وقتی شما به عنوان یوتیوبر وارد دنیای تولید محتوای یوتیوب می شوید با یک سوال بسیار مهم روبه رو می شوید: تفاوت استرایک و کپی رایت کلیم چیست و چه باید بکنید تا پرتان به پر یوتیوب و این قوانین کپی رایتش نگیرد؟
ما در این مقاله تلاش داریم که کپی رایت کلیم و کپی رایت استرایک و تفاوت میان این دو را به صورت کامل به شما توضیح دهیم. پس در این مقاله از سری مقالات وبلاگ جیمکس با ما همرا شوید.
کپی رایت چیست؟
قدم اول برای دانستن تفاوت کپی رایت کلیم و کپی رایت استرایک این است که اصلا بدانید کپی رایت به چه معناست. کپی رایت در حقیقت یک حق قانونی برای صاحبان محتوای یک اثر است. طبق قوانین کپی رایت خالق اثر می تواند به صورت جدی و کاملا قانونی بر روند انتشار اثر خود نظارت نماید و اگر کسی به صورت غیر قانونی از اثر او کپی برداری کرد مطلع شود و در درآمد او نیز سهیم باشد. به علاوه ی اینکه در صورت عدم تمایل می تواند از راهی کاملا قانونی جریان را پیگیری کرده و حتی محتوای طرف مقابل را حذف نماید.
در حقیقت بخواهم به شما خیلی ساده بگویم کپی رایت قوانین خیلی روشن و واضحی ندار و شامل تعداد بسیار زیادی بند و تبصره است که ممکن است درک این قوانین را کمی پیچیده کند. اصل ماجرا این است که با وجود قوانین سفت و سخت کپی رایت بر روی محتوای یوتیوب تولید کننده ی محتوا می تواند از محتوای خود در برابر استفاده ی غیر قانونی محافظت نماید.
کپی رایت کلیم چیست؟
زمانی محتوای شما اخطار کپی رایت کلیم را دریافت می کند که شما محتوایی تولید کرده باشید که مالک آن فرد دیگری است و شما بدون اجازه ی او این محتوا را منتشر کرده باشید. کپی رایت کلیم اخطاری است که توسط سیستم کانتنت آیدی یوتیوب برای شما ارسال می شود.
در خصوص کپی رایت کلیم موارد زیر را در نظر داشته باشید:
- اخطار کپی رایت کلیم فقط به یکی از ویدیوهای شما تعلق می گیرد و کل کانال را تحت تاثیر قرار نمی دهد.
- این اخطار فقط بخشی از قانون کپی رایت است.
- زمانی که این اخطار را دریافت کردید نترسید زیرا این اخطار نمی تواند خیلی تاثیر زیادی روی کانال شما بگذارد.
- در صورت دریافت این اخطار مالک محتوا می تواند روی ویدیوی شما تبلیغ اضافه کند.
- اگر این اخطار را از جانب یوتیوب دریافت کنید مالک محتوا می تواند درآمد ویدیویی که مالک آن نیستید را به صورت کامل دریافت کند.
کپی رایت استرایک چیست؟
کپی رایت استرایک در یوتیوب یکی دیگر از قوانین سختگیرانه ی یوتیوب در خصوص کپی رایت محتوای دیگران است. شما زمانی این ارور را دریافت می کنید که از محتوای فرد دیگری در کانال خود به صورتت غیر قانونی استفاده کرده باشید. فکر می کنم کمی گیجتان کردم چون تا این جای کار خیلی شبیه به کپی رایت کلیم شد!
اما بگذارید کمی ساده تر برایتان توضیح دهم که به صورت کامل متوجه فرق این دو قانون کپی رایت شوید.
کپی رایت کلیم و کپی رایت استرایک هر دو قوانینی از یوتیوب هستند که در زمانی که شما از محتوای دیگران در کانال خود استفاده کنید به شما اخطار داده می شود. اما حالا تفاوت آن ها در این جاست که اخطار کپی رایت استرایک زمانی به شما تعلق می گیرد که صاحب محتوا شما را شناسایی و به یوتیوب ریپورت کرده باشد. در این شرایط شما اخطار کپی رایت استرایک را می گیرید که بسیار جدی تر و خطرناک تر از کپی رایت کلیم برای ویدیوهای شماست.
اما خب اخطار کپی رایت کلیم د صورتی به محتوای شما تعلق می گیرد که خود یوتیوب به کمک سیستم کانتنت آیدی تشخیص می دهد که شما دارید از محتوای شخص دیگری در کانالتان استفاده می کنید و یک اخطار کوچک برای شما صادر می کند.
در کل اخطار کپی رایت کلیم اصلا اخطار خطرناکی نیست و مشکل جدی برای شما ایجاد نمی کند.
عواقب دریافت کپی رایت استرایک چیست؟
در این بخش از مقاله می خواهم با شما صادق باشم چون کپی رایت استرایک اصلا موضوعی نیست که شوخی بردار باشد و به راحتی بتوان از کنار آن گذشت. اگر کانال شما اخطار کپی رایت استرایکرا از جانب یوتیوب دریافت کند به مدت ۹۰ روز تحت تاثیر تبعات منفی این موضوع قرار می گیرد. در شروع ممکن است روی الگوریتم نمایش ویدیوهای شما تاثیر منفی بگذارد و شما را از سیکل نمایش مرتب خارج کند. همچنین ممکن است دسترسی شما را به قابلیت استریم اکانت تحت تاثیر قرار دهد و روی درآمد شما نیز تاثیر بگذارد.
اگر پس از ۹۰ روز توانسته باشید ارور اکانت را برطرف کنید محتوای شما تحت نظر گوگل قرار می گیرد و ممکن است بعد از گذشت این بازه ی ۹۰ روزه اکانت شما به حالت عادی برگردد. اما اگر نتوانسته باشید مشکل اکانت خود را حل کنید کانال شما وارد ۹۰ روزه ی دوم اخطار می شود که در این بازه باز هم تحت تاثیر تبعات منفی بیشتری قرار می گیرید و اگر برای بار سوم هم نتوانید ایرادات اکانتتان را برطرف کنید و وارد دوره ی هشدار ۹۰ روزه ی سوم شوید؛ یوتیوب کانال شما را بلاک می کند و تمامی ویدیوهای شما نیز پاک می شود.
بله این است عاقبت تلخ گوش ندادن به اخطارات و تذکرات یوتیوب در مورد کپی رایت و حقوق اثرها.
یک کاربر چگونه اخطار کپی رایت استرایک را ایجاد می کند؟
جالب است بدانید کپی رایت استرایک یک اخطار کاملا دستی است که مالک محتوا آن را ایجاد می کند. البته ایجاد کردن آن به سادگی ارسال یک پیام به یوتیوب نیست که کاربر به یوتیوب پیام بدهد و بگوید که “برو حق و حقوق مرا از فلان کاربر بی خانمان بگیر.” بلکه نیازمند جمع آوری مدارک و اطلاعات و بررسی شدن این موارد توسط یوتیوب است تا اخطار جدی به کاربر متخلف صورت بگیرد.
اگر کاربری بخواهد به یوتیوب اخطار کپی رایت محتوایش را بدهد باید موارد زیر را نیز ضمیمه ی درخواست خود کند:
- اطلاعات تماس تولیدکننده.ی محتوا (به صورت کامل)
- اطلاعات کامل محتوایی که فرد قصد محافظت از آن را دارد.
- یک بیانیه کامل درباره ی محتوا عکس یا ویدیویی که کاربر دیگری آن را استفاده کرده است.
زمانی که درخواست کپی رایت استرایک خود را برای یوتیوب میفرستید باید منتظر تایید آن بمانید. پس از تایید درخواست شما ویدیو از کانال طرف مقابل حذف می شود و اخطاری نیز برای کاربر خاطی ارسال می گردد.
کلام پایانی
در این مقاله تلاش کردیم تا تفاوت کپی رایت استرایک و کپی رایت کلیم را به صورت کامل به شما توضیح دهیم. دنیای تولید محتوا و درآمدزایی یوتیوب آنقدر وسیع و رنگارنگ است که ممکن است در این مسیر فرصت های خارق العاده ی زیادی به شما روی آورد. اما به همان اندازه اگر درباده قوانین یوتیوب هوشیار نباشید ممکن است محتوای شما را به خطر بیندازد.
پس بهتر است در این مسیر از متخصصانی کمک بگیرید که راه را بلدند و به شما کمک می کنند تا در چاله و ناهمواری های مسیر نیفتید.
برای دریافت مشاوره رایگان از متخصصان یوتیوب جیمکس همین امروز با ما تماس بگیرید.
بیشتر بخوانید: