دو روش اصلی و رایج برای تعیین قیمت در تبلیغات PPC، قیمت گذاری دستی و قیمت گذاری به روش اتوماتیک هستند. اگر میخواهید تبلیغات گوگل شما رتبه خوبی داشته باشد، باید قیمت گذاری را به درستی و با دقت بالا انجام دهید. هدف ما در این مقاله آموزش تفاوت قیمت گذاری دستی (Manual Bidding) و قیمت گذاری اتوماتیک (Automated Bidding) است. یاد گرفتن فرق دو روش قیمت گذاری به شما کمک میکند تا نتیجه بهتر و مطلوب تری را از تبلیغ کسب و کار خود در گوگل به دست آورید.

تعریف قیمت گذاری در گوگل ادز (Bidding)

رتبه یک آگهی تبلیغ در گوگل بر اساس فاکتورهای مختلفی تعیین میشود که یکی از آن ها قیمت گذاری یا همان Bidding کلمات کلیدی میباشد. سیستم رتبه بندی تبلیغات گوگل بر اساس همین هزینه ها یا قیمت هایی است که برای کلمات کلیدی در تبلیغ تعیین میشود. هرچقدر قیمت گذاری بیشتری روی یک کلمه کلیدی انجام شود، رتبه آن تبلیغ نیز بهتر خواهد بود. درواقع شما برای نمایش تبلیغ کسب و کار خود در گوگل، در یک مزایده شرکت میکنید و بیان میکنید که به ازای هر بار کلیک و یا تعداد نمایش های آگهی خود حاضرید چه مبلغی را بپردازید. گوگل ادز هم گزینه های مختلفی مثل قیمت گذاری دستی و قیمت گذاری اتوماتیک را برای قیمت گذاری در اختیار شما گذاشته است تا بر اساس اهداف و استراتژی که برای کمپین تبلیغاتی خود دارید، از بین آن ها بهترین را انتخاب کنید.

روش های پرداخت تبلیغ در گوگل ادز

درک مزایده گوگل

قیمت گذاری دستی در گوگل ادز

قیمت گذاری دستی نیاز به تجربه و دانش بالایی دارد چرا که در این روش شما هزینه کلمات کلیدی را بدون کمک گرفتن از هوش مصنوعی و راهنمایی های گوگل و کاملا با تکیه بر دانش خودتان انجام میدهید. اگر میخواهید بازگشت سرمایه یا ROI را برای تبلیغ خود تجربه کنید باید وقت و انرژی زیادی را صرف مدیریت کمپین های تبلیغاتی خود کنید و بر اساس عملکرد گذشته کمپین ها تحلیل های لازم را برای قیمت گذاری انجام دهید.

قیمت گذاری هوشمند

مزایای قیمت گذاری دستی

مزیت های قیمت گذاری دستی در گوگل ادز چیست؟ با وجود زمان و انرژی زیادی که صرف این روش میشود، آیا ارزش دارد که گاهی از این روش برای تعیین هزینه کلمات کلیدی استفاده کنیم؟ در این بخش به مزایای روش Manual Bidding اشاره میکنیم:

  • کنترل بیشتر: اگر شما یک شخص با تجربه و با سابقه در زمینه تبلیغ در گوگل باشید میتوانید با کنترل بر تمامی جوانب کمپین خود را مدیریت کنید و این یکی از تفاوت های بزرگ بین قیمت گذاری دستی و قیمت گذاری اتوماتیک در گوگل ادز است.
  • سرعت در اعمال تغییرات: بر خلاف قیمت گذاری اتوماتیک که به زمان بیشتری نیاز دارد تا تغییرات اعمال شوند، در روش دستی میتوان به سرعت تغییرات را پیاده سازی کرد. در نتیجه واکنش دادن به گزارش ها و تغییرات بسیار بالاتر میرود و میتوان با بیشترین سرعت قیمت ها را کم و زیاد کرد تا در میدان رقابت عقب نیفتید.

مشکلات قیمت گذاری دستی

مشخصا کنترل کردن و مدیریت انواع کمپین های گوگل ادز به شکل Manual چالش هایی دارد که میتوان آن ها را به نوعی از معایب قیمت گذاری دستی دانست. مثل:

  • بالاتر رفتن احتمال خطا: یکی از واضح ترین تفاوت های قیمت گذاری دستی و اتوماتیک این است که وقتی یک نیروی انسانی کمپین ها را مدیریت میکند ممکن است اشتباه کند. خیلی طبیعی است که گاهی افراد دچار خطاهای غیرعمدی شوند. مخصوصا اگر حساب ها خیلی بزرگ باشند احتمال خطاها بالاتر میرود. در نتیجه قیمت گذاری دستی دقت بالایی نیاز دارد.
  • زمان بر بودن: Manual Bidding با توجه به دقت و تحلیل بالایی که نیاز دارد، زمان بر تر از روش اتوماتیک است. در نتیجه پیش از انتخاب این روش بهتر است بررسی کنید که آیا بازگشت سرمایه در تبلیغات گوگل شما به اندازه ای هست که این زمان و انرژی را برایش صرف کنید؟
  • محدودیت انعطاف پذیری: تفاوت دیگر بین قیمت گذاری دستی و اتوماتیک محدودیت در میزان انعطاف پذیری اکانت ها است.
  • چالش های مدیریتی: اگر اکانت ها و کمپین های گوگل ادز شما از یه میزانی بیشتر شوند، احتمالا مدیریت آن ها خیلی سخت خواهد شد. چرا که قیمت گذاری باید برای کلمات کلیدی زیادی انجام شود.

چالش انتخاب کلمه کلیدی برای تبلیغات گوگل

چه زمانی باید از قیمت گذاری دستی استفاده کنیم؟

  • دانش یا تجربه کافی را ندارید.
  • داده ها و اطلاعات شما محدود هستند.
  • بودجه شما خیلی محدود است.
  • میخواهید سرعت اعمال تغییرات بر تبلیغات بیشتر باشد.
  • لزوم کنترل بیشتر بر کمپین ها.
  • زمان شما برای مدیریت کمپین ها محدود نیست.

قیمت گذاری اتوماتیک در گوگل ادز

روش Automated Bidding بر خلاف روش Manual در بسیاری از مواقع بر اساس راهنمایی های هوشمند گوگل و هوش مصنوعی پیش میرود. این روش نیاز به حدس و گمان کمتری دارد و پیش بینی عملکرد کلمه های کلیدی به طور کامل بر دوش اکانت منیجر نخواهد بود. البته به این معنا نیست که برای قیمت گذاری اتوماتیک هیچ تخصص و تجربه ای لازم ندارید! این راهنمایی های گوگل تنها برای تسهیل کار هستند و با وجود آن ها، باز هم باید یک شخص متخصص اکانت را مدیریت کند.

قیمت گذاری اتوماتیک یک مجموعه بزرگ از استراتژی های قیمت گذاری است. یکی از زیرمجموعه های قیمت گذاری اتوماتیک، قیمت گذاری هوشمند یا همان Smart Bidding است که در آن از هوش مصنوعی گوگل به منظور بهینه سازی تبدیل ها و ارزش تبدیل استفاده میشود. استراتژی هایی که زیرمجموعه قیمت گذاری هوشمند هستند شامل موارد زیر است:

  • استراتژی حداکثر ارزش تبدیل
  • استراتژی‌ CPA‌ محور
  • استراتژی نرخ تبدیل حداکثری
  • استراتژی ROAS محور

البته این موارد تمامی استراتژی های قیمت گذاری اتوماتیک نیستند.

قیمت گذاری تبلیغ گوگل

مزایای قیمت گذاری اتوماتیک

برای بررسی تفاوت قیمت گذاری دستی و اتوماتیک باید مزایای قیمت گذاری اتوماتیک را نیز بررسی کنیم تا ببیند که چرا این روش، محبوبیت خیلی زیادی بین فعالان این حوزه دارد. این مزیت ها را در این بخش لیست کرده ایم:

افزایش بهره وری: وقتی از روش قیمت گذاری اتوماتیک استفاده میکنید، زمان کمتری را برای مدیریت کمپین ها صرف خواهید کرد. در نتیجه میتوانید این زمان ذخیره شده را برای تدوین استراتژی های جدید برای رشد خرج کنید. در این صورت حتی اگر تعداد اکانت هایتان بالا برود نیز کارتان آنقدرها سخت نخواهد شد.

دسته بندی: خوشبختانه میتوانید در روش اتوماتیک مخاطبان خود را در چند زیرگروه که براساس علاقه های آن ها مشخص میشوند تقسیم کنید. مزیت این نکته همین است که میتوانید برای هر زیرگروه کلمات کلیدی مناسب خودش را تعریف کنید.

دقت بالا: با کمک هوش مصنوعی گوگل در روش Automated Bidding پیش بینی هایی که درمورد عملکرد کلمات کلیدی و کمپین ها خواهید داشت دقت بالاتری خواهند داشت و احتمال خطا نیز خیلی کمتر میشود.

مشکلات قیمت گذاری اتوماتیک

متاسفانه قیمت گذاری اتوماتیک هم همیشه گل و بلبل نیست و چالش های مختص خودش را دارد.

  • بررسی: بالاتر هم اشاره کردیم که استفاده از روش اتوماتیک به معنای این نیست که شما یک گوشه بنشینید و گوگل خودش کمپین را مدیریت کند! همچنان نیاز به فردی متخصص داریم که اکانت را مدیریت کند و در صورت لزوم تنظیمات و تغییرات را اعمال کند.
  • احتمال تاخیر: یک تفاوت قیمت گذاری دستی و اتوماتیک در زمان اعمال تغییرات آن ها است. یکی از چالش های قیمت گذاری اتوماتیک این است که نمیتوانید تغییرات را فورا اعمال کنید و ممکن است کمی زمان بر باشد.
  • تغییرات بزرگ ناگهانی: هوش مصنوعی برای واکنش دادن به تغییرات نیاز به زمان دارد تا تغییرات مد نظر شما را بفهمد. به همین دلیل برای جلوگیری از آسیب به اکانت خود نباید تغییرات ناگهانی و بزرگ ایجاد کنید.

چه زمانی باید از قیمت گذاری اتوماتیک استفاده کنیم؟

استراتژی قیمت گذاری اتوماتیک گوگل ادز برای زمانی مناسب است که:

  • زمان شما برای نظارت و مدیریت کمپین ها محدود است.
  • تخصص شما کم است و نیاز به راهنمایی دارید.
  • اکانت های بزرگ PPC دارید.
  • اهداف شما کاملا مشخص هستند.
  • داده های تاریخی زیادی دارید.

قیمت گذاری اتوماتیک برای گوگل ادز بهتر است یا قیمت گذاری دستی؟

در این مقاله به بررسی تفاوت های اصلی بین قیمت گذاری دستی و قیمت گذاری اتوماتیک در گوگل ادز پرداختیم. با بیان مزایا، معایب و چالش های هر یک از روش ها تلاش کردیم تا شما را برای انتخاب بین روش اتوماتیک و دستی راهنمایی کنیم. خلاصه مطلب این است که اگر تجربه کافی درمورد مدیریت کمپین های گوگل ادز ندارید، از روش Manual استفاده نکنید تا پول، انرژی و وقت خود را تلف نکنید. چرا وقتی میتوانید از هوش مصنوعی گوگل کمک بگیرید، همه بار مسئولیت را به دوش خودتان بیندازید؟ فراموش نکنید که حتی در روش اتوماتیک نیز چالش هایی وجود دارد که تنها یک شخص متخصص میتواند از پس آن ها بر بیاید. پیشنهاد ما این است که از سازمان های حرفه ای و متخصص مثل جیمکس ادز کمک بگیرید.

بیشتر بخوانید:

تشخیص کلیک فیک گوگل ادز

نحوه کاهش هزینه جذب مشتری CAC

چطور “گواهینامه گوگل ادز” بگیریم؟

تبلیغات در گوگل مپ به چه شکل انجام می شود؟