اگر تا همین چند وقت پیش از من این سوال را می پرسیدید که چگونه می توانید دسترسی کامل به تمام ساختار کمپین های رقبایتان داشته باشید تا شما هم بتوانید کمپین تبلیغاتی تان را بر اساس آن ها بچینید به شما می گفتم که چنین چیزی ممکن نیست. آن هم در تبلیغات گوگل. باز اگر فیسبوک ادز را می گفتید یک چیزی ولی گوگل ادز چنین امکانی را برای کاربرانش فراهم نمی کند. اما چند وقت پیش گوگل با تاسیس کتابخانه ای به نام Google Ads Transparency Center این امکان را برای شما فراهم کرده است که به آن کتابخانه گوگل ادز میگوییم.
از این پس شما می توانید با ورود به این سایت و سرچ نام یا وبسایت رقبایتان به متون و عکس های تبلیغاتی آن ها در تمامی کمپین هایشان دسترسی داشته باشید.
پس اگر شما هم علاقه دارید تا درباره این ابزار بیشتر بدانید تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

چگونه از کتابخانه ی گوگل ادز استفاده کنیم؟

البته اسم اصلی این سایت گرانبها Google Ads Transparency Center است اما ما برای سهولت انتقال مطلب اسم آن را کتابخانه ی گوگل می گذاریم و از این پس با این نام آن را می شناسیم. در این بخش قرار است به شما آموزش دهیم که چگونه می توانید از این کتابخانه ی ارزشمند استفاده کنید.

جست و جوی متون تبلیغاتی بر اساس نام یا آدرس وب سایت رقبا

شما از کتابخانه گوگل ادز برای پیدا کردن تبلیغات رقبایتان می توانید استفاده کنید. اما چگونه؟ کافیست نام رقیبتان یا آدرس وبسایتش را در بخش جست و جو که در عکس هم نشان داده شده است سرچ کنید. البته طبق تجربه دریافته ام که جست و جو بر اساس ادرس وبسایت نتایج دقیق تری را به شما می دهد. چون زمانی که شما بر اساس اسم رقبایتان جست و جو می کنید ممکن است اشتباهی تبلیغات سازمانی دیگر را ببینید که خیلی شبیه به رقیب شماست اما رقیب شما نیست. پس بهترین کار این  است که ادرس سایت را به صورت کامل انتخاب کنید و بر اساس آن جست و جو نمایید.

فیلتر کردن نتایج

برای این که بتوانید نتیجه ی بهتری از جست و جوی خود بگیرید بهتر است که از فیلترهای مختلفی که گوگل در اختیار شما قرار می دهد استفاده کنید. شما در کتابخانه ی گوگل ادز اطلاعات را بر ۴ اساس می توانید فیلتر کنید:

  • بازه ی زمانی
  • فرمت تبلیغات
  • محدوده ی مکانی
  • موضوعات تبلیغ

شما با استفاده از هر کدام از این فیلتر ها در کتابخانه گوگل ادز می توانید نتایج را دسته بندی کنید و راحت تر آن چیزی که به دنبالش هستید را پیدا کنید.
من بر اساس تجربه ی شخصی ام در کتابخانه ی گوگل به شما پیشنهاد میدهم از فیلتر بازه ی زمانی استفاده کنید. چرا که فکر میکنم دلیل اصلی استفاده از این کتابخانه توسط شما این است که برای نوشتن تبلیغات جدیدتان ایده بگیرید. و قطعا ایده های تبلیغاتی رقیبان که بیش از ۳۰ روز ازشان گذشته قطعا به درد شما نمی خورد.

  • موضوع بعدی که باید به آن دقت داشته باشید این است که گوگل بر اساس موقعیت مکانی و کشور شما نتایج را به شما نشان می دهد و اگر تمایل دارید نتایج را در کشور دیگری ببینید این را در فیلترها مد نظر داشته باشید و کشور مد نظرتان را هدف قرار دهید.
  • فیلتر بعدی که می توانید از آن استفاده کنید فیلتر کردن تبلیغات بر اساس فرمت آن هاست. شما می توانید تبلیغات را بر اساس فرمت آن ها که عکس است ویدیو است یا … فیلتر کنید. فقط این فیلتر کمی دارای باگ و ایراد است و پیشنهاد میکنم که از آن استفاده نکنید.

چگونه از کتابخانه ی گوگل استفاده کنم تا تبلیغات رقبایم را ببینم؟

اگر به دنبال یافتن پاسخ این پرسش تا به اینجای مقاله آماده اید در این بخش تصمیم داریم با مثالی که از بررسی یک برند معروف لوازم ورزشی به آن رسیده ایم را به صورت کامل برایتان توضیح دهیم. تا بدانید این بار که خواستید یکی از رقبایتان را با کتابخانه گوگل ادز مورد بررسی قرار دهید و تبلیغاتش را ارزیابی کنید و از نوع تبلیغاتش ایده بگیرید به چه صورتی باید این کار را انجام دهید.
نام برندی که قصد بررسی کردن تبلیغاتش را با ابزار کتابخانه ی گوگل داریم؛ Lululemon است. در ابتدا نام برند Lululemon را  در بخش جست و جو سرچ می کنیم و با صفحه ی زیر رو به رو می شویم.

کتابخانه Google Ads Transparency Center

پس از سرچ اسم شما با دامنه های زیادی از این برند لاکچری مواجه می شوید و متوجه می شوید که این کشور زیرشاخه های مختلفی در تمامی کشورها دارد و برای هر کدام از آن ها سایت جداگانه ای زده و استراتژی تبلیغاتی متفاوتی را در پیش گرفته است. از آنجا که ما تصمیم داریم نحوه ی تبلیغات این برند جذاب در کشور آمریکا را مورد بررسی قرار دهیم در نتیجه ددامنه ی Lululemon.com را انتخاب می کنیم.

کتابخانه گوگل ادز

زمانی که شما دامنه ی مورد نظر را انتخاب کردید تعداد محدودی از شکل های تبلیغاتی Lululemon ظاهر می شود. با این که اینن بخش همه ی تبلیغات را نشانمان نمی دهد و فقط گوشه ی کوچکی را به نمایش گذاشته است اما چیزهای بسیاری زیادی از همین تعداد تبلیغات می توانیم یاد بگیریم. بگذارید برایتان توضیح دهم. برای مال در همین بخش می توانیم ببینیم که Lululemon در تبلیغاتش از چه پارامترهایی استفاده کرده؟ آیا لوگوی سایتش را به نمایش گذاشته؟ آیا سایت لینک برای تبلیغاتش درست کرده؟ آیا از تصویر در تبلیغات متنی اش استفاده کرده؟ اسم بیزینس و رنک دهی آیا در تبلیغاتش دیده می شود و چیزهای شبیه به این موارد را در این بخش می توانیم ببینیم.
همچنین در این بخش می توانیم به کمک کتابخانه گوگل ادز بفهمیم که دامنه ی تبلیغات آن ها روی کدام محصولات زنانه و مردانه می چرخد؟
حالا پس از بررسی این موارد با زدن گزینه ی مشاهده ی همه ی تبلیغات می توانیم به هزاران تبلیغی که برند Lululemon هم اکنون از آن ها استفاده می کند برسیم:

رصد رقبا در گوگل ادز

به عکس بالا دقت کنید! عکس تبلیغی را دیدید که یک خانم در حال انجام حرکات کششی است؟ این یک نوع از تبلیغات دیسکاوری است و ما الان می توانیم بفهمیم که برند Lululemon در حال حاضر یا از کمپین های پرفورمنس مکس یا تبلیغات دیمندد جن دارد استفاده می کند که این نوع تبلیغات برایش نمایش داده شده است. زیرا تبلیغات دیسکاوری دیگر در دسترس تبلیغ کنندگان نیستند و کاربران فقط از یکی از دو روش بالا برای نمایش تبلیغ به این شکل می توانند استفاده کنند.

بخش بعدی این بررسی که برای من خیلی جالب بود این است که برند Lululemon دارد از تبلیغات ویدیویی هم در استراتژی تبلیغاتیش استفاده می کند و این را من زمانی فهمیدم که در صفحه ی تبلیغات فعال کمی پایین تر رفتم و تبلیغات بیشتری را دیدم.
شما با فعال سازی فیلتر تبلیغات ویدیویی می توانید وضعیت رقبایتان در تبلیغات ویدیویی را ببینید و با کلیک روی هر کدام از ویدیوها؛ می توانید ویدیوی مورد نظر را مشاهده کرده و از آن برای ساخت ویدیوی تبلیغاتی خودتان ایده بگیرید.

متن تبلیغ گوگل ادز

تا اینجا دیدید که دیدن وضعیت رقبا و تحلیل تبلیغاتشان به کمک کتابخانه ی گوگل آنچنان هم کار سختی نیست ولی در ازایش می توانید سطح تبلیغات خود را ارتقا دهید. پیشنهاد من این است که اگر در تحلیل این موارد مشکلی داشتید از تیم متخصص گوگل ادز جیمکس ادز مشاوره ی رایگان بگیرید.

راه دیگر یافتن اطلاعاتی تبلیغاتی درباره رقبایتان در کتابخانه گوگل

شما به جز استفاده از این منبع ارزشمند (کتابخانه گوگل ادز) برای تحلیل هدفگیری ها و تنظیمات تبلیغاتی رقبایتان؛ می توانید از راه های دیگری هم برای به دست آوردن اطلاعاتی درباره ی نحوه ی تنظیمات آن ها با روشی دیگر به دست آورید.
حالا سوالتان این است که این چه روشی است؟ خیلی ساده است بار دیگر که موضوعی را سرچ کردید و تبلیغاتی برای شما ظاهر شد؛ روی سه نقطه ی کوچک کنار تبلیغ بزنید و گزینه ی Why you’re seeing this ad” را انتخاب کنید. این ها اطلاعاتی است که پس از باز شدن صفحه احتمالا به چشمتان بخورد:

  • روز و ساعت
  • سن شما
  • سرچ ترمی که با آن تبلیغات را دیده اید
  • موقعیت مکانی شما
  • علایق مشترک شما با سیار کسانی که تبلیغ را دیده اند.

این یک راه بسیار جذاب است که به کمک هر چند وقت یکبار انجام دادن آن می توانید دانشتان را درباره ی رقبایتان به روز نگه دارید. بگذارید یک مثال جالب برایتان بزنم. چند وقتی بود که در بخش دیسکاوری تبلیغ زیر برای من مدام نمایش داده می شد.

این تبلیغ درباره ی شرکتی به نام Synthesis بود که من اصلا درباره ی آن چیزی نشنیده بودم.

تبلیغ در گوگل

تا اینکه روی گزینه ی Why you’re seeing this ad  کلیک کردم و فهمیدم که سیستم تبلیغاتی فکر می کند من به سیستم های آموزشی علاقه مند هستم که البته که نبودم. اما در جزییات بیشتر باز هم به من گفته بد که سن و موقعیت مکانی و علاقمندی های من با کسانی که این تبلیغات را هدف گرفته اند مشابه است و برای همین این تبلیغ برای من نمایش داده شده است. تا مدت ها دلیل نمایش این تبلیغ برای من سوال بود تا این که یک روز به نتیجه ای رسیدم.
من مادر دو بچه ی ۵ ساله هستم و به تازگی برای ثبت نام آن ها در کلاس شنا در گوگل جست و جو کرده بودم. گوگل اطلاعات مرا به عنوان کسی که به دنبال سیستم های آموزشی و روش های نوین آموزش به بچه هاست در دیتا سنتر خود ذخیره کرده بود و آن را در اختیار تیم تبلیغاتی گذاشته بود که آن تبلیغ برای من نمایش داده شد. بعد از آن متوجه شدم سرچ های به ظاهر بی اهمیت ما چطور می توانند نحوه ی نمایش تبلیغ در گوگل به ما را تحت تاثیر قرار دهند و از آن روز از این سیستم عجیب و شگفت انگیز ماشینی گوگل در حیرت هستم.

کلام پایانی

در این مقاله تلاش کردیم تا شما را به صورت کامل با Google Ads Transparency Center یا همان کتابخانه ی جادویی گوگل ادز آشنا کنیم. شما به کمک این ابزار می توانید بفهمید که در چه بازه های زمانی چه موضوعاتی داغ تر است تا به تبلیغات آن بپردازید و در متن های تبلیغاتتان از آن ها استفاده کنید. همچنین این ابزار به شما کمک می کند تا از ترفندهای بازار عقب نمانید و تبلیغات خود را به صورت مرتب به روز رسانی کنید. خلاصه لازم است قدر این کتابخانه گوگل ادز را بیشتر بدانید و از آن حداکثر استفاده را برای بهبود کلماتتان کنید. امیدوارم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید.

بیشتر بخوانید:

آشنایی با انواع کمپین های گوگل ادز

گوگل ادز چگونه به کسب و کارها کمک میکند؟

تکنیک های افزایش کلیک گوگل

6 مزیت کاربردی که شما را عاشق ” گوگل ادز ادیتور ” می کند