تبلیغات برای آگاهی از برند (Awareness Advertising) یک استراتژی بازاریابی است که هدف آن افزایش آشنایی مصرفکنندگان و مشتریان با محصولات یا خدمات یک کسبوکار است. ممکن است وسوسه شوید که فقط روی بخش انتهایی قیف فروش (BOFU) مانند کانورژن و درآمد تمرکز کنید، اما تلاشهای مربوط به BOFU به تنهایی نمیتوانند رشد بلندمدت کسبوکار را تضمین کنند.
کمپینهای تبلیغات گوگل با هدف آگاهی از برند، برای کسب اعتماد مشتری مناسب هستند، برای جذب لیدهای جدید به قیف بازاریابی شما ضروریاند. اگر میخواهید مفهوم تبلیغات برای آگاهی از برند را را درک کنید و بدانید چگونه میتواند کسبوکار شما را رشد دهد، ادامه مقاله را بخوانید.
تبلیغات برای افزایش آگاهی از برند یعنی چه؟
تبلیغات برای آگاهی از برند (Awareness Advertising) یک استراتژی بازاریابی است که هدف آن افزایش آشنایی مصرفکنندگان با کسبوکار شما و محصولات یا خدماتتان است. این رویکرد استراتژیک را میتوان برای افزایش میزان دیده شدن و دسترسی به لیدهای جدید به کار برد.
تبلیغات برای افزایش Brand Awareness معمولاً بهمنظور رسیدن به سود کوتاهمدت انجام نمیشود. در عوض، هدف آن افزایش آگاهی از برند در میان مصرفکنندگان است. هرچه برند شما بیشتر شناخته شود، اعتماد به برند نیز افزایش مییابد که این اعتماد بهعنوان پایهای برای جذب مشتریان بالقوه و تبدیل آنها به مشتریان واقعی و وفادار عمل میکند.
هدف کمپین Awareness Advertising چیست؟
هدف اصلی یک کمپین تبلیغاتی آگاهی از برند، شناساندن برند به افراد بیشتر است. وقتی مخاطبان مدام با تبلیغات شما مواجه شوند، به مرور زمان در ذهن آنها ماندگار میشوید و زمانی که نیاز به محصول یا خدمات شما داشته باشند قطعا شما را به یاد خواهند آورد. در واقع، ۸۲٪ از مصرفکنندگان پس از مشاهده محتوای تبلیغاتی یک برند در بلند مدت، دیدگاه مثبتی نسبت به یک کسبوکار پیدا میکنند.
این ارتباطات مثبت باعث تقویت رابطه شما با مشتریان میشود. در نتیجه، شما در میان رقبا برجسته خواهید شد و زمانی که مشتریان بالقوه بخواهند تصمیم بگیرند که کدام محصول را خریداری کنند، به شما مراجعه خواهند کرد؛ برندی که با آن آشنا شدهاند و به آن اعتماد دارند.
چطور یک کمپین تبلیغاتی برای آگاهی از برند راهاندازی کنیم؟
حالا که میدانید تبلیغات آگاهی از برند چیست، وقت آن رسیده که مراحل اجرای یک کمپین تبلیغاتی ویژه آگاهی از برند که کسب و کار شما را به مردم معرفی میکند، بررسی کنید:
- مخاطبان هدف خود را بشناسید.
- زمانبندی کمپین خود را مشخص کنید.
- پیام کمپین خود را طوری طراحی کنید که مخاطبان شما با آن ارتباط برقرار کنند.
- از کانالها و پلتفرمهای مختلف برای کمپین تبلیغاتی آگاهی از برند خود استفاده کنید.
- یک برنامه ارجاعی طراحی کنید
حالا بیایید هر یک از این مراحل را بررسی کنیم:
مخاطبان هدف خود را بشناسید
صرفاً آگاهی از ویژگیهای کلی مخاطبان هدف کافی نیست. باید مخاطب خود را از نظر روانشناسی درک کنید. چه عواملی آنها را ترغیب میکند تا مشتریان وفادار شما شوند؟ چه چیزهایی برایشان بیشترین اهمیت را دارد؟ دغدغه اصلی این افراد چیست؟ از ابزارهای مارکتینگ خود برای جمعآوری و تحلیل دادههای مشتریان استفاده کنید و از این دادهها برای طراحی کمپینهای تبلیغاتی شخصیسازی شده بهره ببرید.
ابزارهایی مانند Google Analytics میتوانند به شما کمک کنند تا بفهمید بازدیدکنندگان سایت شما چگونه با صفحات سایت شما تعامل دارند. علاوه بر این، به شما کمک میکند تا علایق و سایر دادههای دموگرافیک آنها را نیز کشف کنید.
مثلا فرض کنید شما توزیعکننده خودرو هستید. برای شناخت مخاطب هدف خود، باید دادههای مربوط به مشتریان فعلی خود را جمعآوری کنید تا مشتریانی که احتمال خرید خودرو از شما را دارند شناسایی کنید. علاوه بر این، میتوانید از ابزارهای بررسی عملکرد تبلیغات گوگل ادز خود برای درک مشتریانتان استفاده کنید. چه عواملی آنها را ترغیب میکند تا خرید کنند و چرا محصول شما را به رقبا ترجیح میدهند؟
دادههای جمعیتی و روانشناسی مشتریان شما میتوانند موتور محرک کمپینهای تبلیغات برای آگاهی از برند شما وهدفگیری مشتری ارزشمند باشند. اگر مشتریان شما والدین هستند و هنگام خرید خودرو به ایمنی بیشتر از مصرف سوخت اهمیت میدهند، در کمپین آگاهی از برند خود روی مزیتهای امنیتی خودرو تمرکز کنید.
زمانبندی کمپین خود را مشخص کنید
برای موفقیت و رسیدن به مخاطبان هدف، باید به کمپین خود زمان کافی بدهید. در نتیجه مهم است که کمپین آگاهی از برند را بر اساس رفتار و انرژی مخاطبان هدف خود زمانبندی کنید. کمپین خود را بهطور استراتژیک برنامهریزی کنید، طوری که شروع یا پایان آن تأثیرگذار باشد و باعث حفظ تعامل مشتریان شود.
برای مثال فرض کنید شما یک پیشنهاد فروش ویژه یا تخفیف مناسبتی خاص فقط برای یک روز دارید. در این صورت باید تبلیغات آگاهی از برند را برای یک هفته قبل از روز اصلی شروع کنید. دقت کنید که اگر این زمان بیش از حد کم باشد، مخاطبان فرصت کافی برای آشنایی و تعامل با کمپین نخواهند داشت.
پیام کمپین خود را طوری طراحی کنید مخاطبان شما با آن ارتباط برقرار کند
حالا که مخاطب هدف خود را به خوبی شناختهاید، وقت آن است که پیامی برای کمپین تبلیغاتی خود طراحی کنید که با آنها ارتباط برقرار کند. کنجکاوی آنها را برانگیزید و هیجان ایجاد کنید تا توجه لیدهای خود را جلب کنید. فرض کنید صاحب یک آژانس مسافرتی هستید که تورها و پکیج سفر به اروپا ارائه میدهید و میخواهید از طریق تبلیغ در گوگل، لیدهای بیشتری جذب کنید.
براساس دادههایی که از مشتریان و لیدهای خود جمعآوری کردهاید، مخاطب هدف شما جوانانی هستند که به دنبال سفرهای ارزانقیمت به اروپا با دوستان خود میگردند. در این صورت، پیامهای تبلیغاتی خود را اصلاح میکنید تا روی مقرون به صرفه بودن بستههای سفر خود تأکید کنید که برای گروههای جوان مسافر مناسب است.
از کانالها و پلتفرمهای مختلف برای کمپین تبلیغاتی آگاهی از برند خود استفاده کنید
برای افزایش آگاهی از برند، بسیار مهم است که مخاطبان خود را از طریق کانالها و پلتفرمهای مختلف جمع آوری کنید. دیده شدن کسبوکار شما در کانالها و پلتفرمهای مختلف، به شما کمک میکند تا تعامل بیشتری با مخاطبان برقرار کنید.
استفاده از چند کانال مختلف برای معرفی برند، شما را در سطح گسترده تری به مردم معرفی میکند. درضمن این موضوع را در نظر بگیرید که مخاطبان برخی از موضوعات، در پلتفرمهای خاصی فعالیت میکنند. مثلا شاید کسانی که به خرید لباس علاقه دارند از اینستاگرام بیشتر استفاده کنند در حالیکه خریداران بلیت مسافرتی بیشتر در گوگل سرچ میکنند.
پس این مورد را در نظر بگیرید که آیا مشتریان شما وقت خود را صرف جستجوی راهحل مشکل در موتورهای جستجو میکنند؟ یا بیشتر وقت خود را در یک پلتفرم خاص شبکههای اجتماعی میگذرانند؟
یک برنامه ارجاعی طراحی کنید
آیا میدانستید که معرفی یک محصول توسط دیگران و ارجاع به برند شما، احتمال خرید دیگران را چندین برابر میکند؟ فراموش نکنید که یکی از اهداف راه اندازی کمپین تبلیغات برای آگاهی از برند، ایجاد و جلب اعتماد مشتریان است. تجربه نشان داده است که وقتی یک محصول یا برند توسط یک شخص مورد اعتماد به دیگران معرفی شود، میزان فروش آن تا حد زیادی بالا میرود. پس فکر خوبی است اگر در مسیر تبلیغات برندتان، از یک شخص شناخته شده برای معرفی محصولتان کمک بگیرید تا اعتماد بیشتری جلب کنید.
بررسی میزان موفقیت کمپین آگاهی از برند
چطور میتوانید بفهمید که کمپین تبلیغات با هدف آگاهی از برند شما موفق بوده است؟ چندین معیار وجود دارد که میتواند نشان دهد کمپین شما توانسته است برندتان را در ذهن افراد بیشتری ماندگار کند، از جمله:
- میزان دسترسی (Reach)
- تعداد نمایشها (Impressions)
- ترافیک وبسایت
- حجم جستجوی ارگانیک برند
- تعامل با محتوای شما
- میزان بازدیدهای مجدد از سایت
Google Analytics به شما دادههای مربوط به ترافیک سایت شما را ارائه میدهد، از جمله حجم جستجوی ارگانیک و تعداد بازدیدکنندگان تکراری سایت. هر پلتفرم تبلیغاتی نیز آنالیز خاص خود را دارد تا دادههایی مانند دسترسی و نمایشهای تبلیغات شما را نشان دهد.