شما برای اینکه بتوانید از یوتیوب به درآمدزایی برسید و به اصطلاح یوتیوب پارتنر شوید که به ازای تعداد بازدید ها و ساعت هایی که کاربران ویدیویتان را تماشا می کنند درآمد کسب کنید باید از فیلترهای یوتیوب عبور کنید. به عبارتی یوتیوب با بررسی محتوای کانال شما باید تصمیم بگیرد که آیا شما شریک مناسبی برایش خواهید بود که به ازای تولید محتوا به شما حقوق بدهد یا خیر. کانال های زیادی وجود دارند که با وجود داشتن شرایط تعداد سابسکرایبر و ساعت بازدید؛ نتوانسته اند از فیلتر یوتیوب عبور کنند و مانیتایز شوند.
در این مقاله تصمیم داریم با هم درباره ی کانال هایی بخوانیم که یوتیوب آن ها را مانیتایز نمی کند و درآمدی به آن ها تعلق نمی گیرد. پس اگر به دنبال کسب درآمد دلاری از یوتیوبتان هستید از این انواع کانال دوری کنید.

کانال هایی که از محتوای دیگران استفاده می کنند.

یکی از سریعترین راه هایی که یوتیوب ممکن است شما را از لیست کسب درآمد خط بزند یا درآمدتان را کم کند این است که حس کند دارید بدون ایجاد خلاقیت از خودتان؛ محتوای کانال های دیگران را کپی می کنید و آن را به اسم محتوای جدید در پاچه مردم می کنید! ببینید همیشه کپی کردن از محتوای دیگران چیز بدی نیست؛ شما ممکن است روی یک موضوع یا محتوای دیگر بخواهید نقد و تفسیر انجام دهید. و یا تکه هایی از آن محتوا را به عنوان مرجع در محتوای خودتان بیاورید و این اصلا از نظر یوتیوب چیز بدی نیست.
یوتیوب به دنبال این است که تولید کنندگان محتوا ارزش جدیدی خلق کنند و در اختیار مردم بگذارند. ولی چیزی که یوتیوب از آن متنفر است این است که گولش بزنید یا بخواهید محتوای دیگران را کپی کنید.

یوتیوب خودش درباره این گونه کانال ها می گوید: هدف اصلی ما از مانیتایز نکردن چنین کانال هایی این است که مطمئن شویم سازندگانی که تولید محتوای اصلی و معتبری می کنند پاداش بگیرند و دوست نداریم به کسی که فقط محتوای دیگران را کپی می کند و هیچ خلاقیتی از خودش در آن نشان نمی دهد پاداشی دهیم. اگر بینندگان عقیده داشته باشند که بین ویدیوی اصلی و ویدیوی شما تفاوت اساسی وجود دارد؛ ویدیوی شما شامل پاداش های ما می شود. در غیر این صورت یوتیوب از مانیتایز کردن و اختصاص درآمد به یک ویدیوی کاملا کپی در یوتیوب خودداری می کند.

چرا این کانال ها مانیتایز نمیشوند؟

حقیقتش را بخواهید یوتیوب برای یک محتوای یونیک و اصلی ارزش بسیار زیادی قائل است و به همین دلیل اختصاص درآمد به ویدیوهای کپی شده را خیلی منطقی نمی داند! آخر می دانید دلیل آن هم خیلی واضح است اگر مردم ببینند کپی کردن از آثار دیگران موجب به درآمد رسیدنشان می شود؛ این کار برای همه تبدیل به آسان ترین کار دنیا می شد و تعداد افرادی که محتوای دیگران را کپی می کنند به مرور زیاد می گردد. اما خب یوتیوب اصلا به دنبال چنین چیزی نیست.
بنابراین سعی می کند با اختصاص ندادن درآمد به چنین کانال هایی مردم را به تولید محتوای خلاقانه تشویق کند تا هم آن ها بتوانند به درآمد خوبی از جانب یوتیوب برسند و هم یوتیوب منبع جامع تر و جذاب تری برای بینندگان باشد.

مثال های روشن این کانال ها

  • گرفتن کلیپ های محبوب از منابع مختلف و جمع آوری آنها در یک ویدیو.
  • بازنشر میم ها بدون تفسیر یا ارزش اصلی
  • ارسال کلیپ از برنامه های تلویزیونی یا فیلم های محبوب
  • آپلود موسیقی از هنرمندان مختلف بدون اجازه آنها

مانیتایز نشدن کانال

کانال هایی که محتوای تکراری دارند

محتوای تکراری خسته کننده است و یوتیوب خیلی بهتر از هر کسی این موضوع را می داند. این که از مقدمه و نتیجه گیری های یکسان در ویدیوهایتان استفاده کنید اشکال خاصی ندارد اما سعی کنید مابقی ویدیو را همیشه خلاقانه نگه دارید و همواره موضوع جدیدی برای ارائه به بینندگان تان داشته باشید چرا که یوتیوب از محتوای تکراری متنفر است.
همچنین سعی کنید این اصل را در تامبنیل ها تایتل ویدیو و دیسکریپشن هایتان نیز در نظر داشته باشید و نگذارید که آن ها در یک قالب تکراری و یکسان بیفتند زیرا علاقه ی یوتیوب به کانال شما را کم می کنند و در نهایت مانع مانیتایز شدن کانال یوتیوب شما می شوند.

همچنین سعی نکنید که تمامی ویدیوهایتان را با هوش مصنوعی تولید کنید. درست است که با روی کار آمدن هوش مصنوعی کار بسیاری از ما در جهات زیادی راحت شده است اما فراموش نکنید که اگر تلاشی انسانی پشت تولید محتوایتان نباشد و یوتیوب بو ببرد که تمامی محتوا را هوش مصنوعی درست کرده است علاقه اش را به کانال یوتیوب شما از دست می دهد.

یوتیوب خودش در این باره می گوید: «محتوای تکراری به کانال‌هایی گفته می‌شود که محتوا در آن‌ها بسیار مشابه است، بینندگان ممکن است تفاوت بین ویدیوهای کانال را متوجه نشوند و گیج شوند… اگر ویدیوهای زیادی دارید که این دستورالعمل‌ ما را نقض می‌کنند، ممکن است امتیاز مانیتایز شدن را از دست بدهید.

چرا این کانال ها به درآمدزایی نمیرسند؟

تبلیغ‌کنندگان به‌دنبال محتوای جذاب و اصلی هستند که در آن آگهی هایشان را قرار دهند. اگر کانالی مرتبا محتوای یکسان و تکراری را منتشر کند، دیگر تبلیغ‌کنندگانی را جذب نمی‌کند یا برای کسب درآمد تأیید نمی‌شود.

نمونه ای از کانال هایی با محتوای تکراری

  • قرار دادن ویدیوها بر روی حلقه های تکرار شونده مانند صدای باد باران یا آبشار
  • بارگذاری چندین باره ی یک ویدیوی یکسان در بازه های زمانی مختلف و با تصاویر تامبنیل مختلف
  • استفاده از ویدیوهای اسلایدی یکسان با قالب و ریتم یکسان و متون و تصاویر یکنواخت و تکراری
  • استفاده از نرم افزارهای تبدیل متن به گفتار برای ارائه ی مقالات یا نوشته های افراد دیگر

کانال هایی که قوانین یوتیوب را نقض می کنند

یوتیوب لیست بلند بالایی از قوانینی دارد که تمامی تولید کنندگان محتوا در یوتیوب باید به آن احترام بگذارند و آن لیست را رعایت کنند تا برای کانالشان مشکلی پیش نیاید و مانیتایز شوند. اگر هر کدام از تولیدکنندگان محتوا این قوانین را زیر پا بگذارد و کوچکترین آن ها را نیز نقض کند یوتیوب ممکن است کانال آن کاربر را ببندد یا او را از درآمدزایی محروم کند. 

خط قرمزهای یوتیوب برای تولید محتوا

یوتیوب اجازه ی تولید محتوا در موارد زیر را نمی دهد و اگر کاربری محتوایی در این زمینه ها تولید کرده باشد یوتیوب به صورت جدی با او برخورد خواهد کرد. این شما و این لیست خط قرمزهای یوتیوب:

در این مورد بیشتر بخوانید:

سیاست های ترویج تنفر در یوتیوب

سیاست های یوتیوب درمورد امنیت کودکان

قوانین یوتیوب برای مانیتایز شدن

دلیل مانیتایز نشدن این دسته از کانال ها

هنگامی که یک کانال درگیر فعالیت‌هایی مانند محتوای خشونت آمیز؛ آزار و اذیت، یا انتشار اطلاعات نادرست می‌شود، به یک پلتفرم پرخطر برای تبلیغ‌کنندگان تبدیل می‌شود. خودتان فرض کنید اگر صاحب کسب و کاری بودید دوست داشتید در این کانال ها تبلیغ برند یا محصولتان را بکنید؟
آیا نگران نبودید که شهرت برندتان با تبلیغ در این کانال های نامناسب خدشه دار شود؟
این دقیقا همان دلیل منطقی است که این کانال ها هیچ گاه به درآمد نمی رسند زیرا علاوه بر تمامی قوانین سختگیرانه ای که یوتیوب دارد؛ هیچ برندی هم حاضر نیست تبلیغاتش را در چنین کانال هایی منتشر کند و بابت آن پول هم بپردازد.

مثال هایی از کانال هایی که قوانین یوتیوب را نقض می کنند

  • تبلیغ یا ترویج مواد مخدر یا سایر مواد غیر قانونی
  • انتشار محتوایی که کودکان را در معرض خطر قرار می دهد
  • انتشار اطلاعات نادرست یا تئوری های توطئه، به ویژه در مورد بهداشت عمومی، انتخابات، یا سایر رویدادهای مهم
  • ساخت ویدیوهای خاص برای آزار و اذیت یا ایجاد ترس و وحشت در گروه های خاص

کلام پایانی

در این مقاله با هم با ۳ نوع از مهمترین کانال های یوتیوبی آشنا شدیم که هیچ گاه مانیتایز نمی شود و همیشه آرزوی کسب درآمد بر دل صاحبان این کانال ها خواهد ماند. لازم است بدانید که کسب درآمد از یوتیوب کار سختی نیست که شما برای آن بخواهید دست به دامان این راه های خلاف شوید. خبر خوب برای شما این است که شما با داشتن سه ویژگی سخت کوشی خلاقیت و اصالت محتوا می توانید به درآمد دلاری از یوتیوب برسید. تنها کافیست زمینه ی مورد علاقه ی خود برای تولید محتوا را پیدا کنید و در آن از خود خلاقیت نشان دهید.
خواهید دید که یوتیوب چگونه آوازه ی شما را به سراسر جهان می رساند و مردم از همه جا برای دیدن محتوای شما می آیند.
در این مسیر تیم حرفه ای جیمکس ادز در کنار شماست تا با ارائه ی راهکارهای اصولی و مشاوره تخصصی کانال شما را به مسیر درآمدزایی از یوتیوب برساند.
امیدوارم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید.

اشتباهات مرگبار یوتیوبرهای تازه کار