مطمئنم با ChatGPT آشنا هستید. چت باتی که توسط هوش مصنوعی و با پشتیبانی شرکت OpenAI راه اندازی شد. ساز و کار این هوش مصنوعی به این شکل است که شما هر سوالی داشته باشید میتوانید از ChatGPT بپرسید و این هوش مصنوعی با استفاده از یادگیری ماشین، پاسخ شما را در قالب یک مکالمه خواهد داد. حالا OpenAI از راه اندازی SearchGPT خبر داده است، ویژگی جدیدی در ChatGPT که امکان سرچ لحظه ای در وب و ارائه اخبار و داده های زنده از منابع تأییدشده را فراهم می کند.

اگر در حال بازاریابی و تبلیغ کسب وکار خود از طریق پلتفرم های جستجو مانند گوگل یا مایکروسافت بینگ هستید، احتمالاً سوالاتی مانند “SearchGPT چگونه کار می کند؟” یا “SearchGPT چه تاثیری بر کمپین های سرچ گوگل ادز و ارگانیک خواهد داشت؟” در ذهن شما شکل گرفته است. در این راهنمای کامل از SearchGPT، به تمام این سوالات و موارد دیگر پاسخ داده ایم.

SearchGPT چیست؟

SearchGPT یک موتور جستجوی مبتنی بر هوش مصنوعی، مشابه AI Overviews گوگل است که پاسخ به سوالات کاربران ChatGPT را به شکل مکالمه ای و بر اساس اطلاعات لحظه ای از سراسر وب ارائه می دهد. در حال حاضر، تنها کاربران ChatGPT Plus و Team می توانند از قابلیت سرچ ChatGPT استفاده کنند، البته یک افزونه کروم هم برای آن وجود دارد و به زودی این ویژگی برای همه کاربران در دسترس خواهد بود.

مزایا و معایب SearchGPT

آیا باید از سرچ ChatGPT استفاده کنیم؟ در این قسمت به بررسی مزایا و معایب SearchGPT میپردازیم تا انتظارات خود را مطابق با واقعیت این ویژگی تنظیم کنید و در مسیر استفاده از این تکنولوژی با چالش های کمتری مواجه شوید.

سرچ ChatGPT

مزایا SearchGPT

اگر از این ابزار برای سرچ استفاده کنید، به جای لیستی از لینک ها و سایت های مختلف، جواب خود را به شکل دقیق و مستقیم دریافت خواهید کرد. البته منابع پاسخ هایی که این هوش مصنوعی به شما میدهد به شکل لینک های جانبی در کنار پاسخ اصلی به شما ارائه میشود تا بتوانید صحت اطلاعات بررسی کنید. یک مزیت دیگر این ابزار، امکان پرسش سوالات تکمیلی بیشتر است که یک تجربه تعاملی و ساده تر را در زمینه جستجو و سرچ برای کاربر فراهم میکند.

معایب SearchGPT

همه ما میدانیم که هوش مصنوعی همچنان نوپا است و اصلا نمیتوان گفت که ابزارهای هوش مصنوعی بی نقص هستند. SearchGPT نیز از این قاعده مستثنی نیست و دقت و صحت پاسخی که به کاربر میدهد، مانند هر هوش مصنوعی دیگری وابسته به دستوری است که کاربر برای او مینویسد. درضمن فراموش نکنید که پاسخ های هوش مصنوعی نیاز به بررسی دارند؛ چرا که هوش مصنوعی تنها اطلاعات موجود را به شما میدهد و خودش دانشی از موضوع ندارد و پاسخ هایش میتوانند اشتباه باشند.

یکی دیگر از مشکلات پاسخ های هوش مصنوعی، طولانی بودن آن است. پس اگر به دنبال یک جواب کوتاه، مختصر و یک جمله ای هستند، احتمالا این ابزار هنوز هم خواسته هایتان را برآورده نخواهد کرد.

مقایسه سرچ ChatGPT با دیگر پلتفرم های جستجو

حال که کمی با این پلتفرم سرچ جدید آشنا شدیم، باید آن را با دیگر پلتفرم های جستجو مثل گوگل یا مایکروسافت مقایسه کنیم تا به شکلی ملموس تر متوجه تفاوت در تجربه کاربری آن ها شوید.

مقایسه SearchGPT با گوگل

تا این لحظه، دنیای مارکتینگ و تبلیغات جستجو پیش بینی کرده است که SearchGPT عملکرد بهتری نسبت به AI Overviews (AIO) گوگل خواهد داشت. برای مثال، SearchGPT به طور محوریت بیشتری بر مکالمه و دیالوگ با کاربر دارد. همچنین، در نمایش منابع خود شفاف تر عمل می کند و به جای استفاده از آیکون های لینک مانند AIO گوگل، فهرست کاملی از منابع را در نوار جانبی نمایش می دهد.

اگر بخواهیم سرچ چت جی پی تی را با سرچ سنتی در گوگل مقایسه کنیم، هنوز داده کافی برای این کار نداریم اما چیزی که واضح است این است که SearchGPT محدودیت هایی در زمینه جستجوی کسب و کارهای محلی یا موقعیت های مکانی دارد. این محدودیت به گونه ای است که اگر آدرس دقیقی از او را روی نقشه بخواهید، شما را مستقیم به گوگل مپ هدایت میکند.

مقایسه SearchGPT با بینگ

Bing نیز یک راهکار هوش مصنوعی مکالمه محور به نام Microsoft Copilot دارد که با جستجوی Bing ادغام شده است. یکی از تفاوت های اصلی این است که Copilot شامل برخی ویژگی ها و قابلیت های خرید است، بنابراین برخلاف SearchGPT، کاربران می توانند مستقیماً از طریق راهکار جستجوی هوش مصنوعی Bing خرید کنند.

مقایسه SearchGPT و گوگل

چطور خودمان را برای سرچ چت جی پی آماده کنیم؟

با پیدایش روش ها و ابزارهای جدید برای جستجو در وب، مانند SearchGPT، فرصت های بیشتری برای دسترسی به مشتریان فراهم میشود و میتوانید گستره مارکتینگ خود را از تبلیغات گوگل ادز فراتر ببرید. اما بهتر است به جای تمرکز صرف بر کلمات کلیدی که فقط منجر به خرید میشوند، به انواع موضوعات کلیدی و سوالاتی که بازار هدف شما را در بر میگیرد نیز توجه کنید. چرا که هیچکس از هوش مصنوعی چیزی نمیخرد اما سوالاتش را از او میپرسد!

در مورد رابطه SearchGPT  و تبلیغات کلیکی (PPC)، هنوز برای نظر دادن و پیش بینی زود است. درواقع هنوز حتی نمیدانیم که این ابزار چطور محتوایی را برای نمایش دادن انتخاب میکند! با این حال OpenAI بیان کرده است که امکان ایجاد تبلیغات در SearchGPT در آینده وجود خواهد داشت، اما به جای تبلیغات متنی قدیمی، انتظار میرود که تبلیغات مکالمه محور باشند و با مسیر کاربر در این ابزار تناسب بیشتری داشته باشند.

با این حال، تمرکز بر ایجاد محتوای کاربرپسند و مفید و پیروی از بهترین شیوه ها احتمالاً در درازمدت موفقیت شما را تضمین خواهد کرد. به نظر می رسد که SearchGPT محتوای مرتبط، به روز و معتبر را که شامل انواع رسانه ها مانند تصاویر و ویدئوها است، ترجیح می دهد. در نهایت، صرف نظر از پلتفرم، محتوای باکیفیت، جذاب و غنی از رسانه وب سایت شما می تواند در صدر نتایج برای مشتریان بالقوه شما قرار گیرد.

آینده ابزار SearchGPT

زمان نشان خواهد داد که آیا SearchGPT به بهبود فضای جستجو و سرچ کاربران کمک می کند یا تأثیرات منفی آن زور بیشتری خواهند داشت! تا زمانی که اطلاعات بیشتری در دسترس داشته باشیم، آغوش خود را به روی کانال های مختلف بازاریابی، از جمله سرچ ChatGPT، برای جذب مشتریان و بهینه سازی استراتژی باز کنید. دنیای تکنولوژی همواره در حال پیشرفت است و در این میان افرادی پیشرفت میکنند که بدون تعصب از این ابزارها برای سوددهی بیشتر استفاده میکنند.