در این مطلب هر آنچه که باید درباره راهنمای جامع تبلیغات گوگل ادز (که پیش تر با نام Google AdWords شناخته می شد) بدانید را آورده ایم تا بتوانید رشد کسب وکار خود را به سرعت افزایش دهید. در گذشته، تبلیغات دیجیتال جزو کارهای لوکس بود، اما اکنون یک ضرورت است، به ویژه اگر شما یک شرکت جدید هستید که تلاش می کنید تا خود را معرفی کنید.

اما چه نوع تبلیغات Google را باید استفاده کنید؟  اهداف  (علاوه بر فروش بیشتر) شما چه باید باشند؟ چگونه می توانید بفهمید که کمپین شما به درستی عمل می کند و مهم تر از همه، هزینه های Google Ads چقدر خواهد بود؟

بیایید به بررسی تمام چیزهایی که باید برای تسلط بر Google Ads در سال 2024 بدانید، بپردازیم.

Google Ads چیست؟

Google Ads، که پیش تر به عنوان Google AdWords شناخته می شد، یک پلتفرم تبلیغات آنلاین مبتنی بر پیشنهادات است که شامل تبلیغات متنی، تبلیغات ویدیویی، تبلیغات بنری، تبلیغات یوتیوب و گزینه های نمایش دیگر است. تبلیغات Google در نتایج جستجوی گوگل و میلیون ها وب سایت شریک گوگل نمایش داده می شوند.

Google Ads بزرگ ترین ناشر تبلیغات دیجیتال در ایالات متحده است که ۲۸.۴٪ از کل درآمد تبلیغات را به خود اختصاص می دهد.

راهنمای جامع :چگونه Google Ads کار می کند؟

شما یک تبلیغ می نویسید، پیشنهاد خود را قرار می دهید، منتظر می مانید و فروش ها وارد می شوند. این تقریباً تمام کارهایی است که انجام می شود اما با چند نکته کوچک.

در ادامه، نحوه ایجاد یک کمپین Google Ads را به طور مرحله به مرحله توضیح می دهیم، اما اساساً Google Ads بر اساس مدل قیمت گذاری پرداخت به ازای اقدام (معمولاً محاسبه شده به عنوان هزینه به ازای کلیک  یا CPC) کار می کند. یعنی شما به ازای هر بار که کاربر بر روی تبلیغ شما کلیک کند یا اقدام مورد نظر شما را انجام دهد، مبلغی پرداخت می کنید.این قیمت معمولاً تغییر می کند و به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله تعداد برندهای دیگری که در حال حاضر بر روی آن کلمه کلیدی تمرکز دارند، حجم جستجو، پوشش مورد انتظار، زمان روز یا سال و غیره.هنگامی که تبلیغ خود را قرار میدهید، پیشنهاد حداکثر خود را مشخص می کنید .یعنی حداکثر مبلغی که مایلید برای یک کلیک (یا مشاهده یا اقدام دیگر) پرداخت کنید.

سه گزینه اصلی پیشنهاد

  1. هزینه به ازای کلیک (CPC): شما زمانی پرداخت می کنید که کاربر بر روی تبلیغ شما کلیک کند.
  2. هزینه به ازای هزار نمایش (CPM): شما به ازای هر ۱۰۰۰ بار نمایش تبلیغ پرداخت می کنید.
  3. هزینه به ازای تعامل (CPE): شما زمانی پرداخت می کنید که کاربر اقدام خاصی را روی تبلیغ شما انجام دهد (مانند ثبت نام در یک لیست، تماشای ویدیو و غیره).

برای مثال، اگر پیشنهاد حداکثری شما ۲ دلار باشد اما گوگل بگوید ارزش آن کلیک ۲.۵۵ دلار است، تبلیغ شما نمایش داده نخواهد شد. با این حال، اگر پیشنهاد حداکثری شما ۲.۵۶ دلار بود، تبلیغ شما احتمالاً بیشتر در معرض نمایش قرار می گیرد.مهم است که این عدد با بودجه کلی کمپین شما متفاوت باشد. شما می توانید یک بودجه روزانه متوسط تعیین کنید و به گوگل اجازه دهید پیشنهادات تبلیغات فردی را مدیریت کند، یا می توانید هم بودجه کلی خود و هم پیشنهاد حداکثری برای هر تبلیغ را تنظیم کنید.

برای مبتدیان، توصیه می کنم بودجه روزانه خود را تنظیم کنید و به گوگل اجازه دهید تا پیشنهادات تبلیغات فردی شما را بهینه سازی کند. این کار آسان تر است و معمولاً نتایج مؤثرتر و اقتصادی تری به همراه دارد.

برای مثال، اگر بخواهید در مجموع ۱۰۰۰ دلار هزینه کنید، می توانید کمپین را برای ۳۰ روز با بودجه روزانه حداکثر ۳۳ دلار اجرا کنید. یا برای ۱۴ روز با ۶۶ دلار در روز.

نمره کیفیت

یکی دیگر از عوامل پنهان در پیشنهادات، نمره کیفیت است.

نمره کیفیت، روندی است که Google Ads تعیین می کند که چه تبلیغی “بهترین” است تا برای یک کلمه کلیدی نمایش داده شود. این یک رتبه بندی عددی از ۱ تا ۱۰ است. برای مثال، یک رستوران می تواند نمره ۱۰ (بالا) برای کلمه کلیدی “ساندویچ های مرغ” بگیرد، اما احتمالاً نمره ۱ (پایین) برای کلمه کلیدی “پسته” خواهد داشت.

نمره کیفیت به طور مستقیم بر جایگاه تبلیغ یا بودجه شما تأثیر نمی گذارد، اما می تواند تأثیرات غیرمستقیم داشته باشد.

برای مثال، نمره کیفیت بالا به این معنی است که تبلیغات شما با قصد جستجوی مشتریان بالقوه شما مطابقت دارد. و ایجاد تبلیغاتی که با آنچه مردم به دنبال آن هستند، مطابقت داشته باشد، به این معنی است که آن ها بیشتر نمایش داده خواهند شد، که به معنی دریافت کلیک های بیشتر است. نمره کیفیت معیاری نیست که باید به طور عمیق پیگیری کنید، بلکه بیشتر به عنوان راهنمایی برای نشان دادن اینکه آیا هدف گذاری تبلیغات شما درست است و چگونه با دیگران که برای همان کلمات کلیدی رقابت می کنند، مقایسه می شوید، عمل می کند.

انواع تبلیغات Google

راهنمای جامع : انواع تبلیغات Google

Google Ads در طول سال ها تغییرات زیادی داشته است و شامل ویژگی ها و نوع های جدید تبلیغات شده است. در حال حاضر، Google Ads شامل موارد زیر است:

  • تبلیغات Responsive search ads
  • تبلیغات Performance Max
  • تبلیغات Discovery
  • تبلیغات نمایش
  • تبلیغات خرید
  • تبلیغات اپلیکیشن
  • کمپین های هوشمند

بیایید به هر یک از این موارد بپردازیم . آیا می دانید که چه زمانی باید از آن ها استفاده کنید؟

Responsive search ads 

این نوع تبلیغات، که آشناترین و پایه ای ترین نوع تبلیغات جستجو است، باید بخشی از کمپین های هر کسی باشد. این ها تبلیغات متنی در صفحات نتایج جستجو (SERP) گوگل هستند.

در گذشته، آنچه که برای هر تبلیغ می نوشتید، همان چیزی بود که گوگل نمایش می داد. اکنون، Responsive search ads به شما امکان می دهد تا چندین نسخه کوچک بنویسید و فناوری هوش مصنوعی گوگل بهترین ترکیب از اجزای تبلیغ را برای مطابقت با جستجو و قصد جستجو انتخاب کند.

Responsive search ad با برچسب “Sponsored” (حمایت شده) در بالای آن ها مشخص می شوند و همچنین در چهار موقعیت اول صفحه نمایش داده می شوند.

 

راهنمای جامع : کی و چه زمانی از انواع مختلف Google Ads استفاده کنیم؟

Performance Max Ads

کی استفاده کنیم:

  • برای تکمیل کمپین های جستجوی پایه ای خود: Google پیشنهاد می کند که از کمپین های Performance Max برای تکمیل کمپین های جستجوی پایه ای خود استفاده کنید.
  • زمانی که هدف مشخصی دارید: این نوع تبلیغات برای زمانی مناسب است که هدف خاصی مانند افزایش فروش یا جذب سرنخ ها دارید.
  • زمانی که داده های اضافی برای هدف گذاری دارید: اگر داده های اضافی مانند مخاطبان سفارشی از فیس بوک، کمپین های قبلی، یا داده های تجارت الکترونیک دارید، می توانید از این نوع تبلیغات بهره برداری کنید.

Discovery Ads

کی استفاده کنیم:

  • زمانی که چندین کمپین و دارایی های دیگر در Google Ads دارید: تبلیغات Discovery از دارایی های موجود شما در چندین فرمت استفاده می کند.
  • برای افزایش مقیاس فروش: اگر قصد دارید فروش خود را به طور قابل توجهی افزایش دهید، این نوع تبلیغات می تواند مفید باشد.
  • برای بازاریابی مجدد به مشتریان قبلی: با تعریف یک مخاطب سفارشی، می توانید به مشتریان قبلی خود مجدداً هدف گذاری کنید.

مشخصات:

  • فرمت های تبلیغاتی: تبلیغات Discovery شامل چندین فرمت تبلیغاتی از جمله متنی، گرافیکی (نمایش) و ویدیویی است. برای بهترین نتایج، باید چندین گزینه برای هر فرمت بصری در دسترس داشته باشید.
  • نیاز به برچسب Google: برای اجرای یک کمپین Discovery، باید برچسب Google را در وب سایت خود نصب کنید (که پیش تر با نام “برچسب گذاری سراسری” شناخته می شد).

YouTube Ads

YouTube Ads

کی استفاده کنیم:

  • زمانی که دارایی های بصری دارید: به محض اینکه دارایی های بصری مانند گرافیک یا ویدیو دارید، تبلیغات YouTube را امتحان کنید.
  • برای هدف گذاری مجدد به مخاطبان موجود: اگر قصد دارید مخاطبان قبلی را دوباره به خرید یا تعامل با برند خود تشویق کنید، این نوع تبلیغات می تواند مفید باشد.

مشخصات:

  • فرمت های تبلیغاتی:
    • تبلیغات Bumper: شش ثانیه طول می کشند و غیرقابل رد کردن هستند.
    • تبلیغات In-stream: قبل، حین، یا بعد از ویدیو پخش می شوند. می توانید آن ها را غیرقابل رد کردن کنید، بنابراین افراد باید تبلیغ را کامل تماشا کنند، یا به طور پیش فرض، کاربران می توانند بعد از پنج ثانیه رد کنند.
    • تبلیغات Outstream: تبلیغات ویدیویی که فقط در شرکای ویدیویی گوگل نمایش داده می شوند و نه در YouTube.

Display Ads

کی استفاده کنیم:

  • به عنوان یک فرمت تبلیغاتی ضروری برای هر خرده فروش تجارت الکترونیک: تبلیغات نمایش باید بخشی از هر کمپین باشد.
  • برای هدف گذاری مجدد به مخاطبان موجود: به ویژه اگر قصد دارید مشتریان گذشته را دوباره به خرید تشویق کنید.

مشخصات:

  • تبلیغات تصویری: طیف وسیعی از ابعاد خاص، از جمله بنرها، تبلیغات مربعی و بیشتر. برای بهترین نتایج، نسخه های تصاویر خود را در تمام اندازه های تبلیغات نمایش ایجاد کنید.
  • تبلیغات HTML5: برندهایی که بیش از ۹۰۰۰ دلار آمریکا در Google Ads هزینه کرده اند و حسابی بالای ۹۰ روز دارند، می توانند برای دسترسی به فرمت تبلیغات HTML5 اقدام کنند. تبلیغات HTML5 با استفاده از Google Web Designer ایجاد می شوند.

Shopping Ads

کی استفاده کنیم:

  • برای راه اندازی محصولات، پیشنهادات جدید یا افزایش آگاهی از برند: تبلیغات خرید برای تقریبا هر هدف و کمپین مناسب هستند، به شرطی که محتوای ویدیویی با کیفیت بالا داشته باشید.

مشخصات:

  • تبلیغات قابل رد کردن In-stream: هیچ طول حداکثری ندارند، توصیه می شود کمتر از سه دقیقه نگه داشته شوند.
  • تبلیغات In-stream غیرقابل رد کردن: بین ۱۵ تا ۳۰ ثانیه.
  • تبلیغات In-feed و Outstream: هیچ طول حداکثری ندارند و می توانید از ویدیوهای موجود در کانال خود استفاده کنید.
  • تبلیغات Bumper: حداکثر ۶ ثانیه.

App Ads

کی استفاده کنیم:

  • زمانی که هدف شما افزایش نصب اپلیکیشن یا تعامل بیشتر با افراد موجود است: تبلیغات اپلیکیشن به ویژه برای اپلیکیشن های iOS یا Android مفید است.
  • برای ایجاد کمپین های پیش ثبت نام: برای اپلیکیشن های Android، می توانید کمپین های پیش ثبت نام برای دریافت ثبت نام های اولیه قبل از راه اندازی اپلیکیشن خود اجرا کنید.

مشخصات:

  • فرمت های تبلیغاتی: از تصاویر، ویدیوها و محتوای موجود در لیست اپلیکیشن خود استفاده کنید. یا، می توانید رسانه های خود را بارگذاری کنید.

امیدوارم این راهنمایی به شما کمک کند تا تصمیمات بهتری در مورد استفاده از Google Ads در سال 2024 بگیرید و کمپین های مؤثری ایجاد کنید.

زمان استفاده از Google Ads:

تبلیغات اپلیکیشن (App Ads)

زمانی که استفاده کنید:

  • اگر اپلیکیشن دارید: برای تبلیغات اپلیکیشن، باید حداقل ۵۰,۰۰۰ نصب اپلیکیشن داشته باشید (به جز برای تبلیغات پیش ثبت نام در Android).

مشخصات:

  • تصاویر: فرمت .PNG یا .JPG، حداکثر ۵ مگابایت هر کدام، با اندازه های توصیه شده ۱۲۰۰px x ۱۲۰۰px، ۱۲۰۰px x ۶۲۸px، یا ۱۲۰۰px x ۱۵۰۰px.
  • ویدیو (اختیاری): باید ابتدا به YouTube بارگذاری شود، یا از ویدیوی موجود در لیست اپلیکیشن خود استفاده کنید.
  • متن: حداکثر پنج عنوان با ۳۰ کاراکتر یا کمتر، و پنج توصیف با ۹۰ کاراکتر یا کمتر.
  • HTML5: تبلیغ کنندگان منتخب می توانند از دارایی های HTML5 به عنوان بخشی از کمپین تبلیغات اپلیکیشن استفاده کنند.

تبلیغات هوشمند (Smart Campaigns)

زمانی که استفاده کنید:

  • اگر تازه کار هستید با Google Ads: تبلیغات هوشمند گزینه مناسبی برای شروع هستند و راه اندازی آن ها کمتر از ۱۵ دقیقه طول می کشد.
  • برای برندهای باتجربه: تبلیغات هوشمند همچنان می توانند بهتر از کمپین های استاندارد عمل کنند و زمان کمتری برای مدیریت نیاز دارند.

مشخصات:

  • عناصر تبلیغاتی: هر تبلیغ در کمپین هوشمند شامل چندین مؤلفه جداگانه است: عنوان، توصیف، URL، نام کسب وکار شما و در صورت نیازشماره تلفن، آدرس یا موقعیت نقشه.

هزینه های Google Ads

هزینه ها بر اساس میزان بودجه ای که می خواهید صرف کنید، متغیر است.

چگونه Google Ads بسازیم در ۵ مرحله

  1. ایجاد حساب Google Ads
    تمام موارد اولیه را بررسی کنید، از جمله:

    • وارد کردن نام کسب وکار و URL وب سایت
    • لینک کردن حساب های موجود گوگل مانند کانال YouTube ویا پروفایل Google My Business
    • تکمیل اطلاعات صورتحساب و پرداخت
  2. ایجاد اولین کمپین
    بر روی “کمپین جدید” در بالای داشبورد اصلی Google Ads کلیک کنید.
  3. تنظیم استراتژی پیشنهادات
    پس از تعیین هدف و فرمت تبلیغ، به Google Ads بگویید که چقدر میخواهید هزینه کنید و برای چه چیزی می خواهید این بودجه را بهینه کنید (مانند تبدیل ها، سرنخ ها، ترافیک و غیره).
    به طور اختیاری، می توانید هزینه هدف برای هر اقدام را مشخص کنید، اگرچه برای کاربران جدید، پیشنهاد می شود این گزینه را فعال نکنید و به Google اجازه دهید بهینه سازی های لازم را انجام دهد.
  4. هدف گذاری مخاطبان
    در اینجا باید بگویید Google کجا مخاطبان شما را پیدا کند. مکان ها و/یا زبان های مورد نظر برای هدف گذاری و همچنین دسته بندی های اضافی علاقه را انتخاب کنید. کاربران پیشرفته می توانند مخاطبان سفارشی را بارگذاری کرده و جمعیت شناسی ها را به دقت تنظیم کنند.
  5. ایجاد تبلیغات
    ایجاد تبلیغ موضوعی بزرگ است و نمی توان همه چیز را در یک بخش پوشش داد. اما برای شروع، به حداقل چند گروه تبلیغاتی نیاز دارید.
    Google شما را در این فرآیند راهنمایی می کند و از شما درخواست می کند URL و کلمات کلیدی مرتبط را وارد کنید:
    شما باید موارد زیر را شامل کنید:

    • URL
    • حداکثر ۱۵ گزینه عنوان
    • حداکثر ۴ توصیف
    • تصاویر
    • پیوندهای سایت: ۴ یا بیشتر پیوند خاص که در زیر تبلیغ شما ظاهر می شوند.
    • اعلامیه ها: ویژگی های کوتاه، مانند “تحویل رایگان، ۲۴/۷ باز است” و غیره.
    • و هر جزئیات اختیاری دیگر مانند شماره تلفن، لینک اپلیکیشن و غیره.
  6. نیاز نیست که همه این موارد را به طور همزمان داشته باشید. اگر تازه با Google Ads شروع کرده اید، ساده شروع کنید و یک تبلیغ اولیه ایجاد کنید. می توانید تبلیغات را بعداً اندازه گیری، اصلاح و تغییر دهید.

راهنمای جامع : ۴ نکته برای ایجاد تبلیغات برنده Google Ads

۱.تمرکز بر عناوین
شما می توانید تا ۱۵ عنوان برای هر تبلیغ اضافه کنید، بنابراین از این فرصت استفاده کنید و حداکثر پتانسیل تبلیغ خود را به کار ببرید. بسته به فرمت تبلیغ شما، Google این عناوین را ترکیب می کند تا آن هایی را که احتمالاً بیشترین تبدیل را دارند، نمایش دهد.

۲. آزمایش و تست

حتی تبلیغات با بهترین عملکرد شما نیز می توانند با تست نسخه های جدید بهبود یابند. به تست A/B به طور مداوم روی آورید و از آزمایش نسخه های جدید تبلیغ، تصاویر و سایرعناصر نترسید.

۳. دستور عمل واضح داشته باشید

برای کمپین های پرداخت به ازای کلیک (PPC) که بر تبدیل تمرکز دارند، دستور عمل خود را ساده و توصیفی نگه دارید تا دقیقا بگویید که از بیننده چه کاری می خواهید.

۴. از تمام ویژگی های تبلیغاتی موجود استفاده کنید این ویژگی ها اختیاری هستند، اما اضافه کردن فیلدهای اضافی مانند اعلامیه ها و پیوندهای سایت می تواند تبلیغ شما را از بقیه متمایز کند. این تبلیغ با داشتن یک اعلامیه تأمین مالی، توجه را جلب می کند.