یکی از مهمترین موضوعاتی که معمولا توسط مسئولان سئو نادیده گرفته می شود؛ نکات مهم رپورتاژنویسی و تناسب آن با استاندارد های یک رپورتاژ خوب است. نوشتن یک رپورتاژ خوب می تواند آگاهی از برند شما را تا ۸۰٪ افزایش دهد.
در طراحی کمپین های رپورتاژ نویسی معمولا اولین چیزی که به آن توجه می شود ساختار لینک دهی رپورتاژ به سایت اصلی است. اما اکثر سئوکاران این موضوع را نادیده می گیرند که درست است که یکی از اهداف رپورتاژ نویسی استفاده از اعتبار لینک است اما محتوای رپورتاژ نیز دارای اهمیت بسیار زیادی است. در بسیاری از مواقع به دلیل اینکه نویسنده با اصول رپورتاژ نویسی آشنایی ندارد شما نتیجه ی دلخواه خود را از انتشار رپورتاژ نمی گیرید. ما در این مقاله از سری مقالات جیمکس ادز تصمیم داریم تا اصول نوشتن یک رپورتاژ خوب را به شما آموزش دهیم تا ازین پس بتوانید نتیجه ی بهتری از رپورتاژهایتان بگیرید.

نکات مهم نوشتن یک رپورتاژ آگهی خوب

این روزها گوگل همواره در تلاش است که بهترین محتوای موجود درباره ی یک موضوع را به کاربرانش نمایش دهد. از طرفی همه ی ما سئوکاران هم به دنبال این هستیم تا در نتایج گوگل جایگاه بالاتری داشته باشیم و افراد بیشتری را به سمت صفحات سایتمان بکشانیم. تازه علاوه بر همه ی این ها کاربران هم از هر زمان دیگری باهوش تر شده اند و به صورت خیلی فوری متوجه می شوند که کدام محتوا محتوای واقعی است و کدام یک از آن ها محتوای تبلیغاتی است.
مردم معمولا در مواجهه با محتوای تبلیغاتی آن را نادیده می گیرند و از آن می گذرند. بنابراین اگر به دنبال نوشتن یک رپورتاژ آگهی خوب هستید نباید جنبه ی تبلیغاتی آن را خیلی سریع در دید مخاطب بگذارید و باید تمرکز خود را بر تولید محتوای ارزشمند بگذارید. در غیر این صورت تعداد بسیار زیادی از کاربران خود را از دست می دهید و خیلی راحت بازار را تسلیم رقبای خود می کنید. در ادامه تعدادی از نکات مهم رپورتاژنویسی اصولی را با شما در میان می گذاریم.

نکات مهم رپورتاژنویسی

هدف خود را مشخص کنید

هر مقاله ای که در فضای آنلاین پیدا می کنید؛ باید در یکی از دسته بندی های استاندارد آموزشی خبری یا غیره بگنجد. هر کدام از این سبک مقالات باید سبک نگارش خاصی داشته باشند و نگارش هر کدام از آن ها باید با دیگری متفاوت باشد. برای مثال اگر به دنبال این هستید که یک محتوای خبری بنویسید و خبری را به دست کاربرانتان برسانید باید از نگارش و محتوایی استفاده کنید که کوتاه و رسا باشد و موضوع مورد نظر شما را در کوتاهترین زمان ممکن به اطلاع کاربران برساند.
یا مثلا برای نوشتن یک محتوای آموزشی باید از سبک نگارش محتوایی استفاده کنید که یک موضوع را به صورت کامل و با بیانی گویا آموزش دهد و صفر تا صد آن موضوع را پوشش دهد.
پس در ابتدای رپورتاژ خود برای کاربران ذکر کنید که هدف شما از نوشتن رپوتاژ چه بوده است که کاربر تکلیف خودش را در مواجهه با مقاله ی شما بداند. همیشه تعیین هدف یکی از نکات مهم رپورتاژنویسی و یا هر مقاله دیگری است.

از عناوین جذاب استفاده کنید

یکی دیگر از نکات مهم رپورتاژنویسی استفاده از عناوین جذاب برای کشاندن و نگه داشتن مخاطب در صفحه است. شما باید عناوین مقاله ی خود را به گونه ای انتخاب کنید که اگر کاربر وارد صفحه ی شما شد و نگاهی کوتاه به عنوان های صفحه انداخت قانع شود که مقاله ی شما همان چیزی است که دنبالش میگشته است و مقاله ی شما می تواند دردی از دردهایش را دوا کند. پس در هنگام نوشتن عنوان های مقاله حتما دقت کنید که از موارد جذاب در تیترگذاری هایتان استفاده کنید.

محتوا را به شکل تبلیغاتی ننویسید

همانطور که بالاتر هم گفتیم گوگل نگاه خیلی جالبی نسبت به محتواهای تماما تبلیغاتی ندارد. از طرفی کاربران هم در کسری از ثانیه فرق بین محتوای تبلیغاتی و یک محتوای ارزشمند را می فهمند و مقاله ی شما را ترک می کنند. به جای اینکه روی تبلیغات سایت و خدماتتان تمرکز کنید که کاربر را در مقاله با محتوای تبلیغاتیتان خفه کنید؛ به فکر این باشید که با نوشتن یک محتوای ارزشمند و رعایت نکات مهم رپورتاژنویسی سعی کنید کاربر را به سمت سایت خود بکشانید و خدماتتان را به او بفروشید.

نکات مهم رپورتاژنویسی

ویرایش مطلب را فراموش نکنید

بسیاری از سئوکاران که خدمات سئو ارائه میدهند متاسفانه این مرحله را در درجه اهمیت کمتری قرار می دهند و در نهایت ممکن است آن را فراموش کنند اما لازم است بدانید که ویراستاری مطلب از لحاظ درجه ی اهمیت هم اندازه با تولید محتوا اهمیت دارد و در صورتی که از این مرحله غافل شوید و کاربر با اشتباهات املایی و نگارشی شما مواجه شود بسیار نا امید شده و اصلا میل و رغبت نمی کند ادامه ی محتوای شما را بخواند. به همین دلیل حتما مطلب خود را ویرایش کنید و در چندین مرحله آن را تصحیح بفرمایید.

کلام پایانی

در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با رازهای نوشتن یک رپورتاژ خوب و کاربردی آشنا کنیم. فراموش نکنید با اینکه رپورتاژ نویسی یکی از مهمترین تکنیک های سئوی خارجی است و هدف آن لینک دهی به صفحات اصلی برای ارتقای رتبه ی آن هاست؛ اما اگر از این تکنیک فقط به منظور لینک دهی استفاده کنید و توجهی به محتوای آن نداشته باشید؛ ممکن است تمامی زحمات شما را نقش بر آب کند. در نتیجه رعایت نکات مهم رپورتاژنویسی که در این مقاله ذکر کردیم بسیار مهم است. در بازار رقابتی امروز که گوگل به دنبال یافتن بهترین ساختار محتوا برای ارایه به کاربران است استفاده از همان تکنیک های قدیمی و همیشگی نمی تواند ربته ی سایت شما را بهبود بخشد و حتی ممکن است باعث افت سایت شما نیز بشود.
اگر شما هم رازهای بیشتری در خصوص نوشتن یک رپورتاژ خوب می دانید لطفا در کامنت با ما در میان بگذارید.
امیدوارم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید.