بیایید با یک حقیقت تلخ رو به رویتان کنم: یوتیوبر شدن کار بسیار سختی است و تلاش و سختی کشیدن های بسیاری می خواهد. پس اگر آماده ی این هستید که کانال یوتیوبتان را شروع کنید بهتر است حواستان به این موضوع باشد که کسب درآمد از یوتیوب آنقدرها هم که به نظر می رسد کار راحتی نیست و باید سخت کوشی های بسیاری در این مسیر از خودتان نشان بدهید. این دقیقا همان دلیلی است که باید از تمامی ابزارهایی که دم دستتان می آید و ممکن است برایتان مفید باشد استفاده کنید. به همین دلیل است که باید به سراغ تقویم محتوایی یوتیوب یا همان Youtube Content Calendar بروید. در این مقاله قرار است با هم بفهمیم که تقویم محتوایی یوتیوب چیست و استفاده از آن چه مزایایی دارد و چگونه می توان با استفاده از آن باعث رشد و پیشرفت کانال یوتیوبمان شویم.
پس در این مقاله از وبلاگ جیمکس ادز با ما همراه باشید!
تقویم محتوایی یوتیوب چیست؟
Content Calendar در حقیقت یک نقشه ی راه است که در یک بازه ی زمانی مشخص اقدامات شما را تعیین می کند. شاید برایتان جالب باشد بدانید که تقویم محتوایی یکی از پرطرفدارترین مفاهیم در دنیای دیجیتال مارکتینگ است. این تقویم به شما کمک می کند که با برنامه ای از پیش تعیین شده برای تولید محتوای چندین ماه آینده ی خود آماده شوید. وجود یک تقویم محتوایی یوتیوب به افزایش خلاقیت و بالا رفتن راندمان کاری کانال شما کمک خواهد کرد.
تقویم محتوایی یوتیوب چه مزایایی دارد؟
در این بخش از مقاله می خواهیم با یکدیگر چند مورد از مزایای ایجاد یک Youtube Content Calendary را با یکدیگر بررسی کنیم. این را بدانید که اگر بتوانید یک تقویم محتوایی یوتیوب را به درستی ایجاد کنید چند امتیاز از رقبایتان جلو خواهید افتاد و در مسیر کسب درآمد از یوتیوب موفق باشید.
از انتشار محتوای تکراری جلوگیری می کند.
زمانی که شما بتوانید یک تقویم محتوایی خوب بنویسید دیگر امکان این که برای یک موضوع دوبار تولید محتوا کنید از بین می رود. چرا که در این صورت شما یک نقشه و مسیر مشخص شده دارید و طبق همان نیز پیش میروید. پس شما با در اختیار داشتن یک تقویم محتوایی یوتیوب که به درستی تدوین شده دیگر درباره یک تکراری تولید محتوا نمی کنید در نتیجه همواره می دانید که موضوعات مورد نیازتان برای تولید محتوا تا هفته های آینده چیست و می توانید برای آن ها برنامه ریزی کنید.
به کمک آن می توانید محتوای کانالتان را بهینه سازی کنید.
شما با نوشتن یک تقویم محتوایی یوتیوب لطف بزرگی در حق خودتان و کانالتان می کنید. زیرا می توانید وضعیت محتواهای قبلیتان را در این تقویم ثبت کرده و برای بهبود آن ها برنامه ریزی کنید و همواره برنامه ی بیشتری برای بهبود محتوایتان داشته باشید.
در تولید محتوای مناسبتی کمکتان می کند.
زمانی که شما تقویم محتوایی یوتیوب خود را برای سه الی ۶ ماه آینده می نویسید؛ تمام مناسبت های اخیر را در آن می گنجانید. در نتیجه می توانید با دانستن مناسبت های نزدیک سوار موج ترندها شوید و و تعداد ویوهای ویدیوییتان را چندین برابر کنید.
به شما کمک می کند که راه های رشد ترافیک کانالتان را بهتر ببنید.
شما در درجه ی اول با تدوین یک Content Calendar می توانید رقبا را بررسی کنید و به کلمات کلیدی پرکاربرد و پر سرچ در حوزه ی خودتان برسید. و می توانید با برنامه ریزی برای تولید محتوای این عبارات رشد کانال یوتیوبتان را تضمین شده بدانید.
چگونه یک تقویم محتوایی یوتیوب بسازیم؟
حالا که به صورت کامل با مزایای نوشتن یک تقویم محتوایی آشنا شدید در این بخش لازم است که با چگونگی نوشتن آن نیز آشنا شوید.
عناوین محتوا را مشخص کنید
اگر به تازگی کانال یوتیوب خود را راه انداخته اید و دارید در آن تولید محتوا می کنید بهتر است که نگاهی به رقبایتان بیندازید و پر سرچ ترین کلمات کلیدی و پرطرفدارترین مفاهیم را برای دیده شدن انتخاب کنید. این کار ممکن است برایتان زمان بر باشد اما به تولید محتوا و ذهن شما چنان نظمی می دهد که ممکن است باور نکنید. شما با گشت زدن در بین کانال های رقبایتان ممکن است چشمتان به عباراتی بخورد که تا سال ها ممکن بود با ایده های خودتان نتوانید به آن برسید.
پس اولین قدم در تدوین تقویم محتوایی یوتیوب این است که سرچ کنید و بگردید و جدول کلمات کلیدی و موضوعاتی که می خواهید روی آن کار کنید را در جدولی وارد کنید. حالا زمان آن رسیده است که به ایده هایی که پیدا کرده اید نظم بدهید و پایه های Content Calendar خود را بریزید.
انتشار محتوا را زمانبندی کنید
پس از این که توانستید تقویم محتواییتان را شروع کنید و تمامی کلمات کلیدی با پتانسیل و کاربردی را پیدا کردید؛ حالا زمان آن رسیده است که آن را در یک چهارچوب زمانبندی نیز قرار دهید. اگر بتوانید زمانبندی مناسبی را برای موضوعات مورد نظرتان بنویسید و دقیقا مشخص کنید که هر روزی برای انتشار کدام محتوا باید در نظر گرفته شود؛ آن وقت است که تقویم محتوایی یوتیوب شما کامل می شود. جالب است بدانید با استفاده از تقویم محتوایی شما می توانید از قبل برای مناسبت های پیش رو برنامه ی تولید محتوا بریزید و از پیش برای آن ها برنامه ریزی کنید. همچنین تدوین Content Calendar به شما کمک می کند که هیچ وقت ایده برای تولید محتوا کم نیاورید.
کلام پایانی
در این مقاله تلاش کردیم تا تقویم محتوایی یوتیوب را به شما معرفی کنیم. همچنین با هم یاد گرفتیم که برای تدوین یک Content Calendar مناسب برای یوتیوب باید چه کارهایی انجام دهیم. همچنین مزایای داشتن یک Content Calendar را نیز با یکدیگر یاد گرفتیم. لازم است در نظر داشته باشید که اگر تازگی کانال یوتیوب خود را ساخته اید و به فکر درآمدزایی از کانالتان هستید تدوین تقویم محتوایی یکی از مهمترین قدم ها برای شماست. شما با تدوین یک تقویم محتوایی مناسب می توانید رشد کانالتان را تضمین شده بدانید. شما برای تدوین تقویم محتوایی یوتیوب خود می توانید از ابزارهای گوگل شیت اکسل آسانا و هاب اسپاد نیز استفاده کنید.
امیدوارم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید.