زمان انتشار 20 ژانویه 2025

8 ابزار رایگان برای گزارش گرفتن و بررسی عملکرد تبلیغات گوگل ادز

| زمان مطالعه: 8 دقیقه
8 ابزار رایگان برای گزارش گرفتن و بررسی عملکرد تبلیغات گوگل ادز

گزارش گرفتن و بررسی عملکرد، یک بخش حیاتی در مسیر استفاده از تبلیغات گوگل ادز است که به شما کمک می‌کند تصمیم‌گیری بهتری برای اداره کمپین‌های تبلیغاتی خود داشته باشید. اگرچه ابزارهای گزارش‌گیری زیادی وجود دارند که همگی به خوبی طراحی شده‌اند، اما عموما گران قیمت هستند و برای تمام افراد فعال در حوزه تبلیغات PPC و گوگل ادز قابل دسترس نیستند. درضمن، ابزارهای مختلف مزایای متفاوتی دارند؛ ممکن است شما نیاز به گزارشی داشته باشید که تنها یک ابزار خاص امکان فراهم کردن آن را برای شما دارد. به همین جهت قصد داریم در این مقاله به معرفی 8 ابزار کاربردی برای گزارش گرفتن و بررسی عملکرد تبلیغات گوگل ادز بپردازیم.

Looker Studio

Looker Studio (که قبلاً به نام Google Data Studio شناخته می‌شد) یک ابزار جامع برای گزارش‌گیری است که می‌توان آن‌ها را در مرورگر مشاهده کرد یا به صورت PDF دانلود نمود. از آنجایی که این پلتفرم متعلق به گوگل است، به طور پیش‌فرض با بسیاری از دیگر سرویس‌های متعلق به گوگل، مانند  Google Analytics، Google Ads، Search Search Ads 360 و Display و Video 360، همگام سازی می‌شود.

در Looker Studio، می‌توانید نمودارها، گراف‌ها، جداول و جعبه‌های متنی ایجاد کنید یا از ابزارهای مختلف برای فیلتر کردن داده‌های مورد نظرتان استفاده کنید. درضمن شما می‌توانید داده‌های مختلف را از چند جای مختلف با هم ترکیب کنید، مثلاً ترکیب داده‌های Google Ads با داده‌های CRM و دریافت گزارش کلی و بررسی عملکرد.

یک مزیت دیگر لوکر استودیو این است که برای افرادی که تازه شروع به کار کرده‌اند، قالب‌های آماده و رایگان نیز در آن وجود دارد که فرایند گزارش گرفتن و بررسی عملکرد تبلیغات گوگل ادز را برای تازه‌کارها ساده‌تر می‌کند.

گزارش گیری با لوکر استودیو

افزونه Google Ads/Google Sheets

این افزونه رایگان که توسط گوگل توسعه داده شده است، به شما این امکان را می‌دهد که گزارش عملکرد تبلیغات خود را گرفته و سپس آن‌ها را به راحتی به Google Sheets منتقل کنید.

شما می‌توانید مشخص کنید که کدام ستون‌ها نمایش داده شوند و به عبارتی داده‌ها را فیلتر کنید (مثلاً فقط کمپین‌هایی که اخیراً نمایش داشته‌اند را نشان بدهید). این ابزار همچنین به شما اجازه می‌دهد که زمان‌بندی‌هایی برای به‌روزرسانی داده‌ها با فواصل منظم تنظیم کنید. این تنظیمات زمانی مفید است که بخواهید داده‌ها را با افرادی به اشتراک بگذارید که ترجیح می‌دهند آن را در یک صفحه sheet ببینند یا بخواهید جداول داده‌ای را فراهم کنید که به راحتی بتوان از آن خروجی گرفت و در دیگر گزارش‌ها از آن استفاده کرد.

گزارش‌های داشبورد گوگل ادز

ابزار Report Editor در خود گوگل ادز به شما اجازه میدهد که گزارش‌هایی را بر اساس متریک‌هایی که قصد بررسی آن‌ها را دارید بسازید و برای استفاده‌های بعدی آن را ذخیره کنید. درضمن اگر وقت کافی برای ساخت این گزارش را ندارید، می‌توانید از قالب‌های آماده استفاده کنید و عملکرد کمپین تبلیغاتی خود را بر اساس اد گروپ، کلمه کلیدی، مخاطبین، محتوا و یا هر متریک دیگری بررسی کنید. حتی می‌توانید ستون اضافی نیز به این گزارش‌ها وارد کنید و موارد بیشتری مثل کانورژن‌ها را نیز در گزارش ذکر کنید.

گزارش Microsoft Advertising

مایکروسافت نیز ابزار گزارش‌گیری قدرتمند خود را دارد که در آن می‌توانید گزارش‌های از پیش ساخته شده را مشاهده کرده یا گزارش‌های دلخواه خود را بسازید. گزارش‌های مایکروسافت ادورتایزینگ (Microsoft Advertising) ابزاری قدرتمند برای تحلیل عملکرد تبلیغات در این پلتفرم هستند. این گزارش‌ها به شما اجازه می‌دهند تا جزئیات دقیقی از داده‌های کمپین‌ها را مشاهده کرده و بر اساس معیارهای مختلف مانند کلمات کلیدی، آگهی‌ها، مخاطبان و محل جغرافیایی گزارش‌ها را شخصی‌سازی کنید. علاوه بر گزارش‌های استاندارد، مایکروسافت امکانات ویژه‌ای مثل گزارش‌هایی ارائه می‌دهد که به شما کمک می‌کند تا عملکرد تبلیغات را براساس URL های سایت تجزیه و تحلیل کنید. این ویژگی برای شناسایی کانال‌های تبلیغاتی موثر و بهینه‌سازی تخصیص بودجه مفید است.

همچنین مایکروسافت ادورتایزینگ امکان مشاهده مشکلات کلمات کلیدی نگتیو را فراهم می‌کند، که می‌تواند به شما کمک کند تا از نمایش آگهی‌ها برای کلمات کلیدی نامناسب جلوگیری کنید. علاوه بر این، گزارش‌های مربوط به موقعیت جغرافیایی کاربران نیز از دیگر ویژگی‌های مفید این پلتفرم هستند. این ابزار به شما کمک می‌کند تا داده‌های دقیق‌تری برای بهبود استراتژی تبلیغات گوگل ادز خود در اختیار داشته باشید و کمپین‌ها را به طور موثری بهینه کنید.

Meta ads reporting

گزارش‌دهی در تبلیغات متا (Meta Ads) ابزارهای مفیدی را برای بررسی عملکرد تبلیغات در اختیار کاربران قرار می‌دهد. این بخش در منوی Ads Reporting قابل دسترسی است و امکاناتی مثل ساخت جدول(Pivot Table) را فراهم می‌کند که به شما این امکان را می‌دهد تا داده‌ها را از زوایای مختلف تجزیه و تحلیل کنید. همچنین می‌توانید از نمودارهای خطی و میله‌ای برای نمایش داده‌ها استفاده کنید و آن‌ها را به شیوه‌ای بصری نمایش دهید.

علاوه بر این، امکان ذخیره گزارش‌های آماده با تنظیمات خاص شما وجود دارد، به‌طوری‌که می‌توانید ابعاد، معیارها و فیلترهای مورد نظر خود را به‌راحتی در آن‌ها اعمال کنید. همچنین می‌توانید داده‌ها را بر اساس پارامترهایی مانند نام کمپین، دستگاه، مکان نمایش تبلیغ و دیگر ویژگی‌ها تقسیم‌بندی کنید. این ابزارها به شما کمک می‌کنند تا تجزیه و تحلیل دقیق‌تری از تبلیغات خود داشته باشید و به‌راحتی عملکرد آن‌ها را بررسی کنید.

گوگل ادز ادیتور

Google Ads Editor ممکن است در ابتدا به عنوان یک ابزار گزارش‌دهی به نظر نرسد، اما در واقع امکاناتی برای مشاهده عملکرد تبلیغات دارد. وقتی این ابزار را باز می‌کنید، یک نمودار و گزینه‌هایی برای انتخاب معیارهای مهم و بازه زمانی نمایش داده می‌شود.

همچنین با استفاده از دکمه “View Statistics” در بالای صفحه، می‌توانید داده‌ها را وارد بخش ویرایش کرده و معیارهای خاصی را انتخاب کنید. این داده‌ها سپس در قالب جدول در محیط ویرایش نمایش داده می‌شوند. علاوه بر این، می‌توانید گزارش کلمات جستجو یا عملکرد انواع مختلف تبلیغات از جمله تبلیغات جستجو، تبلیغات بنری گوگل، اپلیکیشن‌ها و تبلیغات Demand Gen (شامل متن و تصویر) را ببینید. این ویژگی‌ها می‌توانند برای دانلود داده‌ها در فرمت  spreadsheet به‌عنوان جایگزین رابط کاربری وب (Web UI) استفاده شوند.

برای آشنایی با نحوه کار گوگل ادز ادیتور می‌توانید مقاله ما مربوط به آموزش گوگل ادز ادیتور را مطالعه کنید.

Microsoft Advertising Editor

در Microsoft Advertising Editor، مشابه با Google Ads Editor، شما می‌توانید هنگام دانلود داده‌های مربوط به عملکرد تبلیغات، معیارهای مختلفی را انتخاب کنید.

برای این کار ابتدا باید وارد نرم‌افزار شوید و سپس روی دکمه‌ی View Statistics  که در نوار بالای صفحه قرار دارد کلیک کنید. این دکمه به شما این امکان را می‌دهد که داده‌ها را با توجه به بازه زمانی مورد نظر خود مشاهده کنید. به عبارت دیگر، می‌توانید انتخاب کنید که می‌خواهید داده‌های مربوط به یک روز خاص، یک هفته یا یک ماه را مشاهده کنید.

پس از این که بازه زمانی را تعیین کردید، داده‌ها در خود محیط Microsoft Advertising Editor  قابل مشاهده هستند. اگر نیاز به تحلیل یا پردازش بیشتر داشته باشید، می‌توانید آن‌ها را به راحتی بهExcel  یا سایر برنامه‌های مشابه منتقل کنید. این قابلیت به شما کمک می‌کند که داده‌ها را به‌طور دقیق‌تری تحلیل و گزارش عملکرد تبلیغات گوگل ادز خود را تهیه کنید.

گزارش گیری با گوگل آنالیتیکس

Google Analytics

استفاده صحیح ازGoogle Analytics  برای هر منیجر فعال در حوزه تبلیغات گوگل ادز (PPC) بسیار حیاتی است. این ابزار به شما کمک می‌کند تا عملکرد تبلیغات خود را با رفتار کاربران در سایت ترکیب کنید. برای اینکه بتوانید از Google Analytics به درستی استفاده کنید، باید مطمئن شوید که ترافیک سایت ناشی از تبلیغات به‌درستی پیگیری می‌شود. به عنوان مثال، اگر حساب Google Ads  خود را به Google Analytics متصل کنید و از پارامترهایUTM  در تبلیغات استفاده کنید، می‌توانید ترافیک دقیق‌تری را مشاهده کنید.

در GA4، شما می‌توانید گزارش‌هایی بسازید که عملکرد ترافیک تبلیغاتی را همراه با داده‌های رفتار کاربران در سایت نشان می‌دهند. اگر حساب Google Ads  خود را به Analytics متصل کرده باشید و گزینهAuto-tagging  را فعال کرده باشید، می‌توانید داده‌های مربوط به تبلیغات را همراه با کانورژن (مثل تکمیل فرم، خرید یا سایر فعالیت‌های اولویت‌دار) در بخشAdvertising  مشاهده کنید.

یکی از ویژگی‌های مفید Google Analytics این است که می‌توانید ببینید تبلیغات چگونه با دیگر کانال‌ها مانند جستجوی ارگانیک، شبکه‌های اجتماعی، ارجاعات و ترافیک مستقیم در فرآیند تبدیل (conversion) همکاری می‌کنند. در بخش Attribution، می‌توانید مسیر کاربران را از طریق کانال‌های مختلف دنبال کنید و مقایسه‌ای بین مدل‌های مختلف انجام دهید تا درک بهتری از تاثیر هر کانال بر کانورژن ها پیدا کنید.

کپی لینک پست
mobina

نظرات کاربران درباره پست 0 دیدگاه ثبت شده
نظرات خود را درباره این سرویس ثبت کنید

پرطرفدارترین مطالب این هفته

مشتریان شرکت تبلیغاتی جیمکس آشنا شوید

ChatGPT-4o قدرتی فراتر از نسل‌های پیشین | نسخه جدید چت جی پی تی 4
ChatGPT-4o قدرتی فراتر از نسل‌های پیشین | نسخه جدید چت جی پی تی 4

پس از گذشت چند ماه از آخرین آپدیت چت جی پی تی ۴ ، اکنون می توانیم شاهد آپدیت بهاری شرکت OpenAI به نام چت جی پی تی ۴o (ChatGPT 4o) باشیم. اگر فیلم Her را دیده باشید متوجه می شوید که...

رونمایی از قابلیت تماس و چت با ChatGPT در واتساپ
رونمایی از قابلیت تماس و چت با ChatGPT در واتساپ

حالا با گسترش دسترسی چت بات OpenAI ، امکان دریافت درخواست ها از واتساپ در این هوش مصنوعی فعال شده است. به این معنا که تمامی کاربران واتساپ میتوانند با استفاده از این...

کسب درآمد از یوتیوب شورت | آیا میتوان با ویدیو کوتاه در یوتیوب به درآمد رسید؟
کسب درآمد از یوتیوب شورت | آیا میتوان با ویدیو کوتاه در یوتیوب به درآمد رسید؟

اگر قصد کسب درآمد از یوتیوب را داشته باشید احتمالا این سوال ذهنتان را درگیر کرده است که آیا میتوان با ویدیوهای کوتاه هم به درآمدزایی رسید؟ حقیقت این است که طبق آپدیت...