احتمالا به عنوان کسی که صاحب یک کسب و کار است، روش های مختلفی را برای مارکتینگ و بازاریابی استفاده کرده اید. برای مثال سئو و فعالیت در شبکه های اجتماعی میتواند در مسیر جذب مشتری بسیار کمک کننده باشد؛ اما اگر با وجود این روش ها کسب و کارتان رشد چشمگیری نداشته، وقتش رسیده تا با روش دیگری برای جذب مشتری آشنا شوید. اگر به دنبال جذب مشتری و افزایش درآمد از وبسایت خود هستید، باید تبلیغات پولی گوگل را نیز در بین روش های مارکتینگ خود جای دهید.

مارکتینگ و جذب مشتری با استفاده از تبلیغات گوگل خیلی ضروری تر از چیزی است که فکر میکنید! چرا؟ چون قبول کنید یا نه، تقریبا تمام رقبای شما درحال فعالیت در این پلتفرم هستند. این مقاله شما را با هر آنچه که باید درمورد تبلیغات گوگل بدانید آشنا میکند. از انواع کمپین های گوگل ادز گرفته تا ابزارهای هوش مصنوعی که شما را در این مسیر همراهی میکنند و کار شما را برای تبلیغ در گوگل ساده تر میکنند. پس با ما همراه باشید تا با مهمترین نکات درمورد تبلیغات پولی گوگل آشنا شوید.

گوگل ادز چیست؟

گوگل ادز یا همان تبلیغات گوگل، یک پلتفرم تبلیغاتی است که به کسب و کارها اجازه میدهد تبلیغ های خود را در شبکه های اجتماعی همچون یوتیوب، جیمیل، گوگل شاپینگ و حتی صفحه سرچ گوگل، برای مشتریان خود به نمایش بگذارند و مارکتینگ خود را پیش ببرند. نحوه پرداخت هزینه برای تبلغات گوگل نیز به صورت PPC میباشد. به این معنا که تبلیغ کننده، به ازای هر بار کلیک بر روی تبلیغش باید به گوگل هزینه مشخصی را پرداخت کند.

نحوه کار گوگل ادز

اگر هیچ ایده ای ندارید که گوگل ادز چطور کار میکند و اصلا چطور باید با این روش مارکتینگ، مشتری را جذب کنید، اصلا نگران نباشید. در این قسمت توضیح مختصری درمورد نحوه کار تبلیغات گوگل به شما خواهیم داد:

وقتی شخصی عبارتی را در گوگل سرچ میکند، وارد صفحه ای میشود که نتایج مرتبط با کلمه کلیدی سرچ شده، به او نمایش داده میشود. برای مثال اگر شما تبلیغ در گوگل را سرچ کنید، وبسایت هایی را مشاهده میکنید که خدمات مربوط به گوگل ادز را برای جذب مشتری به شما ارائه میکنند. اگر بالای یکی از این نتایج عبارت  Sponsored را مشاهده کردید به این معناست که آن وبسایت با تبلیغ در گوگل به صفحه سرچ شما رسیده است.

به عنوان شخص تبلیغ کننده باید بدانید که شما از گوگل ادز برای ساخت یک کمپین PPC استفاده میکنید که هرکدام از این کمپین ها شامل موارد زیر است:

  • متن، تصویر و ویدیو تبلیغ که به شکل ریسپانسیو است.
  • مخاطبان هدف
  • زمانبندی و بودجه مشخص
  • استراتژی های قیمت گذاری یا همان بیدینگ

هر زمان که تبلیغ شما فرصتی برای نمایش داده شدن در نتایج سرچ را داشته باشد، وارد مزایده میشود. در این مزایده تبلیغ شما در مقابل تبلیغ رقبایتان قرار دارد و هر تبلیغی که معیارهای مد نظر گوگل را بهتر رعایت کرده باشد و شرایط مناسب تری داشته باشد، رتبه بالاتری در نتیجه سرچ خواهد گرفت. این معیارها شامل کوالیتی اسکور، قیمت انتخاب شده و دیگر موارد این چنینی میشود.

بعد از اینکه کمپین شما راه اندازی یا اصطلاحا Run شد، میتوانید متریک هایی مانند میزان نمایش (Impression)، کلیک ها (Click) و کانورژن (Conversion) را به صورت مستقیم در اکانت گوگل ادز خود مشاهده و گزارش گیری کنید. با این گزارش ها میتوانید بفهمید تبلیغات گوگل چقدر در مارکتینگ کسب و کار شما و جذب مشتری مفید عمل کرده است.

تبلیغات گوگل چطور به مارکتینگ شما کمک میکند؟

دیده شدن در دنیای اینترنت تبدیل به یکی از ضرورت ها در دنیای کسب و کار مدرن شده است. اگر به اندازه کافی در اینترنت دیده نشوید، کمتر از رقبایتان در ذهن مخاطب میمانید. یکی از راه های دیده شدن در دنیای وب بهینه سازی وبسایت برای موتورهای جستجو یا همان سئو است. اما اگر کمی درمورد سئو اطلاعات داشته باشید میدانید که موفقیت در سئو کمی زمانبر است و احتمالا به تنهایی برای مارکتینگ و جذب مشتری کافی نخواهد بود. به همین دلیل پیشنهاد میکنیم از تبلیغات گوگل نیز در کنار سئو استفاده کنید تا با سرعت بیشتری در مارکتینگ کسب و کارتان موفق شوید و مشتریان بیشتری را جذب کنید.

با این حال تبلیغات گوگل میتواند به روش های مختلفی به شما کمک کند و برندتان را از راه های مختلفی رشد دهد. چطور؟

آگاهی از برند

در این مرحله شما با مشتریانی مواجه هستید که هنگام خریدشان، برند خاصی را مد نظر ندارند و معمولا در سرچ از کلمات ساده ای مثل خرید یا فروش استفاده میکنند. این مرحله یک گزینه عالی برای استفاده از تبلیغات ویدیویی و دیسپلی است. شما با ایجاد کمپین هایی که کلمات کلیدی آن مختص برند نیست، این فرصت را دارید که در مقابل مخاطب باشید. چرا باید این کار را بکنید؟ چون مشتری هایی که در این مرحله مخاطب هدف شما هستند، هنوز برند خاصی را برای خرید انتخاب نکرده است. پس اگر به اندازه کافی جلوی چشمش باشید، شاید شما را به عنوان برند معتبر در ذهن بسپارد.

پیشنهاد راه حل

مخاطبانی که در این بخش به سمت شما می آیند معمولا پتانسیل خرید زیادی دارند. این افراد کاملا از مشکل خود آگاه هستند و میدانند چطور باید آن را حل کنند. در این بخش پیشنهاد میشود که از کلمات کلیدی بلندتر استفاده کنید. برای مثال بجای «ابزار مدیریت» از «ابزار مدیریت برای آژانس های تبلیغاتی» به عنوان کلمه کلیدی استفاده کنید. بعد از این کار کافی است مشتری خود را قانع کنید که راه حل شما بهترین است. بهترین نوع تبلیغات گوگل برای جذب مشتری در این بخش تبلیغات سرچ گوگل و دیسپلی است.

تصمیم مشتری

در این قسمت مشتری به مرحله آخر تصمیم خود رسیده است و کاملا میداند که چه چیزی میخواهد. مشتری تمام و کمال آماده نهایی کردن خرید خود است و شما باید بهترین پیشنهاد را ارائه کنید. بهترین نوع تبلیغ در گوگل برای این مرحله، استفاده از کلمات کلیدی مربوط به برند است. اگر وبسایت شما یک وبسایت فروشگاهی پیاده سازی شده با ecommerce است، میتوانید از shopping ads هم استفاده مفیدی داشته باشید.

7 نوع کمپین گوگل ادز

گوگل ادز انواع مختلفی از کمپین های تبلیغاتی را به شما ارائه میکند و کسب و کارهایی موفق هستند که از کمپین های مختلفی برای تبلیغات گوگل خود استفاده میکنند.

کمپین سرچ (Search Campaigns)

کمپین های سرچ همان تبلیغ هایی هستند که بین نتیجه سرچ برای کاربران اینترنت به نمایش درمی آیند. تبلیغ شما با توجه به بودجه و رقابتی که در آن وجود دارد، میتواند به عنوان اولین لینک به نمایش دربیاید یا در وسط و حتی انتهای صفحه نمایش داده شود. این تبلیغ ها بر اساس کلمات کلیدی که افراد سرچ میکنند فعال شده و وارد مزایده گوگل میشوند. برای اینکه تبلیغات گوگل شما ریسپانسیو باشد و مارکتینگ با قدرت بیشتری انجام شود، باید لیستی از کلمات کلیدی، دیسکریپشن و هدلاین ها آماده کنید. حتی میتوانید عناصر کمکی دیگری مثل تصاویر استفاده کنید تا تبلیغ خود را قانع کننده تر کنید.

کمپین سرچ تبلیغات گوگل

کمپین دیسپلی (Display Campaigns)

کمپین های دیسپلی در سرتاسر شبکه نمایش گوگل نشان داده میشوند که شامل 2 میلیون وبسایت میشود. این تبلیغ های میتوانند به اشکال مختلفی از جمله بنرهای تبلیغاتی در سایت های مختلف نمایش داده شوند. این کمپین ها به آگاهی از برند شما نیز کمک زیادی میکند چرا که در وبسایت های زیادی جلو چشم مشتریان بالقوه شما قرار میگیرند. اگر مخاطبین مناسب برای ریمارکتینگ را نیز به کمپین خود اضافه کنید، مشتریان را مجاب میکنید که دوباره به سایت شما بازگردند و خرید خود را نهایی کنند. به این شکل با تبلیغات دیسپلی گوگل، مارکتینگ خود را گسترش دادید و مشتری بیشتری به دست آوردید.

کمپین ویدیویی (Video Campaigns)

کمپین های ویدیویی در یوتیوب به نمایش گذاشته میشوند. این ویدیوها میتوانند کوتاه یا بلند باشند. همان تبلیغ هایی که در میان ویدیوها و یا قبل از شروع آن ها به شما نمایش داده میشوند. اینجور کمپین ها نیاز به خلاقیت بالایی دارند و باید توجه مشتری را جلب کنند. البته که ویدیوها کال تو اکشن دارند و از مشتری میخواهند با تبلیغ تعامل داشته باشد.

کمپین فروش (Shopping Campaigns)

این کمپین های تبلیغات گوگل برای فروش محصولات وبسایت های فروشگاهی و جذب مشتری آن ها مفید است. این تبلیغ ها معمولا در بالای نتیجه سرچ گوگل نمایش داده میشوند. در این تبلیغ ها اطلاعاتی همچون نام محصول، اسم برند و قیمت نمایش داده میشود

Demand Gen campaigns

کمپین های Demand Gen طراحی شده اند تا مشتریان جدید را بر اساس علاقه و سلیقه آن ها به سمت یک برند جذب کند. در این کمپین ها به جای تمرکز روی کلمات کلیدی، علاقه کاربران بر اساس تاریخچه سرچ آن ها مشخص میشود و تبلیغات متناسب با همان موارد به آن ها نشان میدهند. این کمپین ها در اکتبر 2023 جایگزین کمپین های دیسکاوری گوگل ادز شدند. وقتی این کمپین را فعال کنید، تبلیغ شما در پلتفرم های مختلف گوگل شامل یوتیوب، جیمیل و دیگر موارد به نمایش درمی آید.

کمپین پرفورمنس مکس (Performance Max Campaigns)

این کمپین ها به تبلیغ کننده اجازه میدهند محصولات و خدمات خود را در تمام پلتفرم های گوگل ارتقا دهند. معمولا کمپین های پرفورمنس مکس بهترین راه تبلیغات گوگل هستند و بیشترین بازدهی را برای مارکتینگ و جذب مشتری دارد. البته باید بدانید که شما در این کمپین ها اجازه مشخص کردن مخاطبین خاص را نمیدهد. با این حال یکی از بهترین ها در بین کمپین های گوگل ادز است.

کمپین های برنامه (App Campaign)

این کمپین ها تبلیغات شما را در اپلیکیشن ها به نمایش میگذارند. اگر محصول شما به شکلی است که مخاطبان آن را باید از بین کسانی پیدا کنید که از اپ های مختلف استفاده زیادی میکنند، بهترین انتخاب بین کمپین های گوگل ادز، این نوع است. در این کمپین ها شما مشتری را دعوت میکنید که برنامه شما را نصب کنند.

هزینه تبلیغات گوگل به صرفه است؟

اگر بخواهیم خیلی کوتاه بگوییم، بله! قطعا تبلیغات گوگل به صرفه است و ارزش هزینه کردن را دارد. اگر با آژانس های تبلیغاتی مثل جیمکس ادز همکاری کنید که از افراد متخصص در حوزه مدیریت کمپین های گوگل ادز کمک میگیرد، بیشترین بازخورد ممکن را از تبلیغات خود دریافت خواهید کرد و مشتری های بیشتری از گوگل جذب خواهید کرد. البته فراموش نکنید که هزینه تبلیغات شما بستگی به حوزه فعالیت و سختی کلمات کلیدی مربوط به کسب و کار شما دارد. در نتیجه نمیتوان هزینه تبلیغات گوگل را به طور دقیق مشخص کرد. اما اگر از افرادی که در این حوزه فعالیت میکنند کمک بگیرید میتوانید یک بازه قیمتی را در ذهن خود داشته باشید.

راهنمای جامع تبلیغ گوگل ادز در سال 2024

چطور از گوگل ادز برای مارکتینگ استفاده کنیم؟

اکانت گوگل ادز مرتب: هدف مارکتینگ برای هر کسب و کاری، دیده شدن و در نهایت افزایش فروش است. دنیای وب و گوگل نیز یکی از راه های دیده شدن برندهای مختلف است. اولین قدم برای شروع گوگل ادز به شکل موفق داشتن یک اکانت گوگل ادز سازماندهی شده است. کمپین های شما باید بر اساس مکان، زمان بندی تبلیغات، علاقه یا برخی عوامل مشترک دیگر در گروه های تبلیغاتی مرتبط گروه بندی شوند. سپس، هر گروه تبلیغاتی باید دارای کلمات کلیدی باشد که بر اساس موضوع گروه بندی شده اند.

لندینگ پیج: قدم دوم استفاده از لندینگ پیج ها یا صفحات فرود است. وقتی مشتری روی تبلیغ شما کلیک میکند و وارد لندینگ پیج میشود، مستقیم به همان چیزی میرسد که در تبلیغ وعده آن را داده بودید. پس صفحه کاملا متمرکز است و هیچگونه حواس پرتی یا اطلاعات اضافه ندارد. در عوض تمامی اطلاعاتی که مشتری برای آن محصول یا خدمات نیاز دارد را در همان صفحه به دست می آورد. با این کار شما نه تنها مشتری را به سمت محصول خود جذب کردید، بلکه وقت او را هدر ندادید و حوصله اش را سر نبرده اید. استفاده از لندینگ پیج مرتبط و خوب، کوالیتی اسکور و کانورژن را بهبود میبخشد.

کلمات کلیدی مناسب: در ادامه باید تلاش کنید کمپین های سرچ خود را با کلمات کلیدی مناسب بسازید. کلماتی که احتمال خرید را بیشتر میکنند استفاده کنید و از کلمات کلیدی که میتواند بودجه شما را هدر دهد دوری کنید. تحقیق کلمه کلیدی خود را به گونه ای انجام دهید که بتوانید هزینه کلیک های تبلیغتان را مدیریت کنید.

استفاده از ابزارها: از افزونه ها و ابزارهایی که در اختیار دارید نهایت استفاده را ببرید. مکان کسب و کارتان را مشخص کنید، قیمت گذاری کنید، شماره تلفن خود را در تبلیغ ذکر کنید و تمام موارد این چنینی. حتی میتوانید از ابزارهای هوش مصنوعی که گوگل در اختیار شما قرار داده نیز استفاده کنید.

ترکیب کمپین ها: از کمپین های مختلف برای تبلیغات گوگل و جذب مشتری و مارکتینگ استفاده کنید. البته دقت کنید که این کمپین ها برای یکدیگر ایجاد مشکل نکنند.

 گوگل آنالیتیکس: از داده های گوگل آنالیتیکس استفاده کنید تا دیتاهای بیشتری درمورد مشتریان خود به دست آورید و بتوانید تبلیغات گوگل را متناسب با آن ها بچینید.

قیمت گذاری هوشمند: از استراتژی های قیمت گذاری هوشمند استفاده کنید و حتی با دانش و ابزارهای موجود همین هوشمند بودن را نیز فراتر ببرید تا هزینه و بودجه کمپین شما کنترل شود.