استفاده از CMS ها یا همان سیستم های مدیریت محتوا در چند سال اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. پلتفرم های مختلفی برای استفاده در بازار موجود هستند که ما در این مقاله سعی داریم به بهترین CMS های معرفی شده در سال 2023 بپردازیم و آن ها را دقیق تر بررسی کنیم.
CMS چیست؟
Content management system یا سیستم مدیریت محتوا، برای ایجاد تغییرات، ذخیره، مدیریت و دیگر موارد این چنینی برای یک وب سایت هستند. به کمک CMS ها میتوان به سادگی مطالب جدید را در صفحات مختلف و با قالب دلخواه بارگذاری کرد یا در صورت لزوم آن ها را تغییر داد. حتی برخی از این پلتفرم ها قابلیت یاری شما در طراحی وب سایت را دارند! با استفاده از سیستم های مدیریت محتوایی که این ویژگی را داشته باشند، شما میتوانید بسیار ساده تر از قبل، برای کسب و کار خود یک سایت با طراحی دلخواه بسازید.
تفاوت CMS رایگان با CMS اختصاصی
تفاوت عمده این دو سیستم در این است که سیستم های مدیریت محتوای رایگان کاملا اپن سورس هستند. به این معنی که میتوان کدهای آن را مشاهده کرد. حتی میتوانید کدهای آن را اصلاح کنید و به شکلی که خودتان دوست دارید آن را تغییر دهید. در مقابل CMS های اختصاصی آن دسته ای هستند که توسط یک تیم برنامه نویسی به طور ویژه برای یک شرکت و یا مشتری خاص طراحی شده است.
هزینه ساخت و راه اندازی CMS های اپن سورس بسیار کمتر است و تنوع بسیار زیاد افزونه ها و پلاگین ها نیز میتواند شما را در ایجاد تغییرات و شخصی سازی وب سایت یاری کند. با این حال در برخی مواقع استفاده از سیستم مدیریت محتوای رایگان، برای سایت شما مناسب نخواهد بود. یا ممکن است هر سیستمی پاسخگوی نیاز شما نباشد.
آشنایی با بهترین سیستم های مدیریت محتوا
به دلیل کمتر بودن هزینه به کارگیری CMS های رایگان و ساده تر بودن آن ها، بسیاری از کسب و کارها به این سیستم های مدیریت محتوا رو آورده اند. در ادامه به چند مورد از این پلتفرم ها که در سال 2023 به عنوان بهترین CMS ها معرفی شده اند میپردازیم:
وردپرس (WordPress)
رایج ترین و شناخته شده ترین سیستم مدیریت محتوا، وردپرس است. این پلتفرم با دارا بودن تنوع بسیاری از افزونه ها و قالب ها، تبدیل به محبوب ترین CMS دنیای وب شده است. استفاده از وردپرس و کار با آن بسیار ساده است و به عنوان یک منبع اپن سورس قابلیت های بسیاری را به کاربران خود ارائه میکند.
از معایب معدود وردپرس میتوان به این مورد اشاره کرد که این CMS تحت فشار زیاد میتواند دچار مشکل در عملکرد خود شود. درضمن حتما باید جایی را برای گرفتم هاست و دامنه درنظر بگیرید. اما با این وجود، وردپرس همچنان 35 درصد از دنیای وب را تحت اختیار خود دارد و از محبوبترین گزینه ها برای مدیریت محتوا و طراحی وب سایت است.
جوملا (Joomla)
جوملا نیز مانند وردپرس، یک سیستم مدیریت محتوای اپن سورس و رایگان با طیف وسیعی از افزونه ها و قالب ها است. با جولا میتوانید هرگونه وب سایت اعم از ساده یا پیچیده را مدیریت کنید چرا که قابلیت بسیار خوبی در انعطاف پذیری و سازگاری با صفحات وب متنوع را دارد.
توجه کنید که جوملا برای کسانی که هیچ دانش برنامه نویسی ندارند گزینه مناسبی نخواهد بود. فلسفه طراحی این CMS این است که به برنامه نویسان در مسیر خود کمک کند. شاید این CMS برای افرادی که پیش زمینه ای از برنامه نویسی و کد زنی ندارند مناسب نباشد اما میتواند به کسانی که قصد یادگیری برنامه نویسی دارند و در ابتدای مسیر طراحی سایت هستند، کمک کند.
دروپال (Drupal)
اولین نسخه دروپال در سال 2001 در بازار عرضه شد. این سیستم مدیریت محتوا عملکرد بسیار قوی در اجرای وب سایت های پیچیده دارد و یکی از قابلیت های بسیار خوب آن امکان اضافه کردن ادمین ها با میزان دسترسی خاص است. از بسیاری جهات این CMS مشابه وردپرس و حتی قدیمی تر از آن است. نکته قابل توجه درمورد دروپال، تمرکز این پلتفرم بر امنیت است. دروپال نیز مانند دیگر هم نوعان خود یک منبع اپن سورس و قابل استفاده برای همه است.
ویکس (Wix)
این پلتفرم در ابتدای کار خود به عنوان یک سازنده سایت معرفی شد و مورد استفاده قرار گرفت. در ادامه با افزایش قابلیت های آن و دارا بودن ویژگی های لازم، توانست خود را به عنوان یک CMS در دنیای وب معرفی کند. نکته منفی ویکس اپن سورس نبودن آن است و به اندازه دیگر رقبای خود، افزونه های متنوع ندارد.
شاپیفای (Shopify)
همانطور که احتمالا با دیدن نام آن حدس زده اید، شاپیفای یک سیستم مدیریت محتوا است که تمرکز آن بیشتر بر سایت های فروشگاهی است. شاپیفای امکان بهره گیری از درگاه های پرداخت را به شما میدهد و کار را برای مشاغا آنلاین و سایت های فروشگاهی بسیار ساده میکند.
این مزایا به معنی ضعف شاپیفای در دیگر زمینه ها نیست! شاپیفای یک CMS تکمیل و همه کاره است اما با وجود قابلیت های گفته شده، بیشتر برای مشاغل آنلاین مناسب است.
سخن پایانی
در این مقاله با هم پنج CMS از بین بهترین ها و محبوب ترین های سال 2023 را بررسی کردیم. حال شما میتوانید متناسب با نیاز خود هر یک از این سیستم های مدیریت محتوا را به کار بگیرید و از آن استفاده کنید.