بر خلاف چیزی که اکثر افراد تازه وارد دنیای یوتیوب فکر می کنند، خرید تجهیزات گران قیمت باعث رشد سریع کانال یوتیوب نمیشود. البته که داشتن امکانات خوب در پیشرفت تاثیرگذار است، اما لزوما این ابزار نیستند که به یک کانال یوتیوب ارزش می دهند. بلکه جریان سیال محتوا است که با چرخش در فضای مجازی باعث جذب مخاطب می شود. بسیاری از یوتیوبرهای شناخته شده در حوزه های مختلف، تنها با داشتن ایده های جذاب و اجرای آن ها توانسته اند به بازدیدهای میلیونی و درآمد بالا از یوتیوب برسند! خیلی از همین افراد در ابتدا با امکانات کمی شروع به کار در یوتیوب کرده اند و به مرور با پیشرفت کانالشان تجهیزات خود را ارتقا داده اند. هزینه بالا در ابتدای فعالیت یوتیوب حتی می تواند مثل یک سرعت گیر عمل کند. چرا که شما هزینه ای را برای خرید تجهیزات پرداخت کرده اید که حداقل تا یک سال آینده، به شما برنمیگردد و دیگر پولی هم برای اجرای پروژه های جاه طلبانه تر برایتان باقی نمانده است. همین موضوع می تواند باعث ناامیدی شود و در نهایت شما بمانید و یک کانال یوتیوب شکست خورده با کلی تجهیزات گران قیمت بدون استفاده! در این مقاله تجهیزات مقرون به صرفه ای را به شما معرفی میکنیم که با کمترین هزینه، بهترین کیفیت را داشته باشید و کانال یوتیوب خود را شروع کنید.
۱) میکروفون
چرا میکروفون را به عنوان اولین ابزار معرفی کردیم؟ دلیلش این است که صدای شما برای مخاطب بیشترین اهمیت را دارد. یوتیوبری را تصور کنید که با میکروفون موبایل صدای خود را ضبط کرده، لرزش میز یا هر چیز دیگری به وضوح در ویدیوهایش وجود دارند و تک تک نفس های سنگینش را در گوشتان حس می کنید. قطعا نمی توان از تماشا و دنبال کردن چنین ویدیویی لذت برد. چراکه موقع تماشای ویدیوها – خصوصا آن هایی که آموزشی هستند – ما بیشتر صدای افراد را دنبال می کنیم؛ نه تصویرشان!
این موضوع یک امر ذاتی است و طبیعتا صدای شفاف و دلنشینی که توسط یک میکروفون با کیفیت ضبط شده باشد، به مخاطب حس دلنشینی را القا می کند و به شما این شانس را می دهد که مخاطبان را تا آخر ویدیو همراه خود داشته باشید. پس پیشنهاد می شود به جای هزینه های میلیونی برای خرید دوربین و نورهای RGB اتاق، در شروع کار یوتیوب، یک میکروفون با کیفیت و خوب تهیه کنید. در بازار فعلی ایران میکروفون های متفاوتی وجود دارند که بسته به قیمتشان کیفیت و امکانات را در سطوح مختلفی ارائه می دهند. طبیعتا موضوع بحث این مقاله، میکروفون های گران قیمت نیستند. چراکه میکروفون های گران تر در کنار تجهیزات دیگری مثل کارت صدای خوب معنا پیدا میکنند و هزینه ها را در ابتدای کار افزایش می دهند.
پس بهترین کار برای شروع، خرید یک میکروفون USB است. میکروفون هایی که خیلی ساده با یک کابل USB به کامپیوترها متصل می شوند، بدون دردسر خروجی های باکیفیتی میدهند و در نهایت صدای شما را هم به بهترین شکل ممکن ضبط می کنند. البته که میکروفون های USB هم متنوع هستند. بعضی از آن ها چندین الگو ضبط صدا در اختیار شما قرار می دهند. اصطلاحا به آن ها Multi Pattern گفته می شود. برای مثال، اگر میکروفون شما از قابلیت ضبط استریو بهره ببرد شما می توانید خیلی راحت با دیگران دور یک میز بنشینید و پادکست دو یا چند نفره ضبط کنید. ولی اگر قصد انجام چنین کاری را ندارید، بهترین کار خریدن میکروفونی است که فقط یک الگوی کاردیو (میکروفونی که فقط از رو به رو قابلیت ضبط صدا را دارد) داشته باشد. چنین میکروفون هایی برای ضبط های تک نفره که در فضایی بسته رکورد می شوند کاملا کافی هستند و نیاز به هزینه بیشتر نیست. اما در این صورت چه گزینه های مقرون به صرفه ای پیش رویمان هستند؟
- Maono AU 903 که پاپ فیلتر هم دارد و ارزان ترین میکرفون جا افتاده در بازار ایران است
- HyperX Solocast که قیمت معقول و صدای نسبتا شفافی ضبط می کند
- Blue Yeti Snowball iCE که از برندی قابل اطمینان است و کیفیت فوق العاده ای ارائه می دهد
البته این میکروفون ها برای افرادی مناسب هستند که قصد ضبط ویدیوهای استودیویی را دارند. پس اگر بخواهیم کار را با ولاگ های روزانه و ضبط ویدیوهای خارج از استودیو و خانه شروع کنیم، چه گزینه هایی داریم؟ اینجاست که کمی به مشکل می خوریم و می توان گفت که گزینه هایی ارزان قیمت و باکیفیت کمی در بازار ایران وجود دارند. در زمان نگارش این متن، ارزان قیمت ترین میکروفن یقه ای بدون سیمی که کیفیت ساخت قابل قبولی داشته باشد، بیشتر ۶ میلیون تومان هزینه روی دستتان می گذارد. ولی می شود هزینه های دیگر را کم کرد و ولاگ هایی با کیفیت قابل قبول ضبط کرد. اما چه گزینه هایی وجود دارند؟
- Maono AU-101 که ارزان ترین گزینه سیمی در بین میکرفون های یقه ای بازار است و صرفا می تواند کار راه انداز باشد
- BOYALINK A2 که کیفیت قابل قبولی را با قیمتی مقرون به صرفه ارائه می دهد
- Rode Wireless Go II Single که جزو بهترین و گران قیمت ترین گزینه های بازار است ولی برای مدت ها شما را از خرید میکروفون تازه بی نیاز می کند (البته به شرطی که بیخیال خرید دوربین شوید)
۲) دوربین
ارزان ترین دوربین دیجیتالی باکیفیتی که الان در بازار ایران پیدا می شود حداقل چیزی حدود ۳۵ میلیون هزینه دارد. طبیعتا پرداخت چنین هزینه ای در شروع کانال یوتیوب به هیچ عنوان توصیه نمی شود. چراکه شما نمی دانید چقدر طول می کشد تا به کسب درآمد از یوتیوب برسید. پس بهترین گزینه ها برای شروع کار به صورت استودیویی، خرید یک وبکم قابل اطمینان است که بتواند با رزلوشون 1080P و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه رکورد کند. حالا سوال اینجاست که چه گزینه های قابل اطمینانی وجود دارند؟
- Logitech C922 Pro Stream که اکثر یوتیوبرها و استریمرهای امروزی کارشان را با آن شروع کرده اند و با قیمتی معقول، کیفیتی فوق العاده ارائه می دهد
- Razer Kiyo Streaming که ارزان ترین وبکم ریزر به حساب می آید و تصاویر را با رنگ قابل قبولی ثبت و ضبط می کند
اما بهترین دوربین برای ولاگ کدام ها هستند؟ برای پاسخ به این سوال باید بگویم که بهترین گزینه ممکن در جیب شما است. موبایل های امروزی ما دوربین های با کیفیتی دارند و حتی اگر یک گوشی میان رده در اختیار دارید باید یک خبر خوب به شما بدهم: رسما از خرید یک دوربین گران قیمت برای شروع کار یوتیوب و ولاگ هایتان بی نیاز شده اید. همانطور که گفته شد، در حال حاضر خرید یک دوربین دیجیتال با کیفیتی معقول هزینه سنگینی برایتان به همراه دارد. همان هزینه را می توانید برای خرید یک موبایل جدید بپردازید که هم دوربین های با کیفیتی داشته باشد، هم در انجام کارهای روزمره کمکتان کند. تازه این موضوع در امر ادیت ویدیوها هم کارتان را ساده تر می کند. چون موبایل های امروزی به صورت پیش فرض روی تصاویر ویرایش هایی را انجام می دهند تا ویدیوهای شما با رنگ و لعاب بهتری به دستتان برسد. پس می توان گفت که ولاگ گرفتن با یک موبایل می تواند شما را در امر اصلاح رنگ و نور هم جلو بیندازد.
۳) نور
این قسمت از مقاله بیشتر به درد افرادی می خورد که می خواهند به صورت استودیویی ویدیو ضبط کنند. با توجه به پیشنهادی که برای دوربین مناسب ولاگ ارائه شد، باید گفت که دوربین موبایل های امروزی توانایی تنظیم نور بسته به شرایط محیط را دارند و نور طبیعی برای ضبط ویدیوها کفایت می کند. البته این را در نظر بگیرید که حتی دوربین های گران قیمت هم در شرایط نوری کم، توانایی ثبت تصاویر فوق العاده را ندارد و در محیط تاریک نیاز به یک منبع نوری با کیفیت حس می شود. اما کیفیت ابزار نورپردازی شما جایی مشخص می شود که بخواهید ضبط استودیویی داشته باشید. وبکم هایی که در بخش قبلی معرفی کردیم، برای ثبت تصاویر با کیفیت به نور نسبتا زیادی احتیاج دارند. با این حال اگر نور خوبی روی سوژه بتابد، همین وبکم های ارزان قیمت هم توانایی ثبت تصاویر با کیفیت را دارند. اما چه گزینه هایی پیش رویمان است. در حال حاضر، رینگ لایت ها در بازار امروزی توجه بسیاری را به سمت خود جلب کرده اند. رینگ لایت ها قیمت و انواع متفاوتی دارد و لازم نیست که سراغ برندهای گران قیمت بروید. برای شروع کانال یوتیوب داشتن حداقل یک و حداکثر دو رینگ لایت در سایزهای متوسط یا بزرگ (بسته به ابعاد استودیویی که برای خودتان درست کردی) کفایت می کند و می توانید به کمک آن ها خروجی قابل قبولی از وبکم های معرفی شده بگیرید. فقط موقع خرید، حتما رینگ لایت ها را امتحان کنید تا از کیفیت تصویری که ارائه می دهند اطمینان حاصل کنید.
به صورت کلی داشتن همین تجهیزات برای شروع فعالیت در یوتیوب کفایت می کند. اما هرگز خلاقیت را دست کم نگیرید. برای مثال می توان با یک لامپ رنگی، رنگ دیوار سفید پشت سوژه را از حالت خنثی خارج کرد و جلوه زیباتری به فضای استودیو بخشید. یا حتی با چسباندن چند شانه تخم مرغ به دیوارها، جلوی پیچیدن صدا در محیط را گرفت و کیفیت ضبط را بالاتر برد. لازم نیست برای هر چیزی در شروع کار هزینه سنگینی پرداخت کرد. بلکه با کمی خلاقیت و ایده گرفتن از دیگران، می توان کیفیت خوبی ارائه داد نبود تجهیزات گران قیمت را جبران میکند.