گزارش جدیدی فاش کرده که مایکروسافت سالانه مبلغ حیرت انگیزی را برای تشویق توسعه دهندگان و ناشران استودیوهای ثالث به منظور آوردن بازی های خود به Xbox Game Pass صرف می کند. طبق گزارش بلومبرگ، مایکروسافت اکنون سالانه یک میلیارد دلار برای آوردن بازی های استودیوهای ثالث به این سرویس اشتراکی هزینه می کند. این سایت همچنین اعلام کرده که مایکروسافت به ناشران کوچکتر، “مبالغی در حد چندین میلیون دلار” به صورت پیش پرداخت پیشنهاد می دهد تا بازی های خود را در Game Pass عرضه کنند.

مایکروسافت به درخواست GameSpot برای ارائه جزئیات بیشتر در این خصوص پاسخی نداده است. به نظر می رسد که مایکروسافت برای آوردن یک بازی جدید به Game Pass در زمان عرضه آن، مبلغ بیشتری نسبت به توافقات مربوط به عناوین قدیمی تر پرداخت می کند.

در سال ۲۰۲۱، فیل اسپنسر، مدیرعامل مایکروسافت گیمینگ، به صراحت در مورد نبود یک روش ثابت برای معاملات مربوط به انتشار بازی ها در Game Pass صحبت کرد. او در گفت وگو با The Verge اظهار داشت که معاملات مایکروسافت در این زمینه بسیار متنوع هستند و این تنوع ممکن است به نظر “غیرمدیریت شده” بیاید.

در برخی موارد، مایکروسافت تمام هزینه های توسعه یک بازی را تأمین می کند و استودیو می تواند بازی خود را در فروشگاه های رقیب مانند پلی استیشن و استیم، یا در خرده فروشی ها بفروشد، در حالی که مایکروسافت از مزیت داشتن یک بازی دیگر در Game Pass بهره مند می شود. اسپنسر گفت: “برای آنها، خود را از هرگونه ریسک احتمالی محافظت کرده اند. بازی ساخته می شود، سپس آنها تمام مزایای خرده فروشی را خواهند داشت و ما هم فرصت عرضه بازی به صورت همزمان در Game Pass را به دست می آوریم. این یک پرداخت نقدی ثابت به یک توسعه دهنده است.”

در موارد دیگر، ممکن است یک بازی تکمیل شده باشد و مایکروسافت با توافقی نقدی، آن را به Game Pass بیاورد. اسپنسر همچنین به معاملات مختلف بر اساس میزان استفاده و درآمدزایی بازی ها از طریق فروش های درون بازی اشاره کرد. اسپنسر گفت: “ما آماده ایم با شرکای مختلفی تجربه کنیم، زیرا فکر نمی کنیم که همه چیز را فهمیده ایم. وقتی شروع کردیم، یک مدل داشتیم که تماماً بر اساس استفاده بود. بیشتر شرکا گفتند: بله، ما این را درک می کنیم، اما به آن باور نداریم، پس فقط پول را پیش پرداخت کنید.

مایکروسافت می تواند به ناشران کوچکتر پول زیادی پرداخت کند تا بازی های خود را به Game Pass بیاورند، اما ناشران بزرگتر همیشه این پول را نمی پذیرند یا حاضر نیستند بازی های خود را در این سرویس قرار دهند. به عنوان مثال، استروس زلنیک، رئیس شرکت Take-Two (مالک عناوین بزرگی مانند GTA و Red Dead)، به بلومبرگ گفت که قرار دادن بازی های بزرگ در Game Pass در زمان عرضه “هیچ منطقی ندارد.”

اگرچه Take-Two برخی از عناوین قدیمی تر خود را مانند Grand Theft Auto V و Red Dead Redemption II در Game Pass قرار داده بود، اما این عناوین اکنون از این سرویس حذف شده اند. اخیراً زلنیک در مورد تصمیم مایکروسافت برای قرار دادن Call of Duty: Black Ops 6 در زمان عرضه روی Game Pass اظهار نظر کرد و گفت که این تصمیم می تواند به افزایش اشتراک های Game Pass کمک کند، اما تنها برای مدت زمانی محدود.

بسیاری از تحلیلگران اقتصادی درباره پایداری مدل عرضه بازی های جدید در Game Pass سوالاتی مطرح کرده اند. یکی از دلایلی که Sony بازی های جدید پلی استیشن را در روز عرضه به PlayStation Plus نمی آورد، همین موضوع است.

در اخبار دیگر مربوط به Game Pass، یک رده جدید استاندارد از این سرویس به تازگی راه اندازی شده است، هرچند که دارای تفاوت های مهمی با نسخه های دیگر است.