سئو داخلی چیست؟ این پرسشی است که احتمالا شما را به سمت خواندن این مقاله سوق داده است. همه ی ما می دانیم که در بازاریابی دیجیتال محتوا حرف اول را می زند. اما اگر محتوای شما توسط کسی دیده نشود شما اگر بهترین محتوای جهان را هم در سایتتان گذاشته باشید؛ این موضوع هیچ دردی از شما دوا نمی کند. اگر بخواهیم سئو کردن را به یکی از مثال های دور و برمان تشبیه کنیم؛ سئو داخلی همان پی ریزی و ساختن فونداسیون ساختمان است.
در این مقاله قرار است با هم بفهمیم on page SEO چیست و چگونه قرار است به ما کمک کند تا محتوایمان بهتر دیده شود. همچنین قرار است تکنیک هایی را برای استفاده ی بهتر از سئو داخلی با هم یاد بگیریم. پس در ادامه ی مقاله همراه ما بمانید.

سئو داخلی چیست؟

سئو داخلی یا سئو آن پیج (on page) مجموعه ی تکنیک هایی است که به موتور های جست و جو کمک می کند تا محتوای سایت شما را بهتر درک کند و سایتمان را به عنوان یک منبع قابل اعتماد بشناسد. همچنین تکنیک های سئو داخلی به موتورهای جست و جو کمک می کنند تا بفهمد آیا محتوای سایت شما با کلیدواژه هایی که کاربران سرچ کرده اند مطابقت دارد یا خیر.
سئوی داخلی به شما کمک می کند که صفحات خود را بهینه سازی کنید و بتوانید با محتوای سایتتان هم رضایت گوگل را جلب کنید هم رضایت کاربرانی که وارد سایت شما می شوند. البته در سئو داخلی فقط به محتوای سایت پرداخته نمی شود و بسیاری از موارد دیگر از جمله عکس ها و تگ های HTML .هم مورد بررسی و بهینه سازی قرار می گیرند.

آشنایی با سئو داخلی

سئو داخلی شامل چه چیزهایی است؟

در حالت کلی سئو داخلی یک وب سایت به دو بخش سئو تکنیکال و سئو محتوا تقسیم بندی میشود.

سئو تکنیکال

سئو تکنیکال مربوط به امور فنی سایت میشود. مواردی مانند بهینه بودن کدها، نبود خطا در برنامه نویسی سایت، بهینه بودن ساختار لینک ها، قالب های ریسپانسیو، پاسخگویی سریع وب سایت و سرعت بالای سرور. تمامی این موارد زیرمجموعه سئو تکنیکال و بخشی و سئو داخلی محسوب میشود. وجود مشکل در هرکدام از این موارد میتواند نمره منفی برای سایت شما به همراه داشته باشد و تاثیر بدی بر روی سئو شما بگذارد. میتوانید برای اطمینان از مناسب بودن یا نبودن سئو تکنیکال خود، به سراغ گوگل سرچ کنسول بروید. بخش های مختلف سرچ کنسول مانند core web vital میتواند شما را از برخی مشکلات فنی آگاه کند.

سئو محتوا

همانطور که در ابتدای مقاله نیز اشاره کردیم، محتوا یکی از مهمترین ستون های سئو داخلی و به طور کلی سئو است. در نتیجه باید به مواردی همچون انتخاب کلمه کلیدی مناسب و قابل رقابت، به کار بردن صحیح و به جای کلمات کلیدی در متن و متادیسکریپشن، منحصر به فرد بودن و جذابیت محتوا بسیار توجه کرد. اگر محتوای یک سایت برای مخاطب مفید و جذاب نباشد، سئو داخلی آن بسیار ضربه خواهد خورد. درضمن توجه کنید که حتما در محتوای خود از تصاویر استفاده کنید اما قبل از بارگذاری، آن ها را بهینه کنید وگرنه ممکن است تاثیر معکوس بر روی سئو شما بگذارد و نه تنها رتبه شما را بهتر نکند، بلکه سبب افت شما شود!

دلایل اهمیت سئو داخلی

شاید برای شما هم سوال باشد که چرا on page SEO انقدر اهمیت دارد و هر جا که بحث سئو هست؛ نام سئوی داخلی بیشت از بقیه ی المان ها می درخشد؟ خب من برای این سوال شما چندین دلیل قانع کننده دارم:

  • اول اینکه اگر شما سئوی داخلی سایتتان را بهبود داده باشید؛ هزینه های سئو خارجیتان به شدت کاهش پیدا می کند.
  • دوم اینکه توجه نشان دادن به سئو داخلی ترافیک ارگانیک سایتتان را افزایش می دهد.
  • سوم اینکه سئو داخلی محتوای شما را برای کاربران بهینه تر می کند.
  • چهارم اینکه بهبود on page SEO وبسایتتان باعث می شود خزنده های گوگل توجه بیشتری به سایتتان نشان دهند
  • پنجم بهینه سازی سایت از لحاظ سئوی داخلی باعث می شود رتبه ی بالاتری در نتایج گوگل بگیرید.

پس آیا ایمان نمی آورید؟ آیا این دلایل برای اینکه به سئو داخلی وبسایتتان توجه کنید کافی نیست؟

تکنیک بهینه سازی سئو داخلی

برای بهینه سازی سئوی داخلی وبسایتتان راه ها و تکنیک های زیادی وجود دارد که به کمک این تکنیک ها می توانید سئو داخلی وبسایتتان را بهبود ببخشید. در این بخش از مقاله تصمیم داریم چند مورد از مفید ترین و پر بازده ترین این تکنیک ها را با یکدیگر بررسی کنیم:

توجه به لینک سازی داخلی صفحات

لینک سازی داخلی صفحات اگر درست و اصولی انجام  شده باشد باعث بهبود سئوی داخلی صفحاتتان می شود و نمی گذارد کاربر به این راحتی ها از صفحه تان خارج شود. چرا که در هر مقاله با دادن یک لینک داخلی مناسب کاربر را به خواندن مقاله ی بعدی ترغیب می کند و به نوعی همه مقالات سایت به شیوه ای منطقی کاملا به هم مرتبط هستد.

بهینه سازی تصاویر هر صفحه

فکر نکنید که سئو داخلی فقط درباره ی محتواست و اگر شما از محتوای چند رسانه ای در صفحاتتان استفاده کرده باشید آن ها مورد بررسی قرار نمی گیرند. بلکه گوگل سخت گیری بسیار بیشتری در مورد تاثیر پرونده های چند رسانه ای بر سئو دارد و درواقع بهینه سازی عکس سایت از عوامل بسیار مهم در سئو داخلی است. در وهله ی اول حتما مطمین شوید که تصاویرتان یکتا و متعلق به شخص شماست و از یاست دیگری آن را کپی نکرده اید؛ چرا که تاثیر بسیار منفی بر on page SEO سایتتان دارد.
مورد دوم اینکه توجه کنید حتما نسخه ی بهینه شده ی عکس را در سایتتان بگذارید که حجم زیادی از ظرفیت صفحه را نگیرد و سرعت پردازش صفحه را پایین نیاورد.
مورد سومی هم که باید به آن توجه داشته باشید این است که متن جایگزین برای عکس هایتان بنویسید چرا که گوگل حساسیت بسیار زیادی بر متون جایگزین عکس ها دارد.

آشنایی با سئو داخلی

توجه به متاتایتل و متادیسکریپشن صفحات

متاتایتل و متادیسکریپشن شما اولین چیزی است که گوگل در هنگام بررسی صفحه ی شما به آن توجه می کند. شما باید متاتایتل خود را به گونه ای نوشته باشید که در عین حال که کلمه ی کلیدی اصلیتان را در خودش جای داده است از دید کارتان نیز جذاب و وسوسه کننده باشد تا کاربرتان را ترغیب کند که روی لینک سایت شما کلیک نماید. در این صورت بهبود متاتایتل و متادیسکریپشن شما باعث بهبود سئوی داخلی شما خواهد شد.

توجه به تگ های عنوان صفحات

توجه کردن به تگ های هنوان صفحات از مهمترین عوامل موثر بر سئوی داخلی صفحات است. اگر شما از تگ های عنوان یعنی تگ‌های (h2 ،h3 و…) استفاده نکنید و محتوای خود را به شکلی درست تقسیم بندی نکنید؛ کاربر با متنی طولانی و بدون تقسیم بندی مناسب مواجه می شود که او را سر در گم می کند. همچنین وجود یک متن طولانی بدون ساختار تیتر بندی مناسب کاربر را خسته می کند و باعث می شود که خیلی زودتر از زمانی که باید؛ صفحه ی شما را ترک کند.

کلام پایانی

در این مقاله تلاش کردیم که شما را با مفهوم سئو داخلی آشنا کنیم و با هم بفهمیم که on page SEO چه فوایدی ممکن است برای سایت شما داشته باشد. در ادامه با دلایل اهمیت داشتن سئو داخلی آشنا شدیم و در نهایت تکنیک های سئو داخلی را یاد گرفتیم که به کمک آن ها بتوانیم محتوای سایتمان را بهبود ببخشیم و جایگاه بالاتری را در نتایج گوگل داشته باشیم. اگر شما هم در حال کار کردن روی سئو داخلی وبسایتتان هستید و تکنیکی به غیر از مواردی که در بالا ذکر شد به نظرتان رسید لطفا در کامنت این مورد را با ما در میان بگذارید. فراموش نکنید که سئوکاران متخصص ما در جیمکس ادز همواره آماده ی کمک رسانی به شما در خدمات سئو هستند و شما در هر ساعتی از روز که دلتان بخواهد می توانید با ما تماس بگیرید و از مشاوره ی رایگان ما برخوردار شوید!
امیدوارم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید 🙂

بیشتر بخوانید:

پنج افزونه رایگان سئو برای گوگل کروم

پنج ابزار رایگان سئو برای گرفتن رتبه اول