برای برخی از افراد نوشتن یک بلاگ سئو شده و بلاگی که مورد پسند کاربر باشد دو معقوله متفاوت از هم است! درست است که شما باید از کلمات کلیدی در مقاله خود استفاده کنید تا سئو خوبی داشته باشید و در نتایج جستجو ظاهر شوید. اما استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی به خوانایی مقاله شما آسیب میزند! به این ترتیب نه تنها خوانندگان مقاله از خوانندن آن مطلب خسته خواهند شد، بلکه با استفاده زیادی از کلمه کلیدی شما به گوگل این سیگنال را میدهید که مقاله شما فقط از کلمات کلیدی پر شده است و ارزش دیگری ندارد! گوگل هم با توجه به این سیگنال ها، رتبه شما را کم میکند.
نوشتن بلاگ نیاز به مهارت دارد. برای حفظ علاقه خوانندگان باید به ساختار نوشته خود فکر کنید و آن را لذت بخش نگه دارید. اگر مردم با یک بلاگ ارتباط بیشتری بگیرند، احتمال اینکه آن را منتشر کنند نیز بیشتر میشود و به این ترتیب رتبه سایت شما نیز بیشتر میشود. اگر میخواهید مهارت بیشتری در نوشتن به دست آورید و بلاگ های سئو شده تری بنویسید، این نکته ها را دنبال کنید.
-
قبل از نوشتن فکر کنید
قبل از اینکه شروع به نوشتن بلاگ کنید، به پیام محتوای خود فکر کنید. قصد دارید به خوانندگان چه بگویید؟ چه سوالی را قرار است پاسخ بدهید؟ هدف مقاله شما چیست؟ انتظار دارید خواننده مقاله در انتها چه واکنشی نشان دهد؟ پاسخ این سوالات را یادداشت کنید و به هدفی که مردم در پشت سرچ های خود دارند فکر کنید. یک راه ساده برای پی بردن به این موضوع و داشتن بلاگ سئو شده این است که عبارت هایی که میخواهید با آن ها رتبه بگیرید را سرچ کنید و نتیجه سرچ را بررسی کنید. معمولا چند وب سایت اول که رتبه بهتری دارند میتواند منبع خوبی باشد.
-
یک ساختار جامع برای بلاگ طراحی کنید
برای نوشتن یک بلاگ خوانا و در عین حال سئو شده، باید یک ساختار تر و تمیز و جامع برای پست خود داشته باشید. این یعنی تمام پست ها باید شامل موارد زیر باشد:
- مقدمه : متناسب با موضوع خود و به هر روشی که فکر میکنید مناسب است یک مقدمه جامع و کلی درمورد محتوای بلاگ داشته باشید.
- بدنه: در قسمت بدنه پست محتوا و پیام اصلی بلاگ را بنویسید.
- جمع بندی: در قسمت جمع بندی یک خلاصه کلی از تمام محتوای بلاگی که نوشتید به خواننده ارائه دهید.
هر کدام از این بخش ها را در چند جمله کوتاه برای خود توصیف کنید و بگویید که قصد دارید در هر بخش چه چیزی را بازگو کنید. به این شکل یک خلاصه از محتوای بلاگ خواهید داشت که به شما کمک میکند یک بلاگ خوانا و سئو شده مناسب کاربر و گوگل بنویسید.
-
پاراگرف بندی و عنوان گذاری
همه نویسنده ها، نوشته خود را پاراگرف بندی میکنند اما همه آن ها این کار را به درستی انجام نمیدهند! صرفا چون زیبا به نظر میرسد، جمله بعدی را در پاراگرف جدید ننویسید! هر پاراگراف باید دارای یک ایده و موضوع کلی مختص خود باشد. از خود بپرسید ایده اصلی هر پاراگراف چیست؟ باید بتوانید این ایده را در یک جمله خلاصه کنید. اگر نمیتوانید یعنی آن موضوع نیاز به پاراگراف های بیشتری دارد. درضمن یادتان نرود که پاراگراف ها را بیش از حد طولانی نکنید.
عنوان گذاری درست نیست به خواننده کمک میکند تا بهتر متوجه شود که هر بخش از نوشته شما درمورد چه موضوعی است. اگر میخواهید بلاگ شما در کنار سئو پسند بودن، به شکلی باشد که افراد بتوانند مسیر خود را در آن به سادگی پیدا کنند، از عنوان ها و زیر عنوان ها استفاده کنید. زیرعنوان ها نه تنها خوانایی بلاگ شما را بهتر میکنند بلکه بلاگ شما را از نظر سئو نیز بهبود میبخشند. استفاده ازکلمه کلیدی در زیرعنوان ها نیز میتواند برای سئو مفید باشد به شرطی که بیش از حد نباید و بلاگ را غیرطبیعی جلوه ندهد.
-
از کلمه ها و حروف ربط استفاده کنید
این کلمه ها به خواننده کمک میکند تا بلاگ شما را اسکن کند و جواب خود را پیدا کند. برای مثال اگر سه دلیل در بلاگ خود برای خرید محصول بیان کرده اید از کلماتی مثل “اولا” یا “دوما” و “در آخر” استفاده کنید. کلماتی همون “در نتیجه” یا “به طور خلاصه” به خواننده نشان میدهد که در این بخش میخواهید مطلب را جمع بندی کنید. میتوان گفت که کلمه های ربط به ساختار بهتر متن کمک میکند و بلاگ را سئو شده تر میکند.
-
استفاده از کلمات کلیدی فرعی
پر کردن مقاله با یک کلمه کلیدی تکراری باعث میشود بلاگ شما خیلی زننده و خسته کننده باشد و رتبه شما را نیز تحت تاثیر قرار میدهد. گوگل هرروز باهوش تر از قبل میشود و میخواهد شما بلاگی بنویسید که برای کاربران خوشایند باشد. گوگل خیلی هوشمندتر از چیزی است که فکر میکنید و میتواند از راه های دیگری هم به محتوای شما پی ببرد. یک راه بسیار خوب برای رتبه گرفتن و حفظ جذابیت مقاله این است که از کلمات مترادف کلمه کلیدی خود در بلاگ استفاده کنید. به این شکل هم مطلب خود را از تکراری شدن در امان نگه میدارید و هم کلمات مترادف را در سئو خود پوشش داده اید.
-
طول بلاگ را بهینه کنید
مطمئن شوید که بلاگ شما حداقل 300 کلمه داشته باشد اما تعادل را در مقاله حفظ کنید. گوگل از مقاله های طولانی خوشش میاید و آن ها را سئو شده تر میداند اما مقاله های طولانی میتواند برای کاربران ترسناک باشد. حقیقت این است که مردم مثل گذشته حوصله خواندن یک مقاله طولانی را ندارند و دوست دارند هرچه سریع تر به جواب خود برسند. پیشنهاد میکنیم که تنها در صورتی مقاله طولانی بنویسید که یک نویسنده ماهر هستید و میتوانید جذابیت نوشته را تا انتها حفظ کنید.
-
لینک به محتواهای موجود
اگر مطلبی درمورد همان موضوع در سایت خود دارید و از قبل نوشته اید، فراموش نکنید که بین این مطالب لینک دهی انجام دهید. با این کار به گوگل میفهمانید که این مطالب هردو مهم و به هم مرتبط هستند. درضمن فراموش نکنید که ساختار لینک دهی نیز برای رتبه گرفتن در گوگل خیلی مهم است. از طرفی وقتی شما یک بلاگ را به بلاگ دیگری که مربوط به آن موضوع است لینک میدهید، خواننده علاقمند را بین مطالب خودتان به سفر میبرید و او را راهنمایی میکنید که چطور درمورد موضوع مد نظرش بیشتر اطلاعات کسب کند.
-
نظرسنجی از دیگران
اجازه دهید قبل از انتشار مقاله، افراد دیگری آن را بخوانند و نظر دهند. از آن ها بپرسید آیا به پیام اصلی آن مقاله پی برده اند؟ آیا جواب سوال خود را گرفته اند؟ همچنین از آن ها بخواهید تا اشتباهات نگارشی و ادبی شما را اصلاح کنند. اگر این کار ها را بکنید در کنار نوشتن یک بلاگ سئو شده، آن بلاگ را از دید خواننده و کاربران نیز بررسی کرده اید و در نتیجه یک مقاله عالی برای جلب رضایت مردم و گوگل نوشته اید. اگر درمورد یک موضوع تخصصی مطلب نوشته اید و در تیم خود شخصی را دارید که در آن حوزه تخصص و تجربه داشته باشد میتوانید از او بخواهید که بلاگ را بخواند و نظرش را بدهد. در این صورت مطمئن میشوید که آیا هر چه لازم بوده است را گفته اید یا خیر.
-
به طور منظم بلاگ های جدید اضافه کنید
نوشتن و آپلود کردن بلاگ ها به شکل منظم به گوگل میفهماند که وب سایت شما فعال و به روز است. اگر وب سایت شما فعالیت مستمر نداشته باشد، گوگل هم کمتر آن را بررسی میکند و این موضوع میتواند روی رتبه شما اثر منفی بگذارد. اما صرفا پست کردن یک بلاگ سودی برای سایت نخواهد داشت! بلاگ شما باید محتوای ارزشمند و به روز و کامل داشته باشد تا برای کاربر مفید و سئو شده باشد. بلاگی باعث رشد رتبه سایت میشود که برای مخاطب جذاب باشد و پاسخگوی نیاز سرچ او باشد.
جمع بندی
آن دوره و زمانه که میتوانستیم با چند تکنیک و کلک ساده در گوگل رتبه بگیریم گذشته است. این روزها محتوای با کیفیت حرف اول را در سئو میزند. اگر محتوای خوبی داشته باشید، وب سایت سئو شده و مشتریان بیشتری خواهید داشت. البته که راه های دیگری هم برای بهبود سئو وبسایت وجود دارد اما هرگز فراموش نکنید که محتوای با کیفیت مهمترین چیز است.
منبع : yoast