حتما برای شما هم این سوال پیش آمده است که: من که دیدم فلانی کانالم را سابسکرایب کرد، پس چرا تعداد سابسکرایب هایم ریزش داشته؟! چرا بعد از مدتی که رشد داشتم یهو دچار افت کانال یوتیوب شدم؟ این ها سوالاتی است که برای خیلی از یوتیوبرهای ایرانی پیش آمده است و در این مقاله از جیمکس ادز قصد داریم به بررسی علت های ریزش سابسکرایب در کانال های یوتیوب بپردازیم که میتواند سبب کاهش میزان بازدید و همچنین کم شدن درآمد شما از یوتیوب شود! پس با ما همراه باشید تا با این علت ها و چگونگی رفع این مشکل آشنا شوید.

1.یوزرها و حساب های فیک (سابسکرایب فیک)

یوتیوب همواره درحال بررسی کانال شما و یوزرهایی است که به کانال شما سرمیزنند. اگر در این میان تشخیص دهد که یک یوزر فیک است و حساب واقعی ندارد و احتمال ربات بودن آن وجود دارد، آن را از کانال شما حذف میکند و بازدید و کامنت و لایکش را نیز برای شما محسوب نمیکند! به همین دلیل است که همیشه میگوییم از خرید سابسکرایب فیک خودداری کنید. حتی بدون این کار هم به دلیل تحریم های موجود و استفاده از VPN ها در ایران، احتمال اینکه بازدید کنندگان شما توسط یوتیوب به عنوان سابسکرایب فیک شناخته شوند بالا است!

2.کاربران غیرفعال

یوتیوب خودش یک پلتفرم ویژه برای پخش ویدیو است اما ارتباط مستقیمی با گوگل ادوردز دارد و هدفش این است که تبلیغاتش را به یوزرهای واقعی و فعال نمایش دهد. چرا که یوتیوب هزینه ای را از گوگل ادوردز بابت پخش این تبلیغات دریافت کرده است و وظیفه دارد آن ها را نشان دهد. چرا؟ واضح است. این راه کسب درآمد یوتیوب است! یوتیوب نیاز دارد که شما در کانال خود سابسکرایب فعال داشته باشید. افرادی که ویدیوهای شما را تماشا کنند، لایک کنند، کامنت در یوتیوب بگذارند. اما متاسفانه کاربران ایرانی هنگام استفاده از یوتیوب کمی خسیس هستند و به این راحتی ها فعالیت نمیکنند. همین موضوع میتواند سبب ریزش سابسکرایب ها و افت کانال یوتیوب شود. چون وقتی یوتیوب میزان فعالیتی که از یک کاربر انتظار دارد را دریافت نکند، او را غیرواقعی و منفعل تشخیص میدهد.

قاعده یوتیوب همین است که ویدیوی جدید شما را ابتدا به افراد قدیمی تری که در کانال شما سابسکرایب کرده اند نشان میدهد. با این تفکر که آن ها شما را میشناسند و علاقه بیشتری به شما دارند. اگر بازخورد خوبی از آن ها گرفت، آن را به افراد جدید نیز پیشنهاد میکند. پس دقت کنید که از همان ابتدای فعالیت کاربران فعال را به سمت خود جذب کنید و سعی نکنید با تکنیک هایی مثل ساب فور ساب یا التماس غریبه ها برای سابسکرایب کردن، کانال خود را رشد دهید. چرا که این روش ها فقط کاربران منفعل را به سمت شما میکشد که هیچ علاقه ای به تعامل با محتوای شما ندارند!

افت کانال یوتیوب

3.منظم کار نکردن

کانال های یوتیوب هرچی قدیمی تر باشند قدرت بیشتری دارند. یعنی چه؟ یعنی شما نباید کانال تازه تاسیس خود را با یک کانال در حوزه مشابه مقایسه کنید که چندین سال در یوتیوب فعالیت داشته! (مثلا نباید کانال سرگرمی تازه تاسیس خود را با کانال مستر بیست مقایسه کنید!) شما به عنوان یک یوتیوبر تازه کار باید در فعالیت خود نظم داشته باشید. باید بدانید که اگر شما یک ماه هرروز ویدیو بگذارید و ناگهان برای یک هفته فعالیت خود را کامل قطع کنید، انگار به روز اول فعالیت برگشته اید! پس نباید توقع داشته باشید که اولین ویدیویی که بعد از این یک هفته آپلود میکنید شما را دوباره در ادامه مسیر رشد قبلی قرار دهد! بنابراین در اولین ماه های فعالیت حتما به طور منظم و مستمر فعالیت داشته باشید تا کانال یوتیوب شما افت نکند

4.محتوای بیش از حد تخصصی

یکی از مواردی که میتواند بازدید و رشد را برای کانال یوتیوب شما به همراه داشته باشد تولید محتواهای عمومی است. محتواهایی که همه افراد از هر قشری و در هر سطح سوادی میتوانند از آن ها استفاده کنند. اگر شما با همچین دیدگاهی فعالیت در یوتیوب را آغاز کنید اما در ادامه ویدیوهایی در یوتیوب آپلود کنید که بیش از حد تخصصی هستند، ممکن است موجب افت کانال یوتیوب شما شود. چون خیلی از بازدیدکنندگان شما دانش تخصصی از آن موضوع ندارند پس علاقه ای هم به دیدن ویدیوهایی که خیلی تخصصی و و سخت هستند ندارند! پس دقت کنید که در محتواهای خود زیاد از حد به موضوعات تخصصی نپردازید و از عموم کاربران و سطح دانش آن ها غافل نشوید.

5.پاک کردن یا خصوصی کردن ویدیو

یکی از اشتباهات یوتیوبرهای تازه کار این است که با خود فکر میکنند ویدیویی که بازدید کمی گرفته را پرایوت کنیم (یا حتی پاک کنیم!) بعد از مدتی دوباره آپلودش کنیم تا جبران بشه! این باور کاملا غلط است. با وجود اینکه ممکن است دفعه دومی که ویدیو را آپلود میکنید بازخورد بهتری بگیرید باید بدانید که پاک کردن ویدیو یک سیگنال بد در تاریخچه کانال شما باقی میگذارد. وقتی شما یک ویدیو را آپلود میکنید، نوتیفیکیشن آن ویدیو برای بعضی از افراد ارسال میشود. حال فرض کنید شما آن ویدیو را پاک کردید و کاربر روی نوتیفیکیشن کلیک کرده! دیگر ویدیویی وجود ندارد که او ببیند! به این ترتیب یوتیوب بازخورد های بد را جمع آوری میکند و این موضوع باعث میشود میزان پیشنهاد شدن ویدیو شما خیلی کمتر از گذشته شود و باعث افت کانال یوتیوب شود.

6.عدم رسیدگی به محتواها

برای همه ما پیش آمده است که عاشق یک کانال یوتیوب باشیم اما بعد از مدتی علاقه خود را به محتوای آن کانال از دست بدهیم. چرا؟ شاید چون محتوای کانال تکراری است یا دیگر برای ما جذابیتی ندارد. شما باید همیشه این را در نظر داشته باشید که مخاطبان با یک هدف مشخص کانال شما را سابسکرایب میکنند و وقتی به هدفشان برسند ممکن است دیگر نیازی به کانال شما نداشته باشند. این علت افت کانال و کم شدن بازدید ها بیشتر در کانال هایی که محتوای آموزشی دارند به چشم میاد. اما همه یوتیوبرها باید حواسشان باشد که اگر محتواهای به روز تولید نکنند یا به سمت تکراری شدن و عدم جذابیت بروند ممکن است بازدیدها و سابسکرایب های خود را از دست بدهند.

فراموش نکنید که برخی از ویدیوها به دلایل مختلفی مثل مناسبت ها و… میتوانند در یک مدت کوتاه فقط وایرال شوند و بازدید بگیرند اما بعد از آن شاید مثل گذشته موفق عمل کنند!

ریزش سابسکرایب یوتیوب

چطور از ریزش بازدید و سابسکرایب کانال جلوگیری کنیم؟

حالا که با علل افت کانال یوتیوب آشنا شدید حتما میخواهید بدانید که چطور باید با این مشکلات رو به رو شوید و چه کار کنیم که کانال یوتیوب ما بازدید های خودش رو از دست نده و بازدید بیشتر در یوتیوب داشته باشیم:

  • استفاده از لوکیشن ثابت: بله همه میدانیم که برای تماشای یوتیوب نیاز به VPN داریم. اما بهتر است به کاربران خود توصیه کنید حداقل VPN خود را به یک کشور ثابت متصل کنند و هرروز آن را عوض نکنند. چرا که با تغییر مداوم لوکیشن این احتمال وجود دارد که یوتیوب آن کاربر را یک ربات تشخیص دهد.
  • تشویق کاربران به فعالیت: از بازدیدکنندگان خود بخواهید واقعی بودنشان را ثابت کنند. چطور؟ برای پروفایل خود عکس بگذارند. با لایک و کامنت فعالیت خود را نشان دهند.
  • عدم تغییر ناگهانی حوزه فعالیت: هر روز و هر هفته نوع محتواهای خود را عوض نکنید. این کار باعث میشود خیلی از دنبال کنندگان را از دست بدهید و باعث افت بازدید کانال شما میشود. چون یوتیوب دیگر نمیتواند تشخیص دهد محتوای شما را بالاخره به چه کسانی باید نشان دهد!

سخن پایانی

حالا دیگر میدانید چرا بعضی از کانال ها علی رغم رشدی که در یک مدت زمان خاص تجربه میکنند ناگهان دچار افت بازدید میشوند. اگر شما هم به عنوان یک یوتیوبر دچار این مشکل شده اید، سعی این اشتباهاتی که در این مقاله به آن ها اشاره کردیم را مرتکب نشوید تا در مسیر کسب درآمد از یوتیوب موفق باشید.

بیشتر بخوانید:

آیا کسب درآمد از یوتیوب بدون ساخت ویدیو ممکن است؟

آشنایی با انواع تبلیغات در یوتیوب