در این مقاله قصد داریم شما را با چند افزونه کاربردی کروم در حوزه سئو آشنا کنیم. این ابزارهای به شما کمک میکنند را سئو وب سایت خود را بهبود ببخشید و رتبه بهتری بگیرید. کار کردن با این extension ها اصلا سخت و پیچیده نیست و با کمی مطالعه میتوانید کار خود را آغاز کنید. قبل از معرفی ابزارها و افزونه ها نیاز است که پیش زمینه ای درمورد مرورگرها داشته باشید. با ما همراه باشید.

مرورگرهای کرومیوم

همانطور که میدانید، مرورگرهای مختلفی وجود دارند که هر یک engine های مخصوص خود را برای پردازش دارند. مثل کروم، فایرفاکس و سافاری که هرکدام ساختار ویژه خود را دارند. مرورگر کرومیوم، مرورگری است که به شکل اوپن سورس توسط شرکت گوگل ارائه شده و شرکت هایی همچون Brave و Edge میتوانند تغییراتی در آن اعلام کرده و بعد از تایید تیم کرومیوم، آن را منتشر کنند. باید بدانید که این مرورگرهای کرومیوم، ساختار یکسانی دارند و درواقع تنها پوسته آن ها است که با یکدیگر تفاوت دارد.

مزیت مرورگروهای کرومیوم این است که شما میتوانید در آن ها از افزونه های مختلف (افزونه سئو و غیر سئو) و ابزار دیگر استفاده کنید درحالی که این امکان در مرورگرهای دیگر مثل سافاری و … وجود ندارد. پس اگر در حوزه سئو فعالیت میکنید یا شخصی هستید که از افزونه ها زیاد استفاده میکنید، بهترین گزینه برای شما همین مرورگرهای کرومیوم هستند. بهترین مرورگرهای کرومیوم در سال 2023 شامل موارد زیر است:

  • Google Chrome
  • Vivaldi
  • Microsoft edge
  • Opera
  • Epic Privacy Browser
  • Opera Neon
  • Brave
  • Epic
  • Yandex
  • Arc
  • Torch

افزونه های کاربردی سئو برای کروم

افزونه های مرورگر کروم

اگر تجربه کار با مرورگرهای مختلف کرومیوم مثل edge رو داشته باشید، حتما مشاهده کردید که هنگام نصب یک افزونه باید آن را از وب استور کروم دانلود کنید. این مسئله بخاطر همین است که مرورگر edge جزو دسته مرورگرهای کرومیوم قرار دارد. حالا شما را با چند افزونه سئو آشنا میکنیم که میتوانید در کار خود از آن ها استفاده کنید.

NoFollow

اگر این افزونه سئو را نداشته باشید، باید وقت زیادی را صرف یافتن و تحلیل لینک های موجود در یک صفحه بکنید. اما با کمک این extension خیلی راحت میتوانید از انواع لینک های موجود در یک صفحه آگاه شوید. افزونه NoFollow تمامی لینک های یک صفحه از نوع nofollow یا dofollow و… را به کمک نوع خاصی از خط چین یا نقطه چین برای شما مشخص میکند. میتوانید وارد منوی Option و بخش CSS Style این افزونه سئو شوید و ببینید که هر نوع از لینک دقیقا به چه شکل برای شما مشخص میشود. هر کدام از انواع لینک ها که برای تحلیل شما ارزشمند و مهم هستند را انتخاب کنید تا بتوانید راحت تر آن ها را مشاهده کنید.

Extract the links on this page

این افزونه تمامی لینک های یک صفحه را برای شما به نمایش میگذارد. تفاوت این افزونه سئو با افزونه قبلی این است که با NoFollow شما فقط مشاهده میکردید که کدام بخش از صفحه چه نوع لینکی دارد اما خود لینک ها را نمیدیدید. در حالی که این افزونه تمامی لینک ها به طور دقیق و کامل به شما نشان میدهد و به شما کمک میکند که لینک های تکراری را پیدا کنید و لینک سازی داخلی خود را بهینه سازی کنید.

SEO Meta in 1 click

اگر میخواهید خیلی سریع یک آنالیز کلی بر روی یک وب سایت انجام دهید seo meta in 1 click یک افزونه سئو عالی برای این کار است. به راحتی میتوانید تگ کنونیکال، تمام لینک ها و تمام متاها را در این افزونه مشاهده کنید. میتوانید هدینگ ها را نیز آنالیز کنید.

Detailed SEO

این افزونه خیلی مشابه افزونه قبلی است اما موارد دیگری را هم به شما نشان میدهد. مثلا میتوانید ببینید که URL قابل ایندکس شدن است یا خیر. اما بیشترین کاربرد این افزونه سئو، بخش اسکیمای آن است. میتوان گفت که Detailed SEO کامل ترین اکستنشن برای به دست آوردن اسکیمای یک سایت است. در خیلی موارد برای به دست آوردن اسکیمای یک سایت به طور کامل، نیاز است که از چند روش و ابزار مختلف استفاده کنید درحالی که این افزونه شما را از دیگر ابزارها بی نیاز میکند.

Wappalyzer

اگر قصد دارید بفهمید که یک وب سایت چطور و با استفاده از چه تکنولوژی ها و ابزاری ساخته شده و کار میکند، از افزونه Wappalyzer استفاده کنید که یکی از کاربردی ترین افزونه های سئو است. با این افزونه سئو شما کاملا میفهمید که یک وب سایت از چه CMS و یا دیتابیسی استفاده میکند، چه نوع سروری دارد، با چه زبان برنامه نویسی نوشته شده و… . به وسیله Wappalyzer شما فریمورک وب سایت را بررسی میکنید. چرا که فریمورک هم میتواند بر سئو تاثیرگذار باشد.

افزونه کاربردی سئو

سخن پایانی

در این مقاله با چند افزونه سئو که بسیار کاربردی هستند و میتوانید در مرورگر کروم از آن ها استفاده کنید آشنا شدید. توجه داشته باشید که این ابزارها صرفا برای جمع آوری اطلاعات و دیدن سرنخ ها مختلف هستند. در نهایت این شما هستید که باید این داده ها را تحلیل کنید و موارد مفید و غیر مفید را از هم تشخیص دهید.