آیا می خواهید بازده سرمایه گذاری خود در تبلیغات را به حداکثر برسانید؟ هر بار که فضایی برای تبلیغات موجود باشد، Google Ads یک بیدینگ برگزار می کند تا تصمیم بگیرد کدام تبلیغات نمایش داده می شوند و به چه ترتیبی این اتفاق بیفتد. برخلاف بیدینگ های معمولی، بالاترین پیشنهاد همیشه بهترین موقعیت را به دست نمی آورد . شما می توانید حتی با قیمتی کمتر به جایگاه برتر دست پیدا کنید. اگر نمی دانید چه کار می کنید، ممکن است تمام بودجه خود را فقط برای چند کلیک که شاید هیچ تبدیلی برای کسب وکارتان به همراه نداشته باشند، هدر دهید.

انواع  بیدینگ در Google Ads

در Google Ads دو نوع  بیدینگ وجود دارد:  بیدینگ دستی و بیدینگ خودکار.

تفاوت این دو نوع بیدینگ چیست؟

 بیدینگ دستی به این معنا است که شما، به عنوان تبلیغ کننده، حداکثر قیمت مورد نظر خود برای هر کلیک (CPC) را به صورت دستی در سطح کلمه کلیدی تعیین می کنید. جذابیت این روش در این است که شما برای “فضای بیلبورد” گوگل نه برای تعداد نمایش ها، بلکه تنها برای هر کلیکی که روی تبلیغ شما انجام می شود، هزینه پرداخت می کنید.

فرض کنید 100 نفر تبلیغ شما را مشاهده می کنند، اما شما فقط برای 6 نفری که روی آن کلیک می کنند، هزینه پرداخت می کنید و نه برای 94 نفر دیگر.

در  بیدینگ خودکار، شما عملاً کنترل  بیدینگ را به گوگل می سپارید و گوگل تصمیم می گیرد که شما در سطح CPC چه مقدار پرداخت می کنید. Google Ads به طور خودکار بر اساس احتمال کلیک یا تبدیل،  بیدینگ ها را برای تبلیغات شما تنظیم می کند. البته می توانید محدودیت هایی اعمال کنید تا گوگل بیش از حد هزینه نکند.

استراتژی های  بیدینگ در Google Ads

Google Ads چندین استراتژی bidding ارائه می دهد که به شما در تعیین  بیدینگ ها برای تبلیغات کمک می کند. این استراتژی ها با توجه به انواع مختلف کمپین ها طراحی شده اند، بسته به اینکه هدف شما دریافت کلیک، نمایش، تبدیل یا بازدید باشد.

در این مطلب، ما استراتژی های  بیدینگ Google Ads را که نتایج خوبی به همراه دارند بررسی می کنیم، همچنین استراتژی هایی که برای اهداف خاص مناسب هستند و استراتژی هایی که باید از آنها اجتناب کرد.

اگر مایل به تعیین bidding جداگانه برای کلمات کلیدی یا محل های خاص هستید، استراتژی  بیدینگ دستی برای شما مناسب است. با این حال، این رویکرد نیاز دارد که شما به انواع مختلف سیگنال ها مانند نوع دستگاه، مکان، زمان و روز هفته توجه کنید.

استراتژی  بیدینگ خودکار

استراتژی بیدینگ خودکار کار دشوار تنظیم بیدینگ ها را برای رسیدن به اهداف عملکردی شما به عهده می گیرد و بر اساس یادگیری ماشین و هوش مصنوعی کار می کند.

چگونه گوگل در بیدینگ خودکار تصمیم می گیرد که برای هر کلیک چقدر هزینه کند؟

گوگل با استفاده از داده های خود از پلتفرم های مختلف مانند جستجوی گوگل، یوتیوب، جی میل، گوگل کروم و Google Ads، توانایی دارد که برای هر کاربر به صورت متفاوتی  بیدینگ کند.

گوگل در واقع از مکانیسم های یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی استفاده می کند تا برای افراد مختلف،  بیدینگ های متفاوتی ارائه دهد. اگر به آن فکر کنید، گوگل اساساً یک شرکت داده است. آن ها مالک پلتفرم هایی مانند Google Search، YouTube، Gmail، Google Chrome، Google Analytics و Google Ads هستند. این به آن ها امکان می دهد تا داده های گسترده ای از این پلتفرم ها جمع آوری کنند و براساس آن،  بیدینگ ها را برای هر فرد به طور متفاوتی انجام دهند. البته این توضیح بسیار ساده شده است. با این حال، قطعاً ارزش امتحان کردن استراتژی های  بیدینگ خودکار را دارد، به ویژه استراتژی هایی که در این پست پیشنهاد می کنم، زیرا این ها آینده تبلیغات در گوگل خواهند بود. دیگر لازم نیست هر روز نگران تغییر  بیدینگ ها باشید. شما می توانید به هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی گوگل اعتماد کنید تا واقعاً براساس اهداف شما بهینه سازی کند.

انواع بیدینگ در گوگل ادز

کدام استراتژی بیدینگ را استفاده می کنم؟

حالا، چگونه بفهمیم که از کدام استراتژی  بیدینگ استفاده می کنیم؟ شاید شما می خواهید استراتژی های  بیدینگ خودکار را امتحان کنید، اما مطمئن نیستید که آیا قبلاً از یکی از آن ها استفاده کرده اید یا نه. اگر کمپین جستجو در حال اجرا دارید، مراحل زیر را دنبال کنید:

ابتدا وارد کمپین خود شوید. سپس به COLUMNS → Modify columns بروید. بعد به قسمت Attributes رفته و Bid strategy type را انتخاب کنید. در نهایت، روی Apply کلیک کنید. با حرکت به سمت انتهای ستون ها، می توانید ببینید که هر گروه تبلیغی از چه استراتژی  بیدینگ ای استفاده می کند. در اینجا می توانید ببینید که من از استراتژی  بیدینگ “Maximize Conversions” با هدف CPA استفاده کرده ام.

حالا، استراتژی های  بیدینگ خودکار که Google Ads ارائه می دهد چه هستند؟

استراتژی های مختلف بیدینگ Google Ads

برای مشاهده تمام استراتژی های  بیدینگ موجود در Google Ads، بیایید به یکی از کمپین های من برویم. از آنجا که قبلاً یک استراتژی  بیدینگ اعمال کرده ام، مراحلی که نشان می دهم به عنوان یک راهنما برای تغییر استراتژی  بیدینگ نیز عمل می کند. به Settings → Bidding → Change bid strategy بروید. روی Ok کلیک کنید و گزینه select bid strategy directly (not recommended) را انتخاب کنید. در اینجا می توانید ببینید که همه استراتژی های  بیدینگ به دو دسته ” بیدینگ های خودکار” و ” بیدینگ های دستی” تقسیم شده اند.

از آنجایی که استراتژی bidding دستی به راحتی قابل توضیح است، تمرکز اصلی اینجا بر روی بحث استراتژی های بیدینگ خودکار Google Ads خواهد بود.

استراتژی های بیدینگ خودکار گوگل

Maximize Clicks

استراتژی  بیدینگ Maximize Clicks  بیدینگ ها را طوری تنظیم می کند که شما با بودجه خود بتوانید بیشترین تعداد کلیک ها را دریافت کنید. اگر می خواهید حداکثر مبلغی که مایل به پرداخت برای هر کلیک هستید را کنترل کنید، می توانید یک محدودیت CPC تعیین کنید. برخی از افراد این استراتژی را نمی پسندند زیرا هدف آن ها از اجرای کمپین، دریافت تبدیل ها (مانند مشتری های جدید یا فروش) است، و Maximize Clicks هدف آن ها را بهینه نمی کند. اگر هدف اصلی شما دریافت بیشترین ترافیک ممکن است، این استراتژی  بیدینگ می تواند برای کمپین شما مناسب باشد.

Maximize Conversions

استراتژی Maximize Conversions اساساً به گوگل می گوید که شما می خواهید با بودجه خود، بیشترین تعداد تبدیل ها (مانند مشتری های جدید یا فروش) را دریافت کنید. به طور پیش فرض، این به معنای دریافت حداکثر تعداد تبدیل ها با هر هزینه ای است. با این حال، اگر محدودیتی در مورد مبلغی که مایل به پرداخت برای هر تبدیل هستید، دارید، توصیه می کنم که یک مقدار هدف (CPA) تعیین کنید.

Maximize Conversions with Target CPA

Target CPA مقدار متوسطی است که شما مایل به پرداخت برای هر تبدیل هستید. با فعال کردن این ویژگی، گوگل سعی می کند بیشترین تعداد تبدیل ها را با هدف CPA که شما تعیین کرده اید به دست آورد. آن ها به خوبی به این هدف دست می یابند. با این حال، با توجه به این محدودیت، تعداد نمایش هایی که دریافت می کنید تحت تأثیر قرار می گیرد. این همچنین روی میزان ترافیک و نرخ کلیک و نرخ تبدیل تأثیر می گذارد. اگر متوجه شدید که وقتی CPA هدف خود را تعیین می کنید، هیچ نمایش و کلیکی دریافت نمی کنید، ممکن است نیاز داشته باشید که مقدار CPA هدف خود را افزایش دهید تا به گوگل آزادی بیشتری در تعیین  بیدینگ ها بدهید.

قبل از استفاده از استراتژی Maximize Conversions with Target CPA، باید چند نکته را بررسی کنید. یکی اینکه باید ردیابی تبدیل ها را راه اندازی کنید. اگرچه داشتن داده در حساب شما اجباری نیست، ایده آل این است که حدود ۳۰ تا ۴۰ یا حتی ۵۰ تبدیل در یک دوره ۳۰ روزه داشته باشید. گوگل حتی ممکن است یک CPA هدف را بر اساس عملکرد CPA واقعی شما در چند هفته گذشته پیشنهاد دهد. اگر آن مقدار داده در حساب خود ندارید، بهتر است فعلاً از این گزینه صرف نظر کنید و فقط با Maximize Conversions شروع کنید.

Maximize Conversion Value

استراتژی Maximize Conversion Value بسیار شبیه به استراتژی قبلی است. هر دو بر اساس دریافت بیشترین تعداد تبدیل ها در چارچوب بودجه شما هستند. تفاوت اصلی در این است که این استراتژی به هر تبدیل یک ارزش اختصاص می دهد که بر اساس نوع آن متفاوت است.

این رویکرد برای افرادی که فروشگاه های آنلاین (eCommerce) دارند بسیار مناسب است، زیرا شما می توانید درآمد را معادل با ارزش یک تبدیل تنظیم کنید. مشابه با استراتژی Maximize Conversions، شما همچنین می توانید یک تنظیم اختیاری برای تعیین Target ROAS (بازگشت هزینه تبلیغات) اضافه کنید که به صورت درصدی بیان می شود.

Maximize Conversion Value با هدف ROAS

هدف Target ROAS مقدار متوسط ارزش تبدیل است که شما می خواهید برای هر دلاری که برای تبلیغات خرج می کنید، دریافت کنید. فرض کنید شما می خواهید در ازای هر ۱ دلار که برای تبلیغات هزینه می کنید، ۳ دلار فروش کسب کنید. در این صورت، باید یک Target ROAS معادل ۳۰۰ درصد تعیین کنید.

برای استفاده از این نوع  بیدینگ، شما باید قبلاً ردیابی تبدیل ها را راه اندازی کرده باشید که این امکان را به شما می دهد تا مقادیر تبدیل را تنظیم کنید. این مقادیر می توانند پویا باشند، جایی که ارزش تبدیل به قیمت محصولات شما تعیین می شود، یا می توانید به برخی از تبدیل ها یک ارزش خاص اختصاص دهید.

یکی دیگر از شرایط لازم این است که شما باید حداقل ۱۵ تبدیل در ۳۰ روز گذشته داشته باشید. استراتژی Maximize Conversion Value with Target ROAS قطعاً یکی از بهترین گزینه های استراتژی  بیدینگ برای Google Ads است. برای بسیاری از افرادی که این استراتژی را در کسب و کارهای تجارت الکترونیک خود پیاده سازی می کنند، گوگل در دستیابی به این هدف موفق عمل می کند.

شاید به این موضوع نگاه کنید و فکر کنید که می خواهید سود خود را به طور قابل توجهی افزایش دهید و هدف ROAS خود را به ۵۰۰ درصد تنظیم کنید. خطر تعیین این مقدار بیش از حد بالا این است که ممکن است فرصت های فروش ارزشمند را از دست بدهید، زیرا گوگل برای دستیابی به سطح مشخصی از سودآوری محدودیت خواهد داشت. بنابراین همیشه باید تعادلی در تعیین مقدار Target ROAS وجود داشته باشد.

Target Impression Share

آخرین استراتژی که بررسی می کنیم، استراتژی Target Impression Share است. اگر هدف کمپین شما افزایش دیده شدن برندتان است، این استراتژی  بیدینگ برای شما مناسب است. گوگل سعی می کند  بیدینگ های شما را بهینه سازی کند تا به تعداد معینی از نمایش ها (Impressions) دست یابید.

در اینجا سه گزینه برای جایگذاری تبلیغات در استراتژی Target Impression Share وجود دارد که بسته به مکانی که می خواهید تبلیغات شما نمایش داده شوند، انتخاب می شوند:

  1. هرجایی در صفحه نتایج
  2. بالای صفحه نتایج
  3. در جایگاه اول مطلق (Absolute top)، که بالاترین جایگاه تبلیغاتی است.

پس از تعیین مکان تبلیغ، شما همچنین می توانید درصد Impression Share هدف را تعیین کرده و یک محدودیت Maximum CPC bid تنظیم کنید. اگر هدف شما این باشد که ۷۵٪ از نمایش ها در هر جایی از صفحه نتایج باشد، Google Ads به طور خودکار  بیدینگ های CPC شما را طوری تنظیم می کند که تبلیغ شما در ۷۵٪ از تعداد نمایش های ممکن در صفحه نتایج ظاهر شود.

این استراتژی برای کسانی که هدفشان تبدیل (Conversions) است، مناسب نخواهد بود.

دو استراتژی پیشنهادی ما:

دو استراتژی پیشنهادی ما Maximize Conversions with Target CPA و Maximize Conversion Value with Target ROAS هستند.

سوالات متداول:

  1. تفاوت بین بیدینگ دستی و خودکار چیست؟ بیدینگ دستی به تبلیغ کنندگان اجازه می دهد که برای هر کلمه کلیدی یا جایگذاری،  بیدینگ جداگانه ای تنظیم کنند، در حالی که  بیدینگ خودکار به هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی گوگل متکی است تا  بیدینگ ها را بر اساس اهداف عملکرد بهینه سازی کند.
  2. چگونه می توانم بفهمم که کدام استراتژی بیدینگ را استفاده می کنم؟ برای بررسی استراتژی  بیدینگ ای که در حال استفاده است، به تنظیمات کمپین خود بروید، ستون ها را تغییر دهید، گزینه Bid strategy type را از بخش Attributes انتخاب کنید و استراتژی  بیدینگ هر گروه تبلیغاتی را مشاهده کنید.
  3. کدام استراتژی های بیدینگ برای Google Ads توصیه می شوند؟ استراتژی های پیشنهادی Maximize Conversions with Target CPA و Maximize Conversion Value with Target ROAS برای دستیابی به اهداف خاص تبدیل و حفظ سودآوری مناسب هستند.

این ها استراتژی های مختلف Google Ads bidding  هستند که می توانید از آن ها استفاده کنید. با استفاده از استراتژی های بیدینگ خودکار، می توانید گوگل را مسئول تعیین  بیدینگ مناسب برای هر  بیدینگ تبلیغاتی قرار دهید و وقت خود را برای تلاش های استراتژیک دیگر متمرکز کنید.