

هر کدام از این کارت ها نشان میدهد که مخابین شما چه اکشن یا رفتاری را از خود نشان داده و به کدام کارت علاقه دارند.

آنالیز این موضوع به شما کمک میکند تا در آینده بتوانید جای مناسب در ویدیو را با توجه به علاقه مخاطبین پیدا کنید.

نحوه پیدا کردن یوتیوب کارت در یوتیوب آنالیتیکس

Analytics > Reach > See More > Impressions by: Content > More Metrics > Cards > Card Clicks

یوتیوب آنالیتیکس

 

9- پلی لیست اینگیجمنت

پلی لیست یک راه عالی برای سازماندهی ویدیوهای شما به روش درست هستند. این قابلیت به بینندگان شما کمک می کند تا به راحتی ویدیوهای مربوط به موضوعات مورد علاقه خود را ببینند و آنها را ترغیب می کند که به تماشای آن ادامه دهند، که باعث افزایش زمان تماشا یا واچ تایم برای کانال شما می شود.

چگونه پلی لیست اینگیجمنت را در یوتیوب استودیو پیدا کنیم

Analytics > Engagement > See More > Watch Time > More Metrics > Playlists

10- بینندگان منحصر به فرد

بینندگان منحصر به فرد تعداد تخمینی افرادی است که ویدیوهای شما را در یک بازه زمانی مشخص تماشا می کنند. این معیار به شما کمک می کند تا تعداد واقعی مخاطبان خود را متوجه شوید.

همچنین می‌توانید از این معیار برای سنجش میزان مشارکت سابسکرایبر ها با ویدیوهایتان استفاده کنید. اگر تعداد بینندگان منحصر به فرد شما کمتر از تعداد مشترکین شما باشد، پس مشترکان شما آنقدر که باید ویدیوی شما را تماشا نمی کنند. برای اینکه آنها را فعال تر کنید، از آنها بخواهید اعلان هایی را برای ویدیوهای جدید شما تنظیم کنند که زمانیکه ویدیوی جدیدی آپلود میکنید به آن ها خبر میدهد تا آن ویدیو را ببینند. می‌توانید این معیار را در برگه «بازدیدها و مخاطب» در «استودیوی یوتیوب» پیدا کنید.

چگونه قسمت بینندگان منحصر به فرد را در یوتیوب استودیو ببینیم

Analytics > Audience > Unique viewers

11- تعداد دیده شدن توسط بینندگان منحصر به فرد

تعداد بازدیدها به ازای هر بیننده منحصر به فرد، تعداد دفعاتی است که یک بیننده به صورت متوسط ​​ویدیوی شما را تماشا می کند. این معیار به شما می‌گوید که آیا مردم از ویدیوی شما لذت می برند و به تماشای مجدد آن ادامه دهند یا خیر. موضوعات ویدیویی با تعداد بازدید زیاد به ازای هر بیننده منحصربه‌فرد نیز می‌توانند محبوب‌ترین موضوعات محتوای شما باشند، و اگر آنها را بیشتر پوشش دهید، می‌توانید بازدید، زمان تماشا و سابسکرایبر های بیشتری ایجاد کنید.

چگونه قسمت تعداد دیده شدن توسط بینندگان منحصر به فرد را در یوتیوب استودیو پیدا کنیم

Analytics > Audience > Unique viewers > See More > Average views per viewer

12- چه کسی ویدیو شما را میبینم

در گزارش یوتیوب، می‌توانید انواع مختلفی از افرادی را که ویدیوهای شما را تماشا می‌کنند، به تفکیک سن، جنسیت و محل جغرافیایی که در آن زندگی میکنند مشاهده کنید. این داده ها به شما می گوید درگیرترین مخاطب شما چه کسانی هستند و مخاطبان هدف شما در واقع چه کسانی باید باشند. با این داده ها نیز می توانید رویکرد مخالف را در پیش بگیرید. اگر نمی‌توانید به مخاطبی که می‌خواهید دسترسی پیدا کنید، استراتژی ویدیوی خود را تغییر دهید و موضوعاتی را پوشش دهید که آنها را جذب کند.

چگونه قسمت چه کسی ویدیو شما را میبیند در یوتیوب استودیو پیدا کنیم

Analytics > Audience > Age and Gender


13- رشد سابسکرایبر

سابسکرایبر ها وفادارترین طرفداران شما هستند. آنها به برند، محتوای شما تعهد دارند. و آنها به احتمال زیاد برند شما را به دیگران نیز معرفی خواهند کرد. سابسکرایبر ها برای کانال شما نیز مهم هستند زیرا یوتیوب برای آنها اعلان هایی در مورد ویدیوهای جدید شما ارسال می کند و آنها را در صفحه اصلی آن ها قرار می دهد. این بدان معناست که آن‌ها ویدیوهای شما را بیشتر می‌بینند و این کار به ایجاد بازدید بیشتر کمک می‌کند. همچنین سابسکرایبر ها دو برابر بیشتر از افراد غیرمشترک یا کسانیکه سابسکرایب نکرده اند ویدیو تماشا می‌کنند، بنابراین هر چه تعداد سابسکرایبر بیشتری داشته باشید، زمان تماشای ویدیوهای شما بیشتر می‌شود.


چگونه قسمت رشد سابسکرایبر را در یوتیوب استودیو پیدا کنیم

Analytics > Audience > Subscribers


14- منابع ترافیک

ارجاع‌های خارجی مانند رسانه های اجتماعی یا سایت هایی که ویدیوهای شما را جاسازی می‌کنند و ارجاع‌های YouTube مانند جستجو، بخش توصیه‌شده و صفحه اصلی، همه منابع ترافیک هستند. گزارش منابع ترافیک به شما نشان می دهد که چگونه بینندگان ویدیوهای شما را پیدا کرده اند و چه منابعی بیشترین بازدید و زمان تماشا را دارند. می‌توانید از این داده‌ها برای بهینه‌سازی بهتر استراتژی تبلیغات ویدیوی خود استفاده کنید.

چگونه قسمت منابع ترافیک را در یوتیوب استودیو پیدا کنیم

Analytics > Audience > Subscribers > See More > Traffic Source

15- کلمات کلیدی

در گزارش دسترسی یوتیوب که در زیر گزارش منابع ترافیک قرار دارد، می‌توانید محبوب‌ترین کوئری هایی را که بینندگان را به دیدن ویدیوهایتان ترغیب می‌کنند ببینید. اگر این کوئری ها با موضوع ویدیوی شما کمی متفاوت است، ویدیوی خود را به‌روزرسانی کنید تا این شکاف‌های محتوایی را پر کنید و کلمات کلیدی را به داده‌های خود اضافه کنید. اگر تفاوت فاحشی وجود دارد، یک ویدیوی جدید درباره این پرسش‌های محبوب بسازید.

کلمات کلیدی در یوتیوب استودیو

چگونه قسمت کلمات کلیدی را در یوتیوب استودیو پیدا کنیم

Analytics > Reach > YouTube Search terms