به تازگی مشخص شده که گوگل در قرارداد بررسی گوشی پیکسل 9، اینفلوئنسرها را مجبور کرده که پیکسل را بر رقبای خود ترجیح دهند، و در غیر این صورت رابطه آن ها با شرکت قطع خواهد شد. گوگل اکنون اعلام کرده که این صرفا یک «اشتباه بوده است.»
در دنیای بررسی های فناوری، معاملات مبهم بین شرکت ها و اینفلوئنسرها سال ها وجود داشته است، اما به نظر می رسد گوگل با پیکسل 9 از خط قرمز عبور کرده است. برنامه Team Pixel گوگل که محصولات پیکسل را پیش از عرضه عمومی در اختیار اینفلوئنسرها قرار می دهد شرط گذاشته بود که شرکت کنندگان در این برنامه نباید محصولات پیکسل را در کنار رقبا به نمایش بگذارند و کسانی که علاقه مندی به گوشی های رقیب را نشان دهند، ممکن است از برنامه حذف شوند. برای کسانی که امیدوارند وارد دنیای بررسی های فناوری شوند، این شرایط جدید به معنی انتخاب بین دسترسی به محصولات یا حفظ صداقت حرفه ای خود بود.
یک خبرگزاری به طور مستقل تصاویری از بندهای موجود در قرارداد امسال Team Pixel برای گوشی های جدید پیکسل را تأیید کرده که توسط اینفلوئنسرهای مختلف در شبکه های اجتماعی X و Threads به اشتراک گذاشته شده است. این قرارداد به شرکت کنندگان اعلام می کند که «انتظار می رود دستگاه گوگل پیکسل را به جای هر دستگاه موبایل رقیب دیگر معرفی کنند.» همچنین ذکر شده که «اگر به نظر برسد برندهای دیگر بر پیکسل ترجیح داده می شوند، نیاز به قطع رابطه بین برند و خالق محتوا خواهیم داشت.» لینک به فرم مذکور از آن زمان به بعد غیرفعال شده است.
زمانی که از گوگل پرسیده شد، کیلا گایر، مدیر ارتباطات گوگل به The Verge گفت: «#TeamPixel یک برنامه متمایز است که از برنامه های بررسی های مطبوعاتی و خالقان محتوا جداست. هدف #TeamPixel این است که دستگاه های پیکسل را به دست خالقان محتوا برساند، نه مطبوعات و بررسی کنندگان فناوری. ما با زبان جدیدی که دیروز در فرم #TeamPixel ظاهر شد، اشتباه کردیم و آن را حذف کردیم.»
بنابراین، Team Pixel دقیقاً چیست؟
به طور رسمی، این برنامه توسط آژانس روابط عمومی 1000heads مدیریت می شود که دستگاه های اولیه را به اینفلوئنسرها و طرفداران برند می فرستد تا به عنوان سفیر برند علاقه مندی ایجاد کنند. در حالی که گوگل با 1000heads همکاری می کند، اما برنامه را به طور مستقیم مدیریت نمی کند و تفاوت های آشکاری با برنامه بررسی های سنتی وجود دارد. به عنوان مثال، روزنامه نگاران و اینفلوئنسرها در برنامه بررسی رسمی معمولاً قبل یا در حین یک رویداد تحت محرمانگی محصولات را دریافت می کنند، در حالی که شرکت کنندگان Team Pixel دستگاه ها را کمی بعد از رونمایی اما قبل از عرضه عمومی دریافت می کنند . همه در ازای برخی پوشش ها در شبکه های اجتماعی. برای خالقان کوچکتر، این می تواند در زمینه دسترسی یک قدم بزرگ باشد.
آدام متلاک، خالق محتوای کانال یوتیوب TechOdyssey، می گوید:
«من بیش از پنج سال پیش به برنامه پیوستم زیرا راهی عالی بود برای دریافت یک گوشی به موقع یا تقریباً به موقع، که در دنیای بررسی ها بسیار مهم است.» متلاک می گوید قبلاً هیچ تعهدی وجود نداشت، به جز استفاده از هشتگ های #teampixel یا #giftfromgoogle برای رعایت الزامات افشاگری FTC. متلاک و دیگران Team Pixel را به عنوان یک وسیله برای رشد کانال های خود یا راهی برای تبدیل شدن به بررسی کنندگان و روزنامه نگاران آینده می دیدند، اما شرایط جدید Team Pixel به نظر می رسد که به شیوه ای تهاجمی باشد که بسیاری را ناراحت کرده است – به ویژه از آنجا که رویکرد گوگل در تعریف «مطبوعات»، «بررسی کننده فناوری» و «خالق محتوا» به نظر دل بخواهی می آید. یوتیوبر معروف مارکس براونلی در پستی در شبکه اجتماعی X توضیح داد که او بخشی از برنامه Team Pixel نیست و به این شرایط پایبند نیست.
یوتیوبر کوین ندر، که کانال The Tech Ninja را مدیریت می کند، نیز می گوید که این بند او را مجبور به ترک برنامه Team Pixel کرده است. او می گوید: «به عنوان کسی که به طور حرفه ای فناوری را بررسی می کند، من با برندهای زیادی کار می کنم. محدود شدن به استفاده از یک محصول – این برای من کار نمی کند و چیزی نیست که بخواهم در آن شرکت کنم.» ندر همچنین تأکید می کند که او هرگز چنین شرطی را در نظرسنجی های قبلی Team Pixel ندیده است. او می گوید معمولاً نظرسنجی علاقه مندی های خالق محتوا در موضوعات مختلف، مانند ورزش یا مد، را ارزیابی می کند تا زمینه هایی برای همکاری مشخص شود. در گذشته، او به نمایندگان Team Pixel گفته بود که به جز یک پست اجباری، دستگاه را به طور عادی بررسی خواهد کرد. ندر می گوید این شرط انحصاری غیرمعمول است. معمولاً وقتی برندها از خالقان محتوا یا سفیران برند انحصار می خواهند، به آن ها پرداخت می کنند، قوانین افشای واضح دارند و مدت زمان محدودی تعیین می کنند.
اصطلاح «اینفلوئنسر» طیف گسترده ای از خالقان محتوا را شامل می شود. بسیاری از اینفلوئنسرها به استانداردهای اخلاقی سخت گیرانه پایبند هستند، اما بسیاری نیز چنین نیستند. مشکل اینجاست که دستورالعمل های مشخصی برای دنبال کردن وجود ندارد و افشاگری محدودی وجود دارد که به مصرف کنندگان کمک کند اگر چیزی که می خوانند یا تماشا می کنند به نحوی پولی شده باشد. کمیسیون تجارت فدرال آمریکا (FTC) در حال برداشتن گام هایی برای مقابله با بررسی های جعلی و گمراه کننده آنلاین است، اما در حال حاضر، تشخیص یک بررسی واقعی از یک بازاریابی برای فرد معمولی دشوار است. برنامه Team Pixel این هرج ومرج را ایجاد نکرده است، اما بازتابی از وضعیت مبهم بررسی های آنلاین است.
بیشتر بخوانید: