هر روز میلیون‌ها نفر به دنبال راهکاری برای خشک کردن گوشی خود هستند و از این جهت به ویدیوهای یوتیوبی رجوع می‌کنند. یکی از این ویدیوها، با عنوان “صدایی برای حذف آب از بلندگوی گوشی (تضمینی)”، که دو دقیقه و شش ثانیه از صدای بم و لرزاننده ای تشکیل شده، به شهرت زیادی رسیده است. این ویدیو از لحاظ کیفیت، ویدیوی خوبی نیست، اما هدف آن هم چیزی جز این نیست…

بسیاری از افرادی که گوشی‌شان خیس شده بود، در قسمت نظرات این ویدیو از آن تشکر کرده‌اند. از جمله “رفتم توی رودخونه و گوشی تو جیبم بود”، “بخار دوش باعث شد بیام اینجا”. این کاربران به این صورت نظرات خود را به اشتراک گذاشته‌اند. اگر به نظرات باور داشته باشید، نیمی از ۴۵ میلیون بازدید این ویدیو مربوط به افرادی است که گوشی‌شان را به حمام برده‌اند و معتقدند با پخش این ویدیو همه چیز درست خواهد شد.

از آن زمان به بعد، سعی کرده‌ایم بفهمیم که آیا این ویدیوها واقعاً کار می‌کنند یا خیر. آیا این کاربران خوش‌ شانس فقط به دلیل داشتن گوشی های مقاوم تر شانس برگرداندن گوشی های خود را داشته اند؟ یا باید روش استفاده از برنج را کنار بگذاریم و به جای آن ویدیوهای یوتیوبی را توصیه کنیم؟

به گفته یک مجله مربوط به تکنولوژی:« اولین کاری که کردم این بود که از سازندگان گوشی‌ها پرسیدم نظرشان چیست. هیچ فردی در اپل، گوگل یا سامسونگ پاسخ قانع کننده‌ای نداد، اما چند نفر از افرادی که با آن‌ها صحبت کردم معتقد بودند این نظریه منطقی به نظر می‌رسد. در نهایت به نظریه ای رسیدیم و آن هم این بود که بلندگو فقط هوا را به اطراف می‌فرستد و اگر بتوانید آن را با شدت کافی به حرکت درآورید، ممکن است بتوانید قطرات آب را از جایی که آمده‌اند بیرون کنید. هرچه صدا بم‌تر و بلندتر باشد، حرکت هوا بیشتر است و احتمال خروج آب بیشتر می‌شود.

بهترین مثال واقعی برای این کار، احتمالاً اپل واچ است که دارای ویژگی خاصی برای بیرون راندن آب پس از خیس شدن است. شرکت iFixit این نظریه را تست کرد. آن‌ها چهار گوشی را خیس کردند. این گوشی ها شمال یک آیفون ۱۳، یک پیکسل ۷ پرو، یک پیکسل ۳ و یک نوکیا ۷.۱ بود. نتایج مختلفی از این آزمایش بدست آمد. پیکسل ۷ پرو تقریباً خشک بود، نوکیا ۷.۱ تقریباً خراب شده بود و آیفون ۱۳ و پیکسل ۳ در حدی بینابینی بودند.

اما آیا نقش ویدیوهای یوتیوبی واضح بود؟ بله، تا حدی! این ویدیوها می‌توانند کمی کمک کنند، اما راه‌حل کاملی نیستند. بلندگوی گوشی به اندازه کافی قدرتمند است تا هوا را از نزدیکی بلندگو بیرون بفرستد، اما نه برای حل مشکلات دیگر دستگاه، مانند زیر دکمه‌ها، پورت USB یا شیار سیم‌کارت!

بنابراین، شاید بهتر باشد یک ویدیوی آب‌ زدایی را ذخیره کنید و در مواقع اضطراری پخش کنید. به انجمن “صدایی برای حذف آب از بلندگوی گوشی (تضمینی)” بپیوندید، جایی که همه به زنده ماندن دستگاه یکدیگر کمک می‌کنند. اما به آن زیاد اعتماد نکنید.