احتمالا تا به امروز بارها زمانی که در حال گشت و گذار در فضای نت بوده اید؛ با انواع مختلف تبلیغات رو به رو شده اید. سال هاست که گوگل با معرفی کمپین های تبلیغاتی گوگل ادز به فعالیت بسیاری از کسب و کارهای اینترنتی کمک کرده است. گوگل ادز دارای انواع مختلفی از کمپین های تبلیغاتی است که هر کسب و کاری با توجه به نوع نیازهایش باید از کمپین های مشخصی استفاده کند تا بتواند نتیجه ی مطلوبی بگیرد. برای مثال همین امروز خود من در حال خواندن مطلبی درباره ی تناسب اندام بودم که تبلیغات یک اپلیکیشن تناسب اندام برایم ظاهر شد. این یعنی استفاده ی درست از تبلیغات در زمان و مکان درست.
پس اگر شما هم به تازگی قصد استفاده از گوگل ادز را دارید باید ابتدا با تمامی انواع کمپین های تبلیغاتی و ویژگی های آن ها آشنا شوید تا بتوانید بهترین نوع کمپین تبلیغاتی را انتخاب کنید.
ما در این مقاله قرار است به بررسی دقیق و شناخت انواع کمپین های گوگل ادز بپردازیم و با هم مزایا و معایب آن ها را بررسی کنیم.
پس اگر به دنبال یافتن بهترین نوع کمپین تبلیغاتی گوگل ادز برای کسب و کار خود هستید این مقاله را از دست ندهید.
انواع کمپین های گوگل ادز
شما در هنگام ایجاد کمپین گوگل ادز در ابتدای مراحل شروع ساخت باید مشخص کنید که هدف شما از ساخت این کمپین چیست؟ افزایش فروش آگاهی از برند یا …
سپس بعد از تعیین اهدافتان باید به سراغ انتخاب نوع کمپین بروید و یکی از موارد لیست زیر را انتخاب کنید:
- تبلیغات شبکه جست و جو یا سرچ
- تبلیغات ویدیویی
- تبلیغات دیسپلی
- تبلیغات performance max
- تبلیغات شاپینگ یا همان فروش محصول
- تبلیغات هوشمند
- تبلیغات اپلیکیشن
در ادامه قرار است به طور کامل این انواع مختلف کمپین را به همراه مزایا و معایبش به شما معرفی کنیم.
تبلیغات سرچ گوگل ادز
این نوع از تبلیغات که به آن تبلیغ در شبکه ی سرچ یا جست و جوی گوگل هم گفته می شود معمولا در ابتدا یا انتهای صفحه ی جست و جوی گوگل نمایش داده می شوند. کمپین های سرچ معمولا هدفمند ترین و پرکاربردترین نوع تبلیغات گوگل در ایران هستند. شما در این نوع از تبلیغات یک لیست از کلمات کلیدی ای را انتخاب می کنید که تمایل دارید زمانی که کاربری کلمه ای از لیست شما را سرچ کرد تبلیغ شما را در مقابلش در صفحه ی جست و جو ببیند. یکی از دلایلی که تبلیغات سرچ نرخ تبدیل بسیار بالایی هم دارند همین است. چرا که دقیقا محصول مورد نیاز کاربر را دقیقا در زمانی که دارد سرچ می کند و به دنبالش می گردد با تبلیغات جلوی دستش می گذارند. این نوع از تبلیغات همانند نتایج ارگانیک در صفحه ی جست و جوی گوگل ظاهر می شود و در ظاهر قضیه خیلی تفاوتی با نتایج ارگانیک ندارد اما اگر کمی بیشتر دقت کنید می بینید که برچسب ad یا sponsored در کنار آن ها به چشم می خورد. لازم به ذکر است در این نوع از تبلیغات؛ تبلیغات شما رایگان به کاربران نمایش داده می شود و گوگل فقط زمانی از شما هزینه کم می کند که کاربر روی تبلیغ شما کلیک کرده باشد.
مزایای استفاده از کمپین های سرچ گوگل ادز
- ساختن یک کمپین سرچ گوگل ادز کار راحتی است و تنظیمات سختی ندارد
- هدف قرار دادن کاربران به کمک کلماتی که سرچ می کنند باعث می شود که کاربران هدفمندتری را انتخاب کنید و نرخ تبدیل بالاتری داشته باشید.
- نرخ بازگشت سرمایه در تبلیغات سرچ بسیار بالا است
معایب کمپین های سرچ گوگل ادز
- رقابت در آن ها بسیار بالاست و شما معمولا باید هزینه های بالایی را به ازای کلیک کاربران بپردازید.
- تبلیغات متنی به شما اجازه ی بروز خلاقیت در طراحی تبلیغات کمتری را می دهند.
- تعداد کلماتی که می توانید در آن ها با رقبایتان رقابت کنید کمٌ و رقابت بسیار زیاد و سخت است و ممکن است این مسئله گاهی اوقات بسیار هزینه بر و آزاردهنده باشد.
تبلیغات دیسپلی گوگل ادز
تبلیغات دیسپلی چه هستند؟ این تبلیغات به صورت کلی با تبلیغات سرچ گوگل فرق می کنند. در تبلیغات سرچ کاربر کلمه ای را جست و جو می کند و با تبلیغات متنی ما در گوگل مواجه می شود اما در تبلیغات دیسپلی کاربر با بنرهایی طرف است که هیچ جست و جویی بابت آن ها نکرده و خیلی تصادفی در سایت های مختلفی ممکن است بنر ما به چشمش بخورد. البته این برخورد خیلی هم تصادفی نیست و شما می توانید کابران هدف خود را مشخص کنید ولی خب قطعا کاربران شما به اندازه ی شبکه ی سرچ که خودشان به دنبال محصول بوده اند هدفمند نیستند.
تبلیغات دیسپلی چگونه کار می کنند؟ تبلیغات دیسپلی بنرها و ویدیوهایی هستند که تیم گرافیکی شما ملزم است آن ها را طراحی کند و کمپین منیجر شما ملزم است آن ها را به افراد خاصی نمایش دهد. در تبلیغات دیسپلی شما به جای هدف قرار دادن کلمات؛ مخاطبتان را هدف قرار می دهید و تبلیغات را به انواع خاصی از مخاطبانتان نشان می دهید.
مزایای کمپین های دیسپلی
- این کمپین ها تبلیغات ارزانی هستند و هزینه کلیک کمتری نسبت به سایر کمپین های تبلیغاتی دارند.
- دامنه ی افرادی که تبلیغات شما به آن ها نمایش داده می شود بسیار بیشتر از کمپین های سرچ است.
معایب تبلیغات دیسپلی
- تعداد ایمپرشن های تبلیغات دیسپلی بسیار زیاد است و این یعنی نرخ کلیک شما خود به خود افت می کند.
- هدفمندی کمپین های دیسپلی و نرخ تبدیل آن ها نسبت به کمپین های سرچ بسیار کمتر است. کمپین های دیسپلی ممکن است کسب و کار شما را به اطلاع بسیاری از افراد برساند اما این که بتواند آن ها را مجاب کند از محصولات یا خدمات شما استفاده کنند بسیار کم است. و این در حالتی است که کمپین های سرچ خیلی سریع این کار را برایتان انجام می دهند.
کمپین های ویدیویی گوگل ادز
کمپین های ویدیویی گوگل ادز چه هستند؟ این نوع از کمپین های تبلیغاتی شامل ویدیوهایی هستند که در یوتیوب یا شبکه های تبلیغاتی نمایشی دیگر به نمایش گذاشته می شوند.
کمپین های ویدیویی گوگل ادز چگونه کار می کنند؟ کمپین های ویدیویی از لحاظ نوع کارکرد بسیار شبیه به کمپین های دیسپلی هستند و شما می توانید به ازای پرداخت میزان مشخصی از هزینه؛ ویدیوهایتان را در placement های گوناگونی که مشخص می کنید و به مخاطبانی که ویژگی های آن ها را انتخاب می کنید نمایش دهید. در حقیقت شما می توانید انتخاب کنید به ازای نمایش یا کلیک به گوگل ادز هزینه پرداخت کنید.
مزایای کمپین های ویدیویی
- شما در یک تبلیغات ویدیویی می توانید نکاتی از کسب و کار خود را با کاربر به اشتراک بگذارید که شاید به اشتراک گذاشتن آن ها در تبلیغات متنی
معایب کمپین های ویدیویی
- ساخت ویدیوهای مناسب تبلیغاتی برای کمپین های ویدیویی گوگل ادز از شما زمان و هزینه ی زیادی می گیرد
- رقابت در یوتیوب بسیار سخت و هزینه بر است
- باید کاملا به تنظیمات یوتیوب تسلط داشته باشید تا بتوانید کمپینی با بازخورد بالا طراحی کنید.
کمپین های شاپینگ یا فروشگاهی گوگل ادز
کمپین های شاپینگ گوگل ادز چه هستند؟ کمپین های شاپینگ گوگل ادز نوعی تبلیغات پرکاربرد برای وبسایت های فروشگاهی هستند. در این نوع از کمپین ها کسب و کارهای فروشگاهی در سطح آنلاین می توانند محصولات خود را در بخش سرچ یا شاپینگ گوگل به نمایش بگذارند تا کاربران را تشویق به خرید کنند.
کمپین های شاپینگ چگونه کار می کنند؟ شما برای راه اندازی یک کمپین شاپینگ باید مرچنت سنتر سایت فروشگاهی خود را به گوگل ادز وصل کنید تا گوگل ادز تمامی اطلاعات محصول شما از جمله عکس محصول قیمت و ویژگی های خاص آن را داشته باشد. سپس گوگل ادز با دسترسی به تمامی این اطلاعات محصول شما را با توجه به نیاز و سرچ کاربر برای او به نمایش می گذارد و بر اساس کلیک یا کانورژن نهایی هم از حساب شما پول کسر میکند.
مزایای کمپین فروشگاهی گوگل ادز
- کمپین های فروشگاهی حاوی عکس هایی واقعی از محصولات سایت شما هستند و به مراتب از تبلیغات متنی برای کاربر خیلی جذاب ترند و بیشتر او را تشویق به خرید می کنند.
- کمپین های فروشگاهی قابلیت این را دارند که به صورت همزمان هم در بخش سرچ هم در بخش فروشگاهی گوگل نمایش داده شوندد و این موضوع شانس خرید از شما را بالا می برد.
- کمپین های شاپینگ به شما اجازه می دهند که ویژگی ها و تخفیفات خاص محصولتان را به نمایش بگذارید. برای مال اگر کمپین ۲۰٪ روی یکی از رنگ های محصولاتتان داشته باشید این را به هیچ عنوان در تبلیغات متنی نمی توانید نمایش دهیدد اما در کمپین های شاپینگ گوگل این امکان را برای شما فراهم کرده است.
معایب کمپین های فروشگاهی گوگل ادز
- تنظیمات این کمپین به نسبت سایر کمپین های گوگل ادز کمی پیچیده تر است زیرا برای ساخت این کمپین حتما باید اکانت مرچنت سنتر داشته باشید و بتوانید آن را به اکانت گوگل ادزتان وصل کنید.
- صفحات محصول شما باید در بهینه ترین حالت ممکن باشند اگر نه نمی توانید از این کمپین نتیجه ی خوبی بگیرید.
- شما امکان هدف گیری کاربران بر اساس کلماتی که سرچ می کنند را ندارید و فقط می توانید لیست نگتیو کیوردهای خود را مرتبا گسترش دهید و به روز رسانی کنید و این کار هر روزه ممکن است زمان زیادی از شما بگیرد.
کمپین های اسمارت گوگل ادز
این نوع کمپین ها از دسته کمپین های کاملا اتوماتیک گوگل ادز هستند که شما یک سری اطلاعات بسیار ابتدایی به گوگل ادز می دهید و بقیه ی کارها را خودش انجام می دهد. این کمپین ها از ساده ترین کمپین های گوگل ادز برای ساخت هستند و گوگل زمانی که شما اکانت ادزتان را تاسیس می کنید به شما پیشنهاد می دهد که برای شروع یک کمپین اسمارت بسازید تا همه چیز را خودش برای شما مدیریت کند. کمپین های اسمارت گوگل ادز تبلیغات شما را در بخش گوگل مپ پارتنرهای گوگل مثل بینگ و یاهو بخش سرچ گوگل و یوتیوب نمایش می دهند.
البته این کمپین های ساده در کنار تمام ویژگی هایشان دارای مزایا و معایبی هم هستند. از مزایای این کمپین ها این است که چون گوگل ساخت آن ها را برعهده می گیرد انرژی و زمان بسیار زیادی برای شما ذخیره می شود. اما عیب آن هم این است که چون بیشتر تنظیمات کمپین وابسته به اطلاعات ربات گوگل است ارورهای زیادی پیش می آید که شما خیلی راحت نمی توانید کمپین را بهینه سازی کرده و کار زیادی در مدیریت آن بکنید. بنابراین معمولا این کمپین ها هزینه کلیک بسیار بالایی دارند و نرخ تبدیل آن ها نیز بسیار کم است.
کمپین های پرفورمنس مکس گوگل ادز
کمپین های پرفورمنس مکس چیستند؟ کمپین های پرفورمنس مکس هم از سری کمپین های کاملا اتوماتیک گوگل ادز هستند که هدف آن ها این است که با نمایش دادن تبلیغات شما در تمامی پلتفرم های تبلیغاتی گوگل بیشترین نرخ تبدیل را برای شما به ارمغان آورند.
کمپین های پرفورمنس مکس چگونه کار می کنند؟ شما برای ساخت کمپین های پرفورمنس مکس لازم است یک سری عکس و ویدیو و تبلیغات متنی و توضیحات در اختیار گوگل ادز بگذارید و هدف خود را از کمپین مشخص کنید تا گوگل ادز خودش با کنار هم قرار دادن این موارد تبلیغاتی و نمایش آنها در بهترین زمان و به بهترین افراد نرخ فروش و تبدیل شما را بالا ببرند. همچنین باید بدانید که برای جواب گرفتن از کمپین های پرفورمنس مکس گوگل ادز لازم است که به آن زمان کافی بدهید تا بتواند بهترین نتیجه را به شما بدهد. معمولا یک بازه ی زمانی ۷ الی ۱۰ روزه باید بگذرد و این کمپین پول شما را خرج کند تا بتواند بر اساس یادگیری ماشینی خود به شما نتیجه بدهد.
مزایای کمپین های پرفورمنس مکس
- شما با استفاده از کمپین های پرفورمنس مکس می توانید تنها با سخت یک کمپین تبلیغاتتان را در تمامی پلتفرم های تبلیغاتی نشان دهید و دیگر نیاز به ساخت و مدیریت چندین کمپین همزمان نخواهید داشت.
- تمرکز این کمپین بر بهبود پرفورمنس فروش شماست و با حداکثر سرعت و تست کردن شرایط مختلف به شما کمک می کند که برای اضافه کرده گروپ های جدید تصمیم های بهتری بگیرید.
معایب کمپین های پرفورمنس مکس
- شما برای اینکه بتوانید از کمپین های پرفورمنس مکس جواب بگیرید باید مقدار مناسبی بودجه ی تبلیغاتی را به این کمپین اختصاص دهید تا فرایند یادگیری این کمپین کامل شود و بتواند به شما نتیجه ی مناسبی بدهد. برای مال حداقل بودجه ی روزانه ی شما برای یک کمپین پرفورمنس مکس باید بین ۵۰ تا ۱۰۰ دلار باشد. خب طبیعی است که بسیاری از تبلیغ کنندگان توانایی اختصاص این بودجه به کمپین های گوگل ادزشان را ندارند و در نتیجه نمی توانند بازخورد خوبی از این کمپین ها بگیرند.
- شما برای ساخت کمپین های پرفورمنس مکس نیاز به اطلاعات زیادی از جمله هدلاین ها و دیسکریپشن های تبلیغاتی عکس ها ویدیوها صفحات محصول و تارگت کردن مخاطبان خود دارید و فراهم آوردن این اطلاعات برای کسی که تازه به دنیای گوگل ادز پا گذاشته است و به تازگی تبلیغات را شروع کرده است خیلی سخت است. برای همین تازه کار ها عموما نمی توانند پرفورمنس خوبی در کمپین های پرفورمنس مکس از خودشان نشان بدهند.
- این کمپین ها برای کسب و کارهایی که به دنبال ایجاد سرنخ برای تماس و مشاوره هستند پیشنهاد نمی شود و بهتر است از ان ها فقط در وبسایت های فروشگاهی استفاده کنید.
کمپین های نصب اپلیکیشن
کمپین های نصب اپلیکیشن نوعی از کمپین های تبلیغاتی هستند که قرار است با تبلیغ اپلیکیشن شما کاری کنند که کاربران اپلیکیشن شما را دانلود کنند و با اپ شما تعامل پیدا کنند. این تبلیغات در بخش سرچ گوگل گوگل پلی یوتیوب و حتی خود گوگل پلی نمایش داده می شوند تا نظر کاربران را به اپ شما جلب کنند.
شما برای ساخت یک کمپین اپلیکیشن نیاز دارید که عکس ها اطلاعات اپلیکیشن و ما بقی اطلاعات لازم را در اختیار گوگل ادز بگذارید و با تنظیمات بودجه روزانه و هزینه کلیک و موقعیت مکانی کمپینتان را کامل کرده و آماده ی نمایش به کابران کنید.
کلام پایانی
در این مقاله ما تلاش کردیم تا شما را با انواع مختلف کمپین های گوگل ادز و مزایا و معایب هر کدام از آن ها آشنا کنیم. تبلیغ در گوگل یکی از ابزارهایی است که شما با توجه به اهداف مختلفی که از تبلیغات خود دارید می توانید از انواع مختلف کمپین هایش استفاده کنید. زیرا گوگل برای هر کسب و کاری با هر نیاز تبلیغاتی ای کمپین های خاصی را در نظر گرفته که شما را از استفاده از هر پلتفرم تبلیغاتی دیگر بی نیاز می کند. شاید همین موضوع تنوع کمپین های تبلیغاتی در گوگل ادز دلیل برتری او نسبت به رقبایش باشد. تبلیغات در گوگل ادز حتی در بدترین شرایط هم برای شما سود و نتایج خوبی را رقم می زند. تبلیغ کنندگان در گوگل می گویند که به صورت متوسط به ازای هر ۱ دلاری که در گوگل ادز صرف می کنند ۸ دلار سود دریافت می کنند. پس زمانی که فرصت به این خوبی در اختیارتان قرار گرفته؛ چرا نباید از آن استفاده کنید و به اهدافتان برسید؟ کافیست که نیازهای کسب و کار خود را بشناسید و بدانید که در این دوره ی زمانی بیشتر از همه به چه نیاز دارید؟ فروش بیشتر؟ آگاهی از برند بیشتر؟ یا هدف های دیگر؟ سپس با توجه به این که هدفتان را شناسایی کردید از نوع مناسب کمین تبلیاتیتان برای تبلیغ کسب و کار خود استفاده کنید.
امیدوارم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید.
بیشتر بخوانید: