این هفته یک کمپین تبلیغات گوگل ادز بینقص راهاندازی کردهاید! متن تبلیغ شما جذاب بوده، لندینگ پیج اطلاعات کافی ارائه میکرده و کلمات کلیدی مناسبی را هدف قرار دادهاید. به داشبورد کمپین خود سر میزنید و با متنی قرمز مواجه میشوید که حاوی عبارتی است که اصلا دوست ندارید ببینید: تایید نشده (Disapproved). این یعنی تبلیغ گوگل ادز شما توسط گوگل تایید نشده است. ما اینجاییم تا تمام چیزهایی که باید درباره تایید نشدن تبلیغات گوگل ادز بدانید را به شما توضیح دهیم.
در این مقاله ما به سوالات زیر پاسخ خواهیم داد:
- تایید نشدن تبلیغات گوگل به چه معناست؟
- دلیل تایید نشدن تبلیغ گوگل ادز چیست؟
- راه حل عدم تایید تبلیغات در گوگل ادز چیست؟
- چگونه میتوانید درمورد تایید نشدن تبلیغات گوگل خود اعتراض کنید؟
عبارت Google Ads disapproval به چه معناست؟
اولین سوال این است اصلا تایید نشدن تبلیغ در گوگل ادز یعنی چه؟ خطای مربوط به Google Ads disapprovals زمانی ظاهر میشود که تبلیغ شما، سیاستها و قوانین گوگل ادز را نقض کرده باشد. تبلیغات در گوگل برای تایید شدن و نمایش در نتایج سرچ، یک فرایند ارزیابی خودکار را طی میکنند و اگر تبلیغ شما یکی از قوانین گوگل را نقض کرده باشد، توسط گوگل رد میشود و شما خطای مربوط به تایید نشدن تبلیغات گوگل ادز را مشاهده خواهید کرد و تبلیغات شما در گوگل نمایش داده نمیشود.
دلایل تایید نشدن تبلیغ در گوگل ادز چیست؟
اگر تبلیغ شما توسط گوگل رد شده است، باید بدانید که این موضوع میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. در این قسمت به دلایل مختلف رد شدن تبلیغات گوگل ادز اشاره میکنیم. اگر بخواهیم دلایل Google Ads disapprovals را دسته بندی کنیم، میتوان آنها را به سه دسته تقسیم کرد:
- Destination disapprovals
- Visual disapprovals
- Misconduct disapprovals
عدم تایید تبلیغ گوگل ادز به دلیل Destination disapprovals
این نوع از رد شدن تبلیغ مربوط به مشکلات URL تنظیم شده برای لندینگ تبلیغات شما میشود. در برخی مواقع آدرس مشخص شده برای صفحه لندینگ به درستی کار نمیکند که در ادامه به این موارد اشاره میکنیم.
ناهماهنگی آدرس (Destination Mismatch)
اگر تبلیغات شما در گوگل تایید نمیشود، ممکن است دلیل آن این باشد که URL تبلیغات در اد گروپ یکسان نیست. وقتی چندین تبلیغ در یک اد گروپ دارید، همه آنها باید به یک آدرس URL هدایت شوند. حتی کمپینهایی که متوقف شدهاند. اگر یکی یا چند تبلیغ شما به آدرس URL متفاوتی هدایت شوند، ممکن است با خطای Google Ads disapprovals مواجه شوید.
راه حل چیست؟
- اگر تبلیغات شما به دلیل این مشکل تایید نشدهاند، مطمئن شوید که همه تبلیغات موجود در یک گروه تبلیغاتی به یک URL یکسان هدایت میشوند.
- حتی کمپینهای متوقف شده باید به همان URL هدایت شوند.
- اگر قصد دارید برخی تبلیغات را به یک URL دیگر هدایت کنید، باید این تبلیغات را در یک اد گروپ جداگانه قرار دهید تا کاربران را به مقصد متفاوت هدایت کنید.
کار نکردن آدرس (Destination Not Working)
یکی از دلیل های عدم تایید تبلیغات گوگل ادز این است که آدرس URL شما به درستی کار نمیکند. وقتی یک کمپین PPC اجرا میکنید، گوگل صفحه لندینگ شما را بررسی (Crawl) میکند تا محتوای آن را شناسایی و مرتبط بودن یا نبودن آن را مشخص کند. اگر گوگل نتواند صفحه را بررسی کند، نمیتواند محتوای آن را شناسایی کند و این باعث تایید نشدن تبلیغ گوگل ادز میشود.
راه حل چیست؟
- ابتدا URL را بررسی کنید. ممکن است یک اشتباه ساده در نوشتار آدرس URL باعث شود گوگل به صفحه دسترسی نداشته باشد.
- اگر URL صحیح است، کدنویسی وبسایت خود را بررسی کنید. ممکن است لازم باشد فایل robots.txt خود را تغییر دهید تا به گوگل اجازه دهد آدرس URL شما را پیدا کرده و بررسی کند.
عدم تایید تبلیغ گوگل به دلیل Visual disapprovals
اگر دنبال دلیل رد شدن تبلیغات گوگل ادز خود هستید، ممکن است این موضوع به جنبههای بصری تبلیغ شما مربوط باشد. اگر مشکلی در چیزی که مخاطبان شما میبینند وجود داشته باشد، مانند متن تبلیغ یا تصاویر (برای تبلیغات بنری گوگل)، ممکن است تبلیغ شما خطای “disapprovals” دریافت کند.
تکرار (Repetition)
اگر تبلیغات گوگل شما تایید نمیشود، ممکن است دلیل آن محتوای تبلیغ و صفحه لندینگ شما باشد که بیش از حد تکراری به نظر میرسند. این دلیل تایید نشدن تبلیغ گوگل به کیفیت پایین متن تبلیغ و صفحه لندینگ اشاره دارد که اغلب ناشی از استفاده بیش از حد کلمات کلیدی در متن است.
چگونه آن را برطرف کنیم؟
از بین تمام مشکلات و دلیل های مربوط به عدم تایید تبلیغات گوگل، این یکی از سادهترین موارد است و به راحتی نیز رفع میشود. اگر پیام خطای Repetition را مشاهده کردید، متن تبلیغ خود را تغییر دهید.
- ابتدا مطمئن شوید که متن تبلیغ شما با کلمات کلیدی هدف هماهنگ است.
به عنوان مثال، اگر کلمه کلیدی شما “کفش بسکتبال مردانه” است، متن تبلیغ شما باید روی کفش بسکتبال مردانه متمرکز باشد. - سپس کلمات کلیدی را کم کنید.
نیازی نیست متن تبلیغ گوگل ادز خود را با کلمات کلیدی پر کنید تا در نتایج جستجو رتبه بگیرد. داشتن متنی مرتبط و ارائه یک صفحه لندینگ جذاب به عملکرد بهتر تبلیغ شما کمک خواهد کرد.
استفاده از حروف بزرگ (Capitalization)
یکی از رایجترین دلایل رد شدن تبلیغات در گوگل، استفاده نادرست از حروف بزرگ است. شرکتها گاهی از حروف بزرگ برای جلب توجه مخاطبان استفاده میکنند تا آنها را به مشاهده تبلیغ ترغیب کنند. اما مشکل اینجاست که گوگل این نوع استفاده را بیش از اندازه (Excessive) تلقی کرده و تبلیغ شما را رد میکند.
چگونه این مشکل را حل کنیم؟
- اگر تبلیغ شما به دلیل استفاده نادرست از حروف بزرگ تایید نشده است، باید تمام حروف بزرگ را به جز حرف اول هر کلمه از متن تبلیغ خود حذف کنید.
- به عنوان مثال:
- نادرست: “BUY WOMEN’S SLIPPERS NOW”
- درست: “Buy Women’s Slippers Now”
نکته:
این یکی از دلایل تایید نشدن تبلیغات گوگل است که میتوانید در صورت داشتن یک دلیل موجه، به آن اعتراض کنید.
چه زمانی میتوانید اعتراض کنید؟
- اگر کد تخفیف شما نیاز به استفاده از حروف بزرگ دارد و آن را در تبلیغ استفاده کردهاید، میتوانید از گوگل درخواست بازنگری کنید.
- اگر نام برند شما با حروف بزرگ نوشته میشود، میتوانید با ارائه این دلیل نیز به تایید نشدن تبلیغ اعتراض کنید.
نشانهگذاری و استفاده از نمادها (Punctuation and Symbols)
یکی دیگر از دلایل عدم تایید تبلیغ در گوگل مربوط به Punctuation و Symbolsهای استفاده شده در تبلیغ میشود. گوگل انتظار دارد که تبلیغکنندگان از تبلیغاتی با دستور زبان صحیح استفاده کنند و از بهکارگیری بیشازحد علائم نگارشی خودداری کنند. به بیان ساده، گوگل خواهان متنهایی تمیز، ساده و خوانا است.
راه حل چیست؟
- اگر تبلیغ گوگل ادز شما به دلیل این مشکل رد شده است، اصلاح آن بسیار ساده است: از نشانهگذاری مناسب استفاده کنید و نمادهای اضافی را حذف کنید.
- اطمینان حاصل کنید که از علائم نگارشی بهدرستی استفاده کردهاید.
- نمونههای نادرست:
- “!!!Hurry Up!!! Buy Now!!!”
- نمونههای صحیح:
- “Hurry Up! Buy Now.”
علائم تجاری در متن تبلیغ (Trademarks in Ad Text)
یکی دیگر از دلایل تایید نشدن تبلیغات، استفاده از علائم تجاری در متن تبلیغ است. این مشکل معمولاً زمانی رخ میدهد که نام کسبوکار دیگری را در متن تبلیغ خود استفاده کنید، اما اجازه قانونی برای این کار ندارید. اگر دلیل تایید نشدن تبلیغ شما در گوگل این مورد باشد، تبلیغات شما لزوماً متوقف نمیشود؛ اما گوگل نمایش تبلیغ شما را محدود خواهد کرد.
چگونه آن را برطرف کنیم؟
- سریعترین راهحل: علائم تجاری را از متن تبلیغ حذف کنید.
- اگر نماینده فروش مجاز هستید و اجازه استفاده از علائم تجاری را دارید، اطمینان حاصل کنید که متن تبلیغ و صفحه لندینگ شما مطابق با قوانین گوگل است. در این صورت ممکن است لازم باشد صفحه خود را با سیاستهای مربوطه تنظیم کرده و درخواست بازنگری ارسال کنید.
- در صورتی که فکر میکنید از علائم تجاری استفاده نکردهاید، میتوانید به تایید نشدن تبلیغ اعتراض کنید.
محتوای دارای حق نشر (Copyrighted Content)
اگر تبلیغات گوگل شما تایید نشدهاند، ممکن است به دلیل استفاده از محتوای دارای حق نشر یا همان کپی رایت باشد. محتوای دارای حق نشر به این معناست که شما از محتوایی که حقوق آن محفوظ است استفاده کردهاید، در صورتی که مجوز لازم برای استفاده از آن را ندارید.
چگونه این مشکل را حل کنیم؟
برای رفع این مشکل دو گزینه پیش رو دارید:
- اگر مجوز استفاده از محتوای دارای حق نشر را دارید، باید مدارک تأییدیه حق نشر از مالک اصلی را به گوگل ارائه دهید.
- در صورتی که مدارک لازم را ندارید، متن تبلیغ خود را اصلاح کنید تا از محتوای دارای کپی رایت استفاده نکنید.
کیفیت تصویر (Image Quality)
یکی از مشکلات بصری رایج در تبلیغات گوگل ادز که میتواند منجر به رد شدن تبلیغ و disapproval شدن آن شود، کیفیت پایین تصاویر است. اگر تبلیغات بنری اجرا میکنید، ممکن است تبلیغ شما به دلیل کیفیت پایین تصویر، اندازه اشتباه یا جهتگیری نامناسب رد شود.
راه حل مشکل چیست؟
- سادهترین راهحل: تصویر را تغییر دهید!
- اطمینان حاصل کنید که تصویر جدید مطابق با دستورالعملهای گوگل باشد تا دوباره رد نشود.
رد شدن به دلیل تخلف (Misconduct Disapprovals)
مشکلاتی که در این بخش مطرح میشوند جزو موارد جدی هستند و ممکن است مشکلات اساسی برای حساب شما ایجاد کنند. رد شدن به دلیل تخلف شامل مواردی مانند رفتار نادرست یا فریب است. این نوع مشکلات میتوانند منجر به ساسپند شدن حساب گوگل ادز شما شوند، بنابراین باید سریعاً رفع شوند.
رفتار نادرست (Dishonest Behavior)
یکی از دلایل تایید نشدن تبلیغات گوگل، رفتار نادرست است. اگر صفحه لندینگ تبلیغ شما افراد را تشویق به فریب دیگران کند، گوگل تبلیغ شما را رد خواهد کرد و اخطاری مبنی بر ساسپند شدن اکانت ظرف ۷ روز ارسال خواهد کرد.
چگونه آن را برطرف کنیم؟
- این مشکل یکی از مواردی است که نیاز به بازبینی کامل تبلیغ شما دارد.
- باید کل تبلیغ را تغییر دهید و مطمئن شوید که هیچ محتوای فریبکارانهای در آن وجود ندارد.
- پس از انجام تغییرات، با پشتیبانی گوگل تماس بگیرید تا مشکل را حل کنید.
موارد حساس (Sensitive Events)
یکی از دلایل رد شدن تبلیغات گوگل و disapproval شدن، Sensitive Events است. این مشکل زمانی رخ میدهد که تبلیغ شما طوری به نظر برسد که انگار از یک رویداد اجتماعی تأثیرگذار مانند بلایای طبیعی یا درگیریهای جهانی سوءاستفاده میکند.
چگونه آن را برطرف کنیم؟
- بهتر است تبلیغات شما موضعی خنثی داشته باشند تا بیاحترامی یا بیتوجهی به مخاطبان القا نشود.
بدافزارها (Malicious Software)
اگر تبلیغات گوگل شما تایید نمیشود، ممکن است دلیل آن وجود بدافزار باشد. این مشکل زمانی رخ میدهد که خزندههای گوگل فعالیت مشکوکی در وبسایت شما تشخیص دهند.
چگونه آن را برطرف کنیم؟
- این نوع از disapproval ممکن است ناشی از مشکلات فنی در کدنویسی سایت یا لینکهای مخرب باشد.
- برای رفع مشکل، ممکن است نیاز به تماس با پشتیبانی گوگل داشته باشید تا دقیقاً مشخص شود چه بخشی از سایت نیاز به اصلاح دارد.
محتوای نامناسب و غیراخلاقی (Inappropriate Content)
یکی از دلایل تایید نشدن تبلیغ گوگل ادز تشخیص محتوای غیراخلاقی و نامناسب در تبلیغات است. محتوای نامناسب شامل متن تبلیغ یا صفحه لندینگ است که ممکن است غیراخلاقی، خشن، یا برای عموم مخاطبان نامناسب باشد.
چگونه آن را برطرف کنیم؟
- هنگام ایجاد متن تبلیغ، مطمئن شوید که محتوای آن برای همه گروههای سنی مناسب باشد.
- اگر محتوای شما مناسب نیست، متن تبلیغ را بازنویسی کنید تا برای سطح G-rated (مناسب برای عموم) قابل قبول باشد.
گمراهسازی (Misrepresentation)
این مشکل زمانی رخ میدهد که متن تبلیغ و صفحه لندینگ شما ناهماهنگ باشند و کاربران با کلیک روی تبلیغ به صفحهای نامرتبط هدایت شوند.
برای حل مشکل چه باید کرد؟
- متن تبلیغ و صفحه لندینگ را هماهنگ کنید.
- اگر مثلاً تبلیغ شما درباره “کفش زنانه” است، صفحه لندینگ هم باید دقیقاً همان محصول را ارائه دهد.
- همچنین اطمینان حاصل کنید که عنوان تبلیغ، کلیکبیت (Clickbait) نباشد و به طور دقیق محتوای تبلیغ را بیان کند.
محصولات یا خدمات خطرناک (Dangerous Products or Services)
اگر تبلیغات گوگل ادز شما رد یا disapproval شدهاند، ممکن است دلیل آن تبلیغ محصولاتی مانند مواد منفجره، اسلحه، چاقو یا دخانیات باشد. گوگل اجازه تبلیغ این محصولات را نمیدهد، اما تبلیغ آیتمهای ایمنی مرتبط با آنها (مانند جعبههای قفلدار یا غلاف چاقو) قابل قبول است.
بعد از رفع خطای disapproval چگونه برای تایید و بازبینی تبلیغ گوگل درخواست دهیم؟
در برخورد با برخی از دلیل های تایید نشدن تبلیغات گوگل، این امکان را دارید که بعد از رفع مشکل درخواست بازبینی و تجدید نظر ارسال کنید. از آنجایی که تبلیغات توسط یک سیستم خودکار بررسی میشوند، ممکن است خطاهایی در این مسیر رخ دهد. در نتیجه برای دریافت بازخورد بهتر، پیشنهاد میشود مراحل زیر را برای ارسال درخواست بازبینی تبلیغات گوگل طی کنید:
بررسی کنید که تبلیغ شما قوانین را نقض نکرده باشد
پیش از ارسال درخواست بازبینی، مطمئن شوید که تبلیغ شما واقعاً قوانین گوگل را نقض نکرده است. برای این کار، تمام جوانب تبلیغ را با دقت بررسی کنید. متن تبلیغ، افزونهها (Extensions) و صفحه لنندینگ را ارزیابی کنید تا مطمئن شوید هیچ محتوایی که باعث رد شدن یا disapproval شدن تبلیغ شده باشد در آن وجود ندارد. همچنین باید مطمئن شوید که هیچگونه اطلاعات گمراهکننده، محتوای نامناسب، یا تخلف از سیاستهای گوگل در تبلیغ وجود ندارد.
ارسال درخواست بازبینی
وقتی در حساب گوگل ادز خود برچسب “رد شده” (Disapproved) را مشاهده کردید، روی آن کلیک کنید. این کار شما را به بخشی هدایت میکند که امکان مشاهده دلیل تایید نشدن تبلیغ و ارسال درخواست بازبینی فراهم است. گزینه “Appeal” را انتخاب کرده و درخواست خود را ثبت کنید. در این مرحله باید توضیح دهید چرا معتقدید تبلیغ شما به اشتباه رد شده است. اطلاعات کامل و دقیق ارائه کنید تا روند بازبینی تسهیل شود.
تماس با گوگل
در صورتی که درخواست شما از این طریق حل نشد یا به توضیحات بیشتری نیاز بود، با پشتیبانی گوگل تماس بگیرید. صحبت با یک کارشناس واقعی میتواند به شما کمک کند دلیل تایید نشدن تبلیغ در گوگل را بهتر درک کرده و مشکل را سریعتر برطرف کنید. در مکالمه خود به صورت واضح دلایل رد شدن تبلیغ را بررسی و توضیح دهید که چرا تبلیغ شما مطابق با سیاستهای گوگل است. این روش به شفافسازی مشکل و افزایش شانس تایید تبلیغ کمک میکند.