تبلیغات گوگل ادز هر روز بیشتر توسط مردم شناخته میشود و مورد استقبال قرار میگیرد. با افزایش این محبوبیت، حتما خیلی از شما به دنبال آشنایی و یادگیری بیشتر درمورد این ابزار قدرتمند مارکتینگ هستید. در این مقاله میخواهیم به زبان ساده شما را با تبلیغات گوگل ادز آشنا کنیم تا با اطلاعات کامل تری بتوانید کمپین های خود را مدیریت کنید. در این آموزش مقدمانی گوگل ادز به کلیت کمپین ها و نحوه کارکرد و هدف آن ها آشنا خواهید شد و بعد از این اموزش میتوانید کسب و کار خود را به شکل درست تری در گوگل تبلیغ کنید.

اولین سوال این است که هدف شما از به کار گیری گوگل ادز چیست؟ غیر از اینکه میخواهید فروش خود را بیشتر کنید، چه چیز دیگری مد نظر دارید؟ کمپین های گوگل ادز شما چقدر پول نیاز دارند؟ از کجا بفهمیم کمپین تبلیغاتی ما به خوبی کار میکند؟ برای رسیدن به این سوالات، مقاله جیمکس ادز را تا انتها مطالعه کنید.

گوگل ادوردز چیست؟

گوگل ادز که قبلاً گوگل ادوردز نامیده می شد، یک پلتفرم تبلیغات آنلاین مبتنی بر سیستم مزایده ای است که شامل تبلیغ کسب و کارها در موتور جستجو با فرمت متنی، تبلیغات ویدیویی، تبلیغات بنری، تبلیغات یوتیوب و… است. وقتی یک وبسایت کمپین تبلیغاتی گوگل میسازد و آن را فعال میکند، این تبلیغ در نتایج جستجوی گوگل و میلیون ها وب سایت شریک گوگل ظاهر می شود.

گوگل ادز بزرگترین ناشر تبلیغات دیجیتال در ایالات متحده است که 28.4 درصد از کل درآمد تبلیغات را به خود اختصاص داده است.

آموزش نحوه کار تبلیغات گوگل ادز

شما تبلیغ رو میسازید، قیمت گذاری برای مزایده را انجام میدهید، منتظر میمانید و سپس فروش آغاز میشود. پایه و اساس کارکرد گوگل ادز به همین سادگی است اما چند نکته کوچک وجود دارد که باید از آن ها مطلع باشید.

نحوه ایجاد تبلیغ در گوگل به بگذاریم برای بعد. فعلا همین را بدانید که سیستم تبلیغات گوگل ادز بر پایه یک سیستم پرداختی به ازای اقدام کاربر میچرخد. یعنی چه؟ یعنی شما به ازای هر کلیکی که کاربر روی تبلیغ شما میکند، یک میزان هزینه خاصی را پرداخت میکند. این قیمت معمولا متغیر بوده و به عوامل متعددی نیز بستگی دارد. برای مثال اینکه چند برند دیگر در مزایده کلمات کلیدی شما شرکت کرده اند یا میزان سرچ آن کلمه چقدر است.

وقتی شما تبلیغ خود را میسازید، حداکثر قیمت پیشنهادی خود را نیز مشخص میکنید. سه گزینه موجود برای قیمت گذاری این موارد هستند:

  1. هزینه به ازای کلیک (CPC): پرداخت هزینه به ازای هر باری که یک کاربر روی تبلیغ شما کلیک میکند.
  2. هزینه به ازای نمایش (CPM): پرداخت هزینه به ازای هر 1000 بار نمایش تبلیغ شما.
  3. هزینه به ازای تعامل (CPE): پرداخت هزینه به ازای زمانی که یک کاربر با تبلیغ شما تعامل میکند. (فرمی را پر میکند یا ویدیویی را تماشا میکند و…).

برای مثال اگر شما برای تبلیغ خود 2 دلار قیمت تعیین کنید و گوگل بگوید قیمت آن 2.55 دلار است، تبلیغ شما در گوگل نمایش داده نمیشود؛ درحالیکه اگر قیمت 2.56 را برای تبلیغ خود در نظر میگرفتید، احتمال نمایش تبلیغتان خیلی بیشتر میشد. نکته مهم این است که این رقم مشخص شده، با بودجه کلی کمپین شما متفاوت است. در مقاله مربوط به روش های موثر برای مدیریت بودجه کمپین گوگل ادز، به بررسی بودجه روزانه و بودجه مشترک و… پرداخته ایم.

اگر مبتدی هستید و تازه قدم در مسیر آموزش تبلیغات گوگل ادز گذاشته اید، پیشنهاد میکنم که بودجه روزانه تعیین کنید و ادامه کار را به گوگل بسپارید. مثلا اگر بودجه کلی شما 1000 دلار است و میخواهید یک کمپین 30 روزه راه بیندازید، روزانه 33 دلار خرج خواهید کرد (میانگین). بودجه بندی برای گوگل ادز به همین سادگی است.

یک عامل دیگر که در قیمت گذاری تاثیر دارد، کوالیتی اسکور یا امتیاز کیفی تبلیغ است. کوالیتی اسکور یعنی امتیاز گوگل به تطابق تبلیغ شما با نیازها و هدف مشتری و کلمه کلیدی مربوطه. کوالیتی اسکور در سال 2024 به طور مستقیم روی جایگاه تبلیغ اثری ندارد اما به شکل غیر مستقیم اثرگذار است. کوالیتی اسکور بالاتر یعنی شما نیاز و هدف مشتری بالقوه از سرچ یک کلمه کلیدی را دقیق تر تشخیص داده اید.

انواع تبلیغات گوگل ادز

تبلیغات گوگل ادز در طول سال‌ها تغییرات بسیاری داشته و ویژگی‌ها و انواع تبلیغات جدیدی به آن افزوده شده است. در حال حاضر، تبلیغات گوگل شامل موارد زیر است:

  • تبلیغات جستجو (Responsive Search Ads)
  • تبلیغات Performance Max
  • تبلیغات Discovery
  • تبلیغات نمایشی (Display Ads)
  • تبلیغات خرید (Shopping Ads)
  • تبلیغات اپلیکیشن (App Ads)
  • کمپین‌های هوشمند (Smart Campaigns)

تبلیغات جستجو یا سرچ ادز

این نوع تبلیغات که به عنوان تبلیغات جستجوی کلاسیک شناخته می‌شوند، یکی از اصلی‌ترین انواع تبلیغات گوگل ادز هستند. این تبلیغات مبتنی بر متن هستند و در صفحات نتایج موتور جستجوی گوگل (SERPs) نمایش داده می‌شوند.

در گذشته، تبلیغات به همان شکلی که نوشته می‌شدند نمایش داده می‌شدند. اما اکنون، تبلیغات سرچ گوگل این امکان را به شما می‌دهند که چندین متن مختلف برای هر تبلیغ بنویسید و هوش مصنوعی گوگل بهترین ترکیب از این متون را بر اساس درخواست و هدف کاربر از سرچ انتخاب می‌کند.

این تبلیغات با برچسب “Sponsored” نمایش داده می‌شوند.

زمان استفاده:
این تبلیغات باید همیشه مورد استفاده قرار گیرند، زیرا ساده‌ترین و پرکاربردترین فرمت تبلیغ در گوگل هستند و هر برند می‌تواند از آن‌ها بهره‌مند شود.

تبلیغات  Performance Max

تبلیغات Performance Max کمتر به عنوان یک نوع تبلیغ و بیشتر به عنوان یک استراتژی کلی در نظر گرفته می‌شود. گوگل Performance Max را ترکیبی از بهترین الگوریتم‌های یادگیری ماشین و استراتژی‌های قیمت گذاری اتوماتیک می‌داند که با داده‌های ارائه‌شده توسط شما که آموزش تبلیغات گوگل ادز را تمام کرده اید، ترکیب می‌شود تا بهترین نتایج ممکن به دست آید.

زمان استفاده:
این نوع تبلیغات برای تکمیل کمپین‌های سرچ پایه پیشنهاد می‌شود، به ویژه زمانی که هدف مشخصی دارید و داده‌های اضافی برای هدف‌گذاری تبلیغات در اختیار گوگل قرار می‌دهید.

تبلیغات خرید (Shopping Ads)

تبلیغات خرید از کاتالوگ محصولات شما استفاده می‌کنند. گوگل به‌طور خودکار محصولاتی که به‌نظرش به سلیقه کاربر مرتبط هستند را به او نمایش می‌دهد. این نوع تبلیغات به کاربران این امکان را می‌دهد که محصولات مختلف را در قالب یک لیست خرید مرور کنند.

آموزش شاپینگ ادز

زمان استفاده:
تبلیغات خرید برای هر فروشگاه اینترنتی ضروری است، به‌ویژه اگر از پلتفرم‌هایی مانند  Shopify، WooCommerce  یا BigCommerce  استفاده می‌کنید.

تبلیغات اپلیکیشن (App Ads)

این نوع تبلیغات دقیقاً همان‌طور که از نامشان مشخص است، به هدف ترغیب کاربران برای دانلود اپلیکیشن‌های iOS یا اندروید شما طراحی شده‌اند. البته شما برای تبلیغ اپلیکیشن های اندروید آزادی عمل و امکانات بیشتری در اختیار دارید چون گوگل صاحب برنامه google play store است.

زمان استفاده:
زمانی که یک اپلیکیشن دارید و می‌خواهید کاربران را مجاب کنید آن را نصب کنند، یا کاربران فعلی اپلیکیشن را بیشتر درگیر کنید، این نوع تبلیغات مناسب است. برای اپلیکیشن‌های اندروید حتی می‌توانید کمپین‌های پیش‌ثبت‌نام نیز راه‌اندازی کنید تا پیش از انتشار اپلیکیشن کاربران را جذب کنید و قبل از شروع کار مشتری داشته باشید.

کمپین‌های هوشمند (Smart Campaigns)

در واقع، هر کمپینی می‌تواند یک کمپین هوشمند باشد، اگر آن را تنظیم کنید تا از استراتژی‌های قیمت گذاری هوشمند، هدف‌گذاری یا جایگذاری تبلیغات گوگل ادز که توسط هوش مصنوعی پشتیبانی می‌شوند، استفاده کند.

در گذشته، شما واقعاً به یک متخصص گوگل ادز نیاز داشتید تا هر تبلیغ را به صورت اختصاصی طراحی و تست کند تا بهترین نتیجه حاصل شود. اگرچه متخصصان گوگل ادز همچنان ارزشمند هستند، اما تبلیغات هوشمند گوگل ادز پیشرفت زیادی کرده است. برای اکثر کاربران – به‌ویژه آن‌هایی که به تازگی آموزش تبلیغات گوگل ادز شروع کرده‌اند – کمپین‌های هوشمند بهترین انتخاب هستند.

گوگل کمپین‌های هوشمند را کنار می‌گذارد و به سراغ Performance Max می‌رود

برای بهینه‌سازی کمپین هوشمند خود، باید یکی از اهداف زیر را تعیین کنید:

  • دریافت لیدهای بیشتر (تماس‌های تلفنی)
  • افزایش بازدید از مکان فیزیکی کسب‌وکار شما
  • افزایش فروش یا ثبت‌نام‌های وب‌سایت
  • افزایش آگاهی از برند (کمپین‌های ویدئویی)

تبلیغات Discovery

تبلیغات Discovery در مکان‌هایی نمایش داده می‌شوند که افراد بیشتر احتمال دارد به دنبال تحقیق درباره محصولات یا مشاهده نقد و بررسی آن‌ها باشند. این مکان‌ها معمولاً شامل صفحه اصلی یوتیوب، بخش “مشاهده بعدی” (Watch Next)، تبلیغات درون جیمیل می‌شوند. همچنین، این تبلیغات در صفحه اصلی گوگل نیز نمایش داده می‌شوند. به نوعی این تبلیغات ترکیبی از تبلیغات نمایشی و خرید هستند.

برای انتخاب اینکه کدام تبلیغ Discovery به یک کاربر نشان داده شود، گوگل از اطلاعات زیر استفاده می‌کند:

  • فعالیت‌های وب و اپلیکیشن
  • مخاطبان
  • تاریخچه مکان‌یابی
  • تنظیمات مکان (مانند موقعیت‌های ذخیره‌شده “خانه” و “محل کار” و سایر موارد)

شاید کمی ترسناک به‌نظر برسد، اما این نوع هدف‌گذاری برای شرکت شما بسیار مؤثر است.

زمان استفاده:

  • برای افزایش فروش.
  • برای هدف‌گذاری مجدد مشتریان (ریتارگتینگ) قبلی با تعریف یک مخاطب سفارشی.

تبلیغات یوتیوب

برای بیشتر افراد تبلیغات یوتیوب قبل از پخش ویدئوها، در حین پخش و یا در مکان‌های دیگر مانند صفحه اصلی یوتیوب و… نمایش داده می‌شوند.

اینکه چه کسی تبلیغات ویدئویی شما را می‌بیند، به چندین عامل بستگی دارد، از جمله:

  • اینکه کاربر وارد حساب کاربری شده است یا نه
  • علایق کاربر
  • تاریخچه مشاهده
  • هدف کمپین تبلیغاتی شما
  • تنظیمات هدف‌گذاری کمپین

زمان استفاده:

  • برای معرفی محصولات جدید، ارائه پیشنهادات یا آگاهی‌رسانی درباره برند. تبلیغات ویدئویی تقریباً برای هر هدف و کمپینی کار می‌کنند، به شرطی که محتوای ویدئویی باکیفیت داشته باشید.

تبلیغات نمایشی (Display Ads)

تبلیغات نمایشی شامل تصاویر یا ویدئوهایی هستند که در میلیون‌ها وب‌سایت در سراسر جهان که بخشی از شبکه نمایش گوگل هستند، و همچنین در سایت‌های گوگل مانند یوتیوب، نمایش داده می‌شوند.

شما می‌توانید هر تبلیغ را به صورت دستی تعریف کنید یا مجموعه‌ای از asset ها مانند تصاویر، ویدئوها، لوگوها و عناوین را بارگذاری کنید و اجازه دهید هوش مصنوعی گوگل ادز بهترین ترکیب‌ها را برای هدف‌گذاری مخاطب شما ایجاد کند. این کار به‌عنوان بخشی از کمپین‌های Smart Display یا Performance Max انجام می‌شود.

زمان استفاده:

  • زمانی مه تصاویر یا ویدئوهای خوبی دارید، باید تبلیغات نمایشی را امتحان کنید.
  • زمانی که می‌خواهید مخاطبان موجود خود را هدف‌گذاری مجدد کنید، مانند درگیر کردن دوباره مشتریان قبلی.

هزینه تبلیغات گوگل چقدر است؟

پاسخ ساده این است: هر چقدر که شما بخواهید. اما درواقع، هزینه تبلیغات گوگل به عوامل مختلفی مانند حوزه فعالیت، مکان، استراتژی هدف‌گذاری، متن تبلیغ و هدف کمپین بستگی دارد. که بالاترین نرخ در جهان است. اما در صنایع و مکان‌های مختلف این هزینه می‌تواند متفاوت باشد.

چگونه تبلیغات گوگل را در ۵ مرحله ایجاد کنیم

در این بخش به نحوه ایجاد تبلیغات گوگل در ۵ مرحله ساده خواهیم پرداخت:

ساخت حساب کاربری گوگل ادز

ابتدا تمام مراحل اولیه را انجام دهید، که شامل موارد زیر است:

  • وارد کردن نام کسب‌وکار و آدرس وب‌سایت
  • اتصال هر حساب کاربری مرتبط با گوگل مانند کانال یوتیوب یا پروفایل Google My Business
  • تکمیل اطلاعات پرداخت و صورتحساب

ساخت اولین کمپین

در داشبورد اصلی گوگل ادز، روی “ایجاد کمپین جدید” کلیک کنید سپس هدف خود را برای کمپین انتخاب کرده و روی “ادامه” کلیک کنید.

داشبورد کمپین گوگل ادز

تنظیم استراتژی مزایده

پس از تعیین هدف و فرمت تبلیغ، به گوگل ادز بگویید که چقدر می‌خواهید هزینه کنید و بودجه‌تان برای چه چیزی بهینه‌سازی شود (مثلاً تبدیل‌ها، لیدها، ترافیک و غیره). این مورد اختیاری است، اما می‌توانید هزینه هدف برای هر اقدامی را مشخص کنید، هرچند به شما که تازه کار هستید و درحال آموزش و یادگیری تبلیغات گوگل ادز هستید پیشنهاد می‌کنم این گزینه را غیرفعال بگذارید و اجازه دهید گوگل مزایده‌ها را بهینه‌سازی کند.

قیمت گذاری گوگل ادز

هدف‌گذاری مخاطب

در اینجا به گوگل می‌گویید که مخاطبان شما کجا هستند. مکان‌ها ویا زبان‌هایی که می‌خواهید هدف‌گذاری کنید را انتخاب کنید، و همچنین دسته‌های علاقه‌مندی اضافی را می‌توانید انتخاب کنید. کاربران پیشرفته می‌توانند مخاطبان سفارشی خود را بارگذاری کرده، و جزئیات جمعیتی را دقیق‌تر تنظیم کنند.

آموزش هدف گذاری مخاطب گوگل

ایجاد تبلیغات

ایجاد تبلیغات یک موضوع گسترده است و همه چیز به صنعتی که در آن فعالیت می‌کنید، اهداف و asset های موجود بستگی دارد. اما برای شروع، حداقل به چند اد گروپ نیاز دارید. گوگل شما را در این فرآیند راهنمایی می‌کند و از شما می‌خواهد که آدرس اینترنتی (URL) و کلمات کلیدی مرتبط را وارد کنید.

سپس گوگل ادز از شما می‌خواهد که چند تبلیغ بنویسید. به محض ساخت تبلیغ، پیش‌نمایش آن را در سمت راست صفحه خواهید دید.

مواردی که باید وارد کنید شامل این است:

  • یک آدرس اینترنتی (URL)
  • حداکثر ۱۵ گزینه برای عنوان
  • حداکثر ۴ دیسکریپشن
  • تصاویر
  • لینک‌های سایت: حداقل ۴ لینک اضافی و خاص که زیر تبلیغ شما ظاهر می‌شود.
  • Callouts : ویژگی‌های خاص مثل “تحویل رایگان” و غیره.

آموزش ساخت تبلیغ گوگل ادز

علاوه بر این‌ها، می‌توانید جزئیات اختیاری مانند شماره تلفن، لینک فروشگاه اپلیکیشن و غیره را اضافه کنید.

نیازی نیست که همه این آیتم‌ها را یک‌جا وارد کنید. اگر تازه آموزش تبلیغات گوگل ادز را آغاز کرده اید، کار را ساده بگیرید و فقط یک تبلیغ ایجاد کنید. همیشه می‌توانید بعداً آن را بررسی، اصلاح و تنظیم کنید.

۴ نکته برای ایجاد تبلیغات موفق در گوگل

  1. تمرکز روی عناوین:
    استفاده از ۱۵ عنوان مختلف در هر تبلیغ فرصت خوبی برای بهینه‌سازی تبلیغ و نمایش بهترین ترکیب عناوین توسط گوگل است.
  2. تست و آزمایش:
    آزمایش مداوم تبلیغات جدید و مقایسه عملکرد آن‌ها (A/B Testing) باعث بهبود نتایج شما خواهد شد.
  3. یک کال تو اکشن (Call to Action) واضح داشته باشید:
    در کمپین‌های ppc، کال تو اکشن باید ساده و واضح باشد تا کاربران بدانند چه کاری از آن‌ها انتظار می‌رود.
  4. از تمامی ویژگی‌های موجود در تبلیغات استفاده کنید:
    اگرچه برخی از جزئیات اختیاری هستند، اما اضافه کردن ویژگی‌هایی مانند لینک‌ها و توضیحات بیشتر می‌تواند باعث جلب توجه بیشتر شود و تبلیغ شما را از رقبا متمایز کند.

12 مورد از بهترین تبلیغ های گوگل ادز