درست در تاریخ 20 اکتبر سال 2000 بود که پلتفرم گوگل ادز راهاندازی شد. از آن زمان، افسانه های بسیاری در مورد تبلیغات گوگل شهرت پیدا کردند و این اتفاق بدین معناست که کارآفرینان اغلب از پتانسیل برندهای خود آگاهی ندارند. در ادامه این مقاله با هم ۱۶ مورد از افسانههای مشهور و متداول در مورد گوگل ادز را بررسی میکنیم. تا پایان این مقاله از جیمکس ادز با ما همراه باشید.
افسانه اول: هیچ کس روی تبلیغات گوگل کلیک نمیکند!
اگر این ادعا درست بود، گوگل احتمالاً به بزرگترین شرکت رسانهای در جهان تبدیل نمیشد. درآمد تبلیغات گوگل در سال 2017 بیش از 100 میلیارد دلار بود. همانطور که در آمار نشان داده شده است، یک آگهی مطلوب و دقیق توسط کاربران اینترنتی مورد توجه قرار میگیرد و کاربران با میل و رغبت بسیاری روی آن کلیک میکنند. پس این افسانه از کجا سرچشمه میگیرد؟ خوب، احتمالاً به این علت است که افرادی وجود دارند که عمداً روی تبلیغات کلیک نمیکنند. اینها کسانی هستند که در حال جستجوی وبسایتها برای اطلاعات خاص هستند اما لزوماً علاقه ای به خرید ندارند، بنابراین وقتی تبلیغات را می بینند به سادگی از آنها صرف نظر میکنند و نادیدهشان میگیرند. در آنسوی این بازی، کاربرانی وجود دارند که با رغبت فراوان روی تبلیغات کلیک میکنند؛ این گروه بهدنبال خرید نیز هستند و دنبال جایی میگردند که محصولاتی را ارائه دهد که انتظارات آنها را برآورده میکنند. در گروه دوم قدرت خرید کاربران هم به طور محسوسی بیشتر است.
افسانه دوم: تبلیغات گوگل صرفاً تبلیغات در موتور جستجو است
پس از تقریباً 18 سال، گوگل ادوردز (Google AdWords) نام تجاری خود را به نام جدید گوگل ادز (Google Ads) تغییر داد. علت دقیقاً چیست؟ علت این است که گوگل با طیف گستردهای از امکانات تبلیغاتی خود دیگر نمیخواهد صرفاً با موتور جستجو و کلمات کلیدی مرتبط باشد. گوگل ادز یک اکوسیستم تبلیغاتی قدرتمند است که جدا از موتور جستجوی Google از پلتفرمهایی مانند: Google Play، Google Maps، Gmail، YouTube یا Google Display Network استفاده میکند. با این حال بسیاری از کارآفرینان نسبت به این آپشن آگاهی ندارند و متأسفانه خود را فقط به موتور جستجوی Google محدود میکنند؛ بنابراین امکانات مهمی برای دسترسی به مخاطب هدفشان را از دست میدهند و در نتیجه مانع توسعه بیشتر کسبوکارشان میشوند.
افسانه سوم: تبلیغات اینترنتی همان پاپآپها هستند
باید بدانید که ناشر، مسئول تعیین فضای تبلیغاتی است، نه گوگل! بنابراین تصمیمگیری درباره نحوه نمایش آگهی به عهده مالک وبسایت است. معمولاً Google توصیه میکند از تبلیغات پاپآپ خودداری کنید و در صورت اعمال غیرقانونی ممکن است Google حساب مالک وبسایت را در Google AdSense مسدود کند.
افسانه چهارم: تبلیغ در گوگل گران تمام میشود
بسیاری از کارآفرینان به اشتباه بر این باورند که Google Ads ابزاری منحصراً برای شرکتهای بزرگ با بودجههای تبلیغاتی کلان است که میتوانند هزینههای گزافی را برای تبلیغات بپردازند. باید بدانید که آنها سخت در اشتباهند! گوگل ادز برای مشاغل محلی و کوچک عالی است. گوگل ادز این امکان را فراهم میکند تا استراتژی تبلیغاتی خود را به گروهی مشخص و تعریف شده از کاربرانی که در یک شهر یا منطقه خاص زندگی می کنند و ممکن است به محصولات یا خدمات شما علاقهمند باشند، هدف قرار دهید. علاوه بر این، معیارهای هدف گذاری دقیق نه تنها هزینههای تبلیغات را کاهش میدهد، بلکه کارایی شما را نیز بالا میبرد. بسیاری از شرکتها میلیونها دلار برای تبلیغات بنری، بروشورها و تبلیغات تلویزیونی یا روزنامهها سرمایهگذاری میکنند اما قادر به بررسی و اندازهگیری اثربخشی آنها نیستند؛ این حقیقت در مورد تبلیغات در گوگل صدق نمیکند! گوگل ادز هیچ حداقل بودجهای را اعمال نمیکند؛ یعنی مشتریان خودشان نه تنها میزان هزینههای تبلیغاتی خود را تعیین کرده، بلکه بودجه روزانه و حداکثر هزینه را نیز مشخص میکنند. گوگل ادز امکان کاهش هزینه ها را با حفظ اثربخشی بالا فراهم میکند.
افسانه پنجم: من نمیتوانم تبلیغاتم را ببینم، پس Google Ads درست کار نمیکند
مطمئن باشید که تبلیغات شما فعال هستند و در یکی از اولین نتایج جستجو نمایش داده می شوند، اما شما شروع به نگرانی کرده اید چرا که حتی یک بار هم با تبلیغات خود برخورد نکردهاید؟ آرام باشید. صاحبان شرکت یا کارکنان آن گروه هدف نیستند. آژانس تبلیغاتی با مسدود کردن IP های شرکت، از خود در برابر بررسی بیش از حد تبلیغات توسط شرکت ها محافظت می کند. بدیهی است که اگر تبلیغات خود را بررسی کنید، نمایشهایی ایجاد میکنید اما روی آنها کلیک نمیکنید؛ در نتیجه، تعداد نمایشها افزایش مییابد اما تعداد کلیکها در همان سطح باقی میماند. در نتیجه CTRکاهش می یابد و کیفیت تبلیغات شما پایین میآید و ممکن است عوامل منفی دیگری را ایجاد کند که بر نحوه نمایش تبلیغات تأثیر میگذارند.
افسانه ششم: تبلیغات گوگل بر سئوی وب سایت شما تأثیر میگذارد
این افسانه دیگری است که در ناخودآگاه بسیاری از کارآفرینان ریشه دارد. شکی نیست که Google Ads یک فعالیت سئو نیست و مستقیماً بر نتایج SEO تأثیر نمی گذارد. تنها جایی که گوگل ادز بر سئو تاثیر غیرمستقیم دارد، زمانیست که یک فروشگاه یا برند آنقدر محبوب می شود که کاربران فضای مجازی در مورد آن صحبت می کنند. در نتیجه یک فرآیند جدید و پیوند طبیعی در انجمن ها، بلاگها و … به وجود میآید.
افسانه هفتم: من سئو انجام میدهم، پس نیازی به تبلیغ در گوگل ندارم
گوگل ادز و سئو مکمل یکدیگرند. با ایجاد یک استراتژی بازاریابی که شامل هر دوی این عوامل باشد، به بهترین نتایج ممکن دست خواهید یافت. برخلاف سئو، تبلیغات گوگل انعطاف پذیرتر است و پسزمینهی تحلیلی و کنترل کامل هزینه را ارائه میدهد. علاوه بر این، به لطف آن می توانید به سرعت به نتایج برتر جستجوی Google برسید. در نتیجه، Google Ads اغلب بهعنوان نوعی پشتیبان برای فعالیتهای سئو عمل میکند، زیرا این امکان را فراهم میکند تا وبسایت را در نتایج اولیهی جیستجو نمایش دهد، حتی زمانی که سئو اجرا نشده است یا هیچ فایدهای برای انجام آن وجود ندارد! این تضمین می کند که حتی قبل از اینکه اثرات فعالیت های سئو قابل مشاهده باشد، کاربران بالقوه و علاقهمند خود را از دست نمیدهید.
افسانه هشتم: من فروش و خدمات آنلاین ارائه نمیکنم، پس تبلیغات گوگل برای من مناسب نیست
«تبلیغات سنتی یا آنلاین؟» این سوالی است که بسیاری از کارآفرینان را شبها بیخواب میکند. در حالی که به دنبال پاسخی برای این سوال هستید، به این نکته توجه کنید که حتی زمانی که مردم یک آگهی تبلیغاتی یا یک بروشور را میبینند، بلافاصله پلتفرمهای مختلف را جستجو میکنند تا نظرات یا مکانهایی را بیابند که میتوانند به آن محصول یا سرویس دسترسی پیدا کنند. سادهترین اقدام تمام اقشار در برابر نام یک محصول یا خدمات این است که آن را در گوگل سرچ میکنند. اگر کاربران نتوانند پیشنهاد شما را در فضای مجازی پیدا کنند، به سمت رقبای شما در فضای مجازی هدایت میشوند.
در اکثریت قریب به اتفاق موارد، تبلیغات گوگل و به طور کلی تبلیغات آنلاین فقط راهی برای معرفی جذاب یک برند نیست، بلکه لینکی ایجاد می کند که دسترسی به اطلاعات و جزئیات بیشتر را ممکن میسازد. وقتی صحبت از یک تبلیغات سنتی میشود، هدف گذاری یا انتخاب مکان و زمان انتشار تبلیغات شما بسیار محدود است. علاوه بر این، تجزیه و تحلیل اثربخشی تراکتها، بنرها، تبلیغات رادیویی یا تلویزیونی کار پیچیدهای است اما اینترنت طیف وسیعی از امکانات تحلیلی را در اختیار شما قرار میدهد. در Google Ads می توانید به طور دقیق تعداد افرادی را که روی تبلیغ کلیک کرده و از پیشنهاد شما استفاده کرده اند را بررسی کنید. به همین دلیل، می توانید مشتریان و مخاطبهای هدف خود را بهتر بشناسید و کمپینهای تبلیغاتی آنلاین و آفلاین خود را بهبود ببخشید. عالی نیست؟
افسانه نهم: ارزشی ندارد که طبق کلمات کلیدی در گوگل ادز تبلیغ کنید
با توجه به رتبه بالای کلمات کلیدی در نتایج جستجوی ارگانیک، صاحبان مشاغل اغلب از کمپین های تبلیغاتی پولی منصرف می شوند زیرا احساس می کنند که پرداخت هزینه برای ترافیکی که می توان به صورت رایگان از طریق نتایج جستجوی ارگانیک جذب کرد، فایدهای ندارد. اما باید بدانید که رقابت پایان ناپذیر و نامحدود است.
افسانه دهم: رقبای موجود در بازار با هدف تخریب روی تبلیغات من کلیک میکنند
در واقع، چنین مشکلی در مرحله اولیه پیادهسازی پلتفرم تبلیغات آنلاین گوگل به وجود آمد. خوشبختانه، گوگل به اعتماد تبلیغکنندگان اهمیت میدهد، بنابراین به سرعت و به طور موثر این مشکل را برطرف کرد. امروزه به لطف کوکیها، این سیستم به راحتی میتواند هر گونه بینظمی مانند تعداد کلیکهای مشکوک را در مدت زمان کوتاهی تشخیص دهد و سپس متوقف کند. الگوریتم گوگل به اندازه ای سریع است که می تواند تمام موقعیت های غیرعادی را قبل از ایجاد هرگونه مشکل شناسایی کند.
افسانه یازدهم: پیشنهاد قیمت بالاتر برای هر کلیک، باعث افزایش بازدید میشود
خوب، آیا واقعا چنین است؟ بستگی دارد. صرف هزینه برای یک کلیک روی یک کلمه کلیدی در گوگل ادز، تنها یکی از عناصری است که بر موقعیت آگهی در نتایج گوگل و دیده شدن آن تأثیر میگذارد. نحوه رتبه بندی آگهی شما نه تنها از قیمت پیشنهادی برای یک کلیک روی یک کلمه، بلکه از کیفیت تبلیغات، کیفیت صفحه لندینگ، رتبه آگهی و زمینه جستجو نیز ناشی میشود.
افسانه دوازدهم: برای اینکه بفروشم باید بین جستجوهای اول باشم
هنگام صحبت در مورد موقعیت های جستجو در زمینه فروش، باید چند عنصر را در نظر بگیرید. ترافیک به دست آمده و هزینه های آن بسیار مهم است، با این حال، میزان تعامل مخاطب و هزینه یک بار تعامل، از عوامل کلیدی هستند. در بیشتر موارد، موقعیتهای بالاتر معمولاً به معنای کلیکهای بیشتر است، اما پس از آن هزینه تعامل نیز بالاتر میرود. اغلب اوقات کاهش از موقعیت متوسط 1.2 به 2.5 نرخ تعامل شما را آنقدرها کاهش نمیدهد، اما می تواند هزینه های آن را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
افسانه سیزدهم: من نیازی به بهینه سازی صفحه فرود در گوگل ادز ندارم
کیفیت صفحه فرود یا لندینگ بر امتیاز کیفیت شما یا Quality Score، تأثیر میگذارد که به نوبه خود بر نحوه رتبه بندی تبلیغات شما نیز موثر است. از مهمترین عناصری که بر امتیاز کیفیت صفحه فرود یا لندینگ تأثیر میگذارد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- محتوای مفید، منحصر به فرد و مرتبط
- اعتماد کاربران و شفافیت وب سایت
- کاربری آسان
- سرعت بالای وب سایت
افسانه چهاردهم: تبلیغات گوگل فورا نتیجه میدهد
اگرچه میتوانید از همان روز اول اجرایِ Google Ads بر تعداد آگهیها و بازدیدهای سایت خود نظارت کنید، اما این بدان معنا نیست که بعد از چند روز میتوانید نتایج چشمگیری بگیرید. در طول هفته ها یا حتی ماه های اول کمپین، نتایج شما می تواند به شدت تغییر کند و این تحت تأثیر چندین عامل است:
امتیاز کیفیت (Quality Score): امتیاز کیفیت پس از تعداد مناسبی از نمایشهای آگهی تعیین میشود.
نتایج فصلی (Seasonality): بسته به صنعتی که شرکت شما در آن فعالیت می کند، فروش و در نتیجه، نتایج کمپین شما ممکن است در طول سال تغییر کند.
بهینهسازی (Optimization): اجرای کمپینهای Google Ads، بهویژه در ابتدا، نیازمند آزمون و خطا و بهینهسازی مداوم است تا مناسبترین راهحلها را برای یک شرکت انتخاب کنید و به نتایج رضایتبخشی دست یابید.
یادگیری ماشینی (Machine Learning): هوش مصنوعی و راهحلهای خودکار نیازمند زمان برای جمعآوری مقدار مناسبی از دادهها و سپس بهینهسازی اتوماتیک و دقیق کمپینهای شما هستند.
افسانه پانزدهم: هرکسی میتواند یک کمپین تبلیغ در گوگل را به تنهایی اجرا کند
اجرای کمپین گوگل ادز و بهینه سازی تبلیغات به این آسانیها نیست و قطعا نیاز به دانش تخصصی در حیطه پلتفرم تبلیغاتی گوگل دارد. با این وجود، این بدان معنا نیست که اجرای یک کمپین تبلیغاتی گوگل به تنهایی غیرممکن باشد. با این حال، شرایط بسیاری وجود دارد که توصیه می شود یک آژانس با تجربه و حرفه ای را برای انجام این کار انتخاب کنید. با سپردن این کار به یک تیم متخصص، سود بیشتری عایدتان میشود، در زمان صرفه جویی میکنید، از تجربه و دانش تیم حرفهای استفاده میکنید و از موقعیت رقبا اطلاع پیدا میکنید و مهمتر از همه اینکه به صورت مداوم میتوانید نتایج را تجزیه و تحلیل کنید.
افسانه شانزدهم: تبلیغات من توسط AdBlock مسدود میشود
AdBlock یا افزونه محبوب موتور جستجو، در واقع فضای تبلیغاتی زیادی را مسدود میکند و البته با بسیاری از وب سایت ها به خوبی همراه میشود. باید به خاطر داشته باشید که تبلیغات مزایای زیادی برای وب سایت ها به همراه دارد و به همین دلیل است که فعالیتهای ضد AdBlock متعددی ظاهر شده است. بنابراین بسیاری از سایت ها از کاربران خود می خواهند قبل از ورود به وب سایت AdBlock را خاموش کنند. با این حال، تبلیغ در گوگل و تبلیغات خرید، مفید تلقی میشوند و معمولاً مسدود نمیشوند.
و در آخر
لیست بالا شامل متداولترین افسانه ها در مورد تبلیغات گوگل است که مطمئناً تا زمانی که پلتفرم تبلیغات آنلاین به وجود و توسعه خود ادامه دهد، پیدایش چنین افسانههایی تداوم خواهد داشت. گاهی اوقات بهتر است فراتر از فرمول های پیش پا افتاده ای که اغلب قدیمی و نادرست هستند نگاه کنید. کار بر روی کمپینها و حساب کاربری خود، بهینه سازی، تجزیه و تحلیل و توانایی درک اصول تبلیغات گوگل به شما این امکان را می دهد که نسبت به تمام افسانه های موجود آگاه باشید.